Własne produkcje

Rozmowy zupełnie nie na temat.
ODPOWIEDZ
DominikMT

WÂłasne produkcje

Post autor: DominikMT »

Myślę że to może być bardzo ciekawy temat, w końcu jest to forum związane z muzyką.

Może któryś z użytkowników forum próbował swoich sił w tworzeniu własnych nagrań bądź remixów. Ja od jakiegoś miesiąca próbuje, wszystkich zainteresowanych zapraszam pod adres:

http://www.empe3.net/promo.php?id=590

tam możecie ściągnąć moje pierwsze próby robienia "czegoś" (narazie polecam kawałek Tell Me (This Now), bardzo liczę na Wasze oceny.

Jeżeli Wy też coś tworzycie pokazcie to tutaj. :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Od czterech lat bawię się w różne mixy i inne tego typu cuda ;)
Trochę tego natworzyłem, z części jestem nawet zadowolony, część zupełnie mi się dzisiaj nie podoba :D
www.aste.moderntalking.aplus.pl - tutaj można znaleźć spis tego wszystkiego. Jako że są to remixy nie mogę zamieścić ich tak jak Dominik do ściągnięcia.
Ostatnio zmieniony pt kwie 14, 2006 15:22 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak piszesz tak cię widzą.
DJ Cooba
Kontakt:

Post autor: DJ Cooba »

Witam, już od roku próbuje swoich sił w produkowaniu własnych remixów utworów Bohlena.
Już od dłuższego czasu współpracuje także z twórcami strony "Bohlen In Remixes" http://www.remix.yapis.net gdzie są umieszczone tracklisty a także 1-minutowe fragmenty moich remixów.

Moje początki były bardzo prymitywne - pracowałem na Modplug Trackerze. Obecnie tworze na Reason 3.0. Myślę że efekty mojej pracy są teraz dla mnie dość zadawalające.

W moich remixach staram sie prezentować zupełnie (albo chociaż troche) inne brzmienie utworów Bohlena - głównie MT. Dlatego całą aranżacje tworze od podstaw - i to jest przyczyną tego że są to głownie wersje instrumentalne, ale ostatnio korzystam z wersji acapella (tych z oficjalnych wydawnictw - czyli Brother Louie i Jet Airliner (chórki)). Moje ostanie dzieło to Brother Louie 2006 - myśle że nie jest złe 8) . Obecnie pracuje nad Jet Airliner.

Jeśli ktoś byłby chętny i chciałby posłuchać pełnych wersji moich remixów to z wielką przyjemnością udostępnie je każdemu kto sobie zażyczy:D. Moj email to: djcooba@yapis.net (GG: 7308974).
Przemo

Post autor: Przemo »

Dominik MT zaskoczył mnie zupełnie, bo spodziewałem się kawałków zbliżonych brzmieniowo do muzyki Bohlena. Tymczasem tutaj usłyszałem coś zupełnie odmiennego. Oceny się nie podejmuję, bo żaden z utwórów nie przypomina muzyki lat 80-tych, którą lubię najbardziej. Oczywiście nie znaczy to, że wynik Twojej (to do Dominika MT) jest zły. Po prostu nie umiem tego ocenić podobnie, jak nie potrafiłbym wypowiedzieć się na temat heavy metalu. Jedno natomiast mogę od razu powiedzieć: podziwiam "płodność" muzyczną, bo jak na miesiąc pracy sporo tego Ci wyszło i nie razi jakoś siermiężnością.

Natomiast zupełnie inna sprawa z ArCrackiem... To teraz wreszcie wiem, kto produkuje tyle remixów, które potem "plączą się" po eDonkey'u, czy innej KaaZie :D Oczywiście, to nie drwina z utworów, bo robisz to bardzo (jak dla mnie) profesjonalnie. Po prostu mam kilka Twoich remixów ściągnietych z netu, ale nie miałem pojęcia, że znam ich autora. Z tych, które słyszałem (tzn. mam), najbardziej lubię "Do you wanna". Być może dlatego, że samą piosenkę też uwielbiam, a udało Ci się "wydłużyć" w niej to, co akurat podoba mi się najbardziej.

