Duet z Sandra The Night is Still Young

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
andrzej1988

Re: Duet z Sandra The Night is Still Young

Post autor: andrzej1988 »

drugi teledysk również został usunięty ale zdążyłem go obejrzeć. Dlaczego został skasowany? Pewnie jeszcze za wcześnie na ten teledysk. Nie było jeszcze premiery.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

andrzej1988 pisze:drugi teledysk również został usunięty ale zdążyłem go obejrzeć. Dlaczego został skasowany? Pewnie jeszcze za wcześnie na ten teledysk. Nie było jeszcze premiery.
W dodatku zobaczcie na jakość - wygląda jak kręcone zwykłą kamerką HD, czyli prawdopodobnie widzieliśmy teledysk przed premierą! :mrgreen:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Oj mogło by tak być, że to nie wersja finalna, mogło... ;) Chyba nikt by się nie pogniewał, gdyby "coś" z tym klipem jeszcze zrobiono. Niskobudżetowy raczej nie był, skoro zaangażowano nawet śmigłowiec...
Jak piszesz tak cię widzą.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

ArCrack pisze:Oj mogło by tak być, że to nie wersja finalna, mogło... ;) Chyba nikt by się nie pogniewał, gdyby "coś" z tym klipem jeszcze zrobiono. Niskobudżetowy raczej nie był, skoro zaangażowano nawet śmigłowiec...
Kto wie, może nawet będzie się nadawał do Emtiwi Obrazek
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Też bym się ucieszyła gdyby to nie była ostateczna wersja tego klipu. Nadal liczę na coś lepszego :wink:
Obrazek
andrzej1988

Post autor: andrzej1988 »

jednak mi się wydaje że to ostateczna wersja klipu i został skasowany dlatego że był puszczany przed premierą. Tak myśle.
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Szczeże mówiąc ani piosenka ani teledysk mi się nie podoba... :?.
Jestem zawiedziona tym utworem jak i teledyskiem.
Myślę że ten utwór nie zdobędzie żadnego sukcesu,piosenka ta jak dla mnie nie łatwo wpada w ucho i po prostu nie jest ciekawa.
Teledysk tez wcale nie ciekawy,jakoś dziwnie kręcony ,a do tego Thomas nieciekawie tam się prezentuje.

Thomas i Dieter wracajacie do Modern Talking!!!
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Piosenka jest męcząca i śpiewana na siłę.
Teledysk poziomem dorównuje klipom discopolo, jest wręcz tandetny.
Thomas wyszedł grubo - mogli go lepiej ubrać (nie w białe ubranie!) i uczesać.
Sandra chce udawać nastkę (te jej tańce i wypinania tyłka), tylko że to kompletnie do niej nie pasuje.
Jak ktoś już zauważył teledysk wógole nie pasuje do piosenki, gdzie tu mamy "The Night" ? :)

Cała nadzieja, że to była "robocza" i nie dokończona wersja teledysku.
Nie chce mi się wierzyć, ale mogli wydać taką lipę.

Tu materiał z kręcenia klipu:
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Daniel pisze: Tu materiał z kręcenia klipu:
Umieszczałam to video trochę wcześniej :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
IndependentGirl

http://www.youtube.com/watch?v=3DGVZatKFtk
To jest fragment TNISY z koncertu. Jakość słaba ale nawet nieźle słychać. Ogólnie ten utwór mi się podoba :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Całkiem niedawno, udało mi się wreszcie obejrzeć ten klip w całości.
Jeśli chodzi o warstwę muzyczną to jest ona całkiem dobra. Głos Sandry nie jest znów tak tragiczny, jak wielu tutaj o nim pisze, natomiast głos Thomasa... jak zwykle świetny :wink: Mankamentami samego utworu, są jak dla mnie nieco rozmyta aranżacja, brak jakiegoś wyraźnego rytmu i niezauważalne, zbyt szybkie przejście ze zwrotki do refrenu. Chciałoby się aż powiedzieć gdzie się podziały te utwory, w których o nadejściu refrenu informował nas wydźwięk perkusji (lub choćby automatu perkusyjnego) :?: Jeśli miałbym więc ocenić utwór na tle dzisiejszych produkcji Thomasa, Sandry i pozostałych, to piosenka jest całkiem niezła, wychodzi nawet nieco ponad przeciętność. Jeśli jednka przyszło by mi ocenić ją na tle innych produkcji z lat 80., czy też początku 90., to niestety poziom schodzi poniżej przeciętnej.

Co się tyczy videoklipu. Znowu przychodzi mierzyć mi go podwójną miarką - na tle innych dzisiejszych jest ponad przeciętą, na tle innych sprzed 20 - 30 lat schodzi poniżej przeciętnej... i to dość grubo. W teledysku uwidacznia się niestety skłonność do na tyle szaleńczej pracy kamery, że śmiało można wysnuwać wniosek, iż operator, wykonuje swoją pracę, po wypiciu conajmniej przysłowiowego "pół litra". To niestety idzie na "minus". Na "plus" idzie za to piękna sceneria i "pogodność" klipu. Dlaczego więc wybija się on ponad przeciętność pośród dzisiejszych teledysków :?: Dlatego, że większość z nich jest w dodatku szara i ponura, w przeciwności właśnie do The Night Is Still Young. Zero to w końcu więcej niż minus. Analogicznie do tego co napisałem, klip jest gorszy na tle innych sprzed ćwierć wieku, gdyż gdy wtedy akcja teledysku działa się w rajskiej scenerii, operator był trzeźwy, kamera normalna, a akcja coś pokazywała.
Tyle ode mnie :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Ostatnio zmieniony ndz kwie 26, 2009 10:39 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Klip jest tak tandetny że wygląda jak robota jakiegoś amatora. Sprawia wrazenie jakby nie zastosowano żadnej obróbki, nalożono tylko kilka tandetnych efektów. Niektóre sceny sa wrecz żenujące, zczególnie w wykonaniu Sandry, która próbuje wykrzesać z siebie nastolatkę. Poza tym klip nijak nie pasuje do tekstu utworu. Miałem nadzieje że przynajmniej teledysk bedzie przyzwoity...

A tak już całkiem z innej beczki - klip to taka troche zrzynka z "You Can Get It" :P
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Mi tam teledysk się podoba,choć jest nakręcony jakby kamerzysta kręcił poprostu wesele...
Obrazek
Awatar użytkownika
IndependentGirl

I clip powrócił :D
Obrazek
jkris

Post autor: jkris »

oj posunal sie nam Thomas ostatnio i mam wrazenie, ze z tych fotek spoglada na mnie pan ok 60letni a nie przed 50tka. mysle, ze czas skrocic wlosy, zgolic siwiejacy zarost i pomyslec o fitnessie ;-) albo wzorem kolezanki korzystac z photoshopa ;-)
ODPOWIEDZ