Płyta cd "Modern Talking Live"

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
FOX

Płyta cd "Modern Talking Live"

Post autor: FOX »

Thomas Anders ze swoim zespołem śpiewa na żywo na koncertach piosenki Modern Talking. Czy nie uważacie, że świetnym pomysłem byłoby to udekumentować na zwykłej płycie CD? Byłby to pierwszy niestudyjny album Modern Talking!
Co myślicie o tym? :)
Gdzieś tu na forum dowiedziałem się, że Thomas wydał taką solową płytę, ale jej nie poznałem. Czy tam są piosenki Modern Talking?
Pointrox

Re: Płyta cd "MODERN TALKING LIVE"

Post autor: Pointrox »

Thomas wydał taką płytę w 1997 roku, zatytułowaną "Live Concert": http://www.moderntalking.pl/ta/index.php?strona=al7.htm
Nie ma na niej jednak żadnych piosenek MT.

Jeśli tak ci zależy na takim wydawnictwie, polecam jedną z pozycji polskiego YS Bootlegs: http://mtremix.net/ys085a.html
Nagranie z koncertu w Sankt Petersburgu z 27 grudnia '98, za 9 zł + przesyłka ;)

Pozdrawiam,
Emil.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Swego czasu był pomysł wydania na DVD koncertu, który Thomas zagrał na Białorusi. Transmitowała to lokalna telewizja i krąży to nawet po internecie w całkiem znośnej jakości. Ostatecznie jednak nic z tego nie wyszło i takim koncertowym wydawnictwem będzie pewnie dopiero DVD z zapisem występu na tegorocznym fanclub party (choć pewnie całość koncertu się tam nie pojawi).
Jak piszesz tak cię widzą.
thomas1100
Członek TAFC Polska

Post autor: thomas1100 »

Ale on nie może wydaćna płycie chyba piosenek MT bo to jest własność zarówno Thomasa i Dietera więc Dieter musiałby wydać zgodę na wydanie takiej płyty.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Płyta cd "Modern Talking Live"

Post autor: ArCrack »

Thomas może wydać co chce dopóki nie zmienia melodii ani tekstu. "Songs Forever" była oparta na coverach, także dla MT znalazło się miejsce.
Takie wydawnictwo koncertowe ukazało się już zresztą na DVD - chodzi o zapis jubileuszowego występu na Fanclub Party dwa lata temu.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