Ja od pewnego czasu eksperymentuję z programem FruityLoops, ale swoich wytworów nie będę prezentował, dopóki na odwagę mi się nie zbierze. Rzecz w tym, że nie traktuję tego tworzenia jako hobby, ale bardziej jako wygłup. Stąd nagrywamy przeboje w trzy osoby (zespół), przy czym mój własny udział w ich "produkcji" z utworu na utwór jest coraz większy. :-) Jak na razie zachwyciliśmy świat dwoma singlami (dwie piosenki), a trzeci hit jest w trakcie produkcji (słowa i muzyka gotowe, do nagrania został wokal). :D Nie ukrywam, że celuję w Eurowizję albo Sopot. Po Mandarynie nie będzie mi wstyd wystąpić w Operze Leśnej :D
Przemo
Sławek

Post autor: Sławek »

Bardzo fajny pomysł z tymi ,,własnymi produkcjami". Mam jednak konkretne pytanie. W jaki sposob udostępniać te swoje mp3? Bo akurat o tym to zielonego pojęcia nie mam :oops:
DominikMT

Można korzystać np z www.rapidshare.de - tam za darmo można umieszczać swoje pliki w internecie.
Sławek

DominikMT

Znalazłem czas na przesłuchanie, bardzo dobre numerki :)
Sławek

Dziękuję. To bardzo miło usłyszeć taką opinię. Niestety nie są dopracowane. To miały być aranżacje do piosenek ale nic z tego nie wyszło.
DJ Cooba
Kontakt:

To i ja sie skusze - To mój najnowszy remix jakby ktoś chciał posłuchać i może skomentować to bardzo prosze o opinie.
http://s55.yousendit.com/d.aspx?id=33Z0 ... SOWI48ZXXO
Pozdrawiam.
Sławek

Cooba super. Dawaj więcej. Miksujesz tylko Dietera? Może coś mojego byś zmiksował :D
Dominik84

Post autor: Dominik84 »

DO DJ COOBA: super kawałek :) 3mać tak dalej ;) jak będziesz miał jeszcze jakieś swoje remixy, to daj proszę znać :) chętnie posłucham i sobie je za3mam :) DO INNYCH: jak będziecie mieli jakieś strony, gdzie mozna posłuchać chociażby fragmentów remixów (i nie tylko) MT, to dajcie tutaj te linki, żeby były w 1 miejscu :) wg mnie takie remixy profesjonalne, mniej, czy nieprofesjonalne, to super pomysły :)
DJ Cooba
Kontakt:

Bardzo miło jest mi słyszeć takie miłe opinie od Was. Dzięki bardzo :D
Do Sławka: Narazie zajmuje sie tylko remixowaniem Dietera, ale jak mi sie skończą pomysły to kto wie... :)
Do Dominik84: Mam już sporo swoich remixów. Jakbyś chciał posłuchać fragmentów tego co już stworzyłem wejdź na www.remix.yapis.net - tam możesz sie zorientować i jak coś Ci albo Innym sie spodoba to daj znać a postaram sie to udostępnić :D
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

do DJ COOBA: przesłuchalem te fragmenty i po prostu jestem zszokowany (mile) jak super to zrobiłeś :) szkoda tylko, że to fragmenty :( wszystkie sobie ściągnąłem na pamiątkę (mam nadzieję, że to nie przestępstwo i że ani Ty, ani nikt mnie nie będzie za to ścigał) :) Jakby kiedyś gdzieś dodałaś całe wersje, to daj mi znać proszę :) będe także stałym bywalcem Twojej www, bo mi się spodobało i to bardzo to, co robisz ;)
DJ Cooba
Kontakt:

Serdeczne dzięki za tak budującą ocenę :D
Oczywiście to nie przestępstwo, a fragmenty są po to, żeby można było je sobie posłuchać.
Moge udostępniać linki do mp3 z moimi remixami - ale prosze sie o to do mnie zwracać na maila (djcooba@yapis.net) bądź na GG(7308974). :)
ODPOWIEDZ