Teledyski BLUE SYSTEM

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Teledyski BLUE SYSTEM

Post autor: atlantyda ;o) »

Awatar użytkownika
thomas6

Post autor: thomas6 »

Jak dla mnie, to jest ich wiele ulubionych! Mam pytanie związane z tym tematem, a mianowicie, piszecie o "For The Children". Czy można jakoś osiągnąć ten teledysk? <bezradny>
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
thomas6

Post autor: thomas6 »

WIEEEEEELKIE DZIĘKI I POZDROWIONKA!!! :D
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Obawiam się, że słowa piosenki "For the children" wydają się być i będą chyba niestety w przyszłości jak najbardziej aktualne. Piosenka ma już ponad 10 lat a od tamtych czasów właściwie nic się nie zmieniło na świecie. Wojny, kataklizmy w których giną dzieci czy tracą swoich biskich, handel dziećmi, wykorzystywanie ich jako taniej siły roboczej jest ciągle na porządku dziennym :( Organizacje międzynarodowe jak UNICEF jak i zarówno krajowe chyba nigdy nie stracą celu swojej misji. To taka mała dygresja jaka mnie naszła apropo teledsyku. :cry:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Ciekawostki dot. teledysku "Under My Skin".
Teledysk nakręcono w październiku 1988 roku w starej papierni pod Monachium.
W teledysku pojawiło się 60 obiektów, które były już na miejscu. Co ciekawe, były tam także dwa dobermany, które widać w krótkich ujęciach.
Teledysk wyprodukowali Andreas Thiesmeyer i Jörg Zaremba z Bavaria Films. Wyprodukowali oni wszystkie wcześniejsze teledyski BS, a także kilka teledysków Modern Talking, jak np. "You Can Win If You Want".
Reżyserią zajęli się Kai von Kotze i Roland Willaert, także odpowiedzialni za wcześniejsze teledyski. Kręcenie zajęło dwa dni.
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

Adi pisze:Obawiam się, że słowa piosenki "For the children" wydają się być i będą chyba niestety w przyszłości jak najbardziej aktualne. Piosenka ma już ponad 10 lat a od tamtych czasów właściwie nic się nie zmieniło na świecie. Wojny, kataklizmy w których giną dzieci czy tracą swoich biskich, handel dziećmi, wykorzystywanie ich jako taniej siły roboczej jest ciągle na porządku dziennym :( Organizacje międzynarodowe jak UNICEF jak i zarówno krajowe chyba nigdy nie stracą celu swojej misji. To taka mała dygresja jaka mnie naszła apropo teledsyku. :cry:
Adi z taką przemową powinneś iść do ONZ i nie mów więcej o takich rzeczach bo jestem wrażliwy
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Making-of "Under My Skin":
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Do moich ulubionych clipów BS należa Love me on the rocks( prawdziwa miłość fanów) i History( przepiękny czarno-biały clip z portu w Hamburgu).
ODPOWIEDZ