Good Karma

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Re: Good Karma

Post autor: Dr Mabuse »

A mnie zastanawia jeszcze publika - sądząc po widowni - utwór do młodzieży adresowany raczej nie jest :|
Obrazek
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Moim zdanem jeśli Thomas pójdzie tą drogą i nagrania pozostana wstylowo jak Good Karma to fani dostana to na co czekaja od 86 roku, ponieważ jak dla mnie to Good Karma to pierwsze nagranie Thomasa zbliżone stylowo do 3 płyty Modern Talking , coś w stylu Only Love Can Break My Heart, pasowało by do tego albumu - wróciłem do tamtych lat dzieki temu nagraniu:):):):) Tylko dlaczego tak długo Thomas czekał żeby wócic do tego co kocha najbardziej
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Kawałek naprawde bardzo pozytywny, bardzo dobra melodia i "pojękiwanie w zwrotkach" nawet nieźle brzmi biorąc pod uwagę całość. Szkoda tylko ze tak krótko. I dlaczego średnia wieku widowni wynosi 85 lat? :D
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Post autor: Bohlenowicz »

Piosenka bardzo mi się podoba, również chórek pozytywnie mnie nastraja. Kawałek oddaje klimat lat 80. Tak trzymać! Brawo Thomas!!!
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

No nareście Thomas poszedł w dobrym kierunku!!!

Piosenka bardzo podoba mi się ,choć czegoś mi w niej brakuje...może lepszego refrenu jak i charakterystycznego dłuższego chórku, ale nie ważne-ważne,że wkońcu jest jakiś utwór zbliżony w stylu Modern Talking.
Utwór ten naprawdę udany zwłaszcza początek utworu jest znakomity.

Thomas oby tak dalej! Kieruj się muzyką zbliżoną do Modern Talking,bo ta najlepiej Ci wychodzi!!!
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Dr Mabuse pisze:A mnie zastanawia jeszcze publika - sądząc po widowni - utwór do młodzieży adresowany raczej nie jest :|
Też zauważyłam, że na widowni siedzą starsi ludzie. Ale to jest pierwsza prezentacja Thomasa z tą piosenką, więc pewnie zaprezentuje ją jeszcze młodszym widzom.
A może w tym programie zawsze na widowni siedzą starsi ludzie? :roll:
I jeszcze raz powtórzę, że Good Karma bardzo mi się podoba :D
Obrazek
riccardo1989

Post autor: riccardo1989 »

Pisałem do gościa, który w RMF prowadzi Ten Top, gdzie zagrano piosenke Thomasa i Sandry. Podesłałem mu linka do występu Good karma i on odp mi że Good karma jest mało przebojowa.... :|

To ja mu odp "Ryszard Rynkowski lepszy...?" :|
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Mało przebojowa? To jak według niego ma brzmieć piosenka przebojowa? Jak "Dary Losu" R. Rynkowskiego? No nie ma co, bardziej przebojowego utworu od tego nie słyszałam... <pokręcony>
Riccardo1989 dobrze mu dogadałeś z tym Rynkowskim :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Każde radio ma prawo do wyboru tego, co puszcza u siebie a czego nie puszcza. Aktualnym singlem Thomasa jest duet z Sandrą i naiwnością było by oczekiwanie, że puszczą coś innego tylko dlatego że wysłaliśmy im maila. Poczekajmy do lata, aż Thomas zacznie prawdziwą promocję nowego albumu.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
IndependentGirl

A ja myślałam, że radio jest od tego, żeby puszczać takie piosenki, aby zadowolić słuchaczy. No ale trudno, ja i tak nie słucham RMF tylko PLANETA. Tam praktycznie każdego dnia leci jakiś utwór MT, a w święta nawet często puszczali Kisses For Christmas. Liczę na to, że jeszcze trochę i zaczną emitować TNISY czy Good Karma.
Obrazek
Pointrox

Post autor: Pointrox »

IndependentGirl pisze:A ja myślałam, że radio jest od tego, żeby puszczać takie piosenki, aby zadowolić słuchaczy. No ale trudno, ja i tak nie słucham RMF tylko PLANETA. Tam praktycznie każdego dnia leci jakiś utwór MT, a w święta nawet często puszczali Kisses For Christmas. Liczę na to, że jeszcze trochę i zaczną emitować TNISY czy Good Karma.
Pominę fakt, że piosenka ta nie wyszła jeszcze na żadnym oficjalnym wydawnictwie.
Mają to niby z YouTube puszczać? :lol:
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Haha no tak masz rację Pointrox, na YouTube tego nie puszczą :lol: Poza tym to jestem nowy na forum MT :D Witam wszystkich serdecznie jak to przystało na nowego :) Uwielbiam piosenki MT i Thomasa Andersa - tyle lat ich słucham i mi się nie nudzą :) A jeśli chodzi o Good Karma to myślę że czas tej piosenki nadejdzie wraz z rozpoczęciem prawdziwej otoczki promocyjnej nowego albumu tak jak to wspomniał ArCrack :) Ponadto Good Karma bardzo mi się podoba choć trochę krótka :)
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Pointrox pisze: Pominę fakt, że piosenka ta nie wyszła jeszcze na żadnym oficjalnym wydawnictwie.
Mają to niby z YouTube puszczać? :lol:
Chodziło o samo stwierdzenie, że Good Karma jest rzekomo mało przebojowa. Nikt nie wymaga, żeby przed premierą puszczali te piosenki. Tylko jakoś do tej pory nie udało mi się usłyszeć żadnego nagrania Thomasa, chociażby z This Time. A płyta już daaawno po premierze, nie muszą szukać na youtube.
Obrazek
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Muszę się z Tobą zgodzić IndependentGirl, piosenki Thomasa bardzo bardzo rzadko się słyszy w polskich radiach.... a szkoda. Nie wiem z czego to wynika, przecież jego muzyka jest 1000 razy lepsza od tych "wacianych" gwiazd..nie będę już mówił jakich bo nawet nie warto :)
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Właśnie dokładniej przeczytałem w/w posty i najwyraźniej coś u Marcina Jędrycha leży zdolność argumentacji, bo trudno nazwać piosenki Ryszarda Rynkowskiego za przebojowe, gdy to "Good Karma" jest właśnie takową.
http://www.rmf.fm/au/?a=tentop
mrowa1808

Post autor: mrowa1808 »

mi śię wydaje ze mu tak każą bo pamiętam liste hop bęc to grupe modern talking zawsze chwalil a ostatnio na rmf max jak puscili modern talking to padły takie słowa -dzieki bogu ze ta grupa juz nieistnieje-komus poprostu nie lezy MT a te slowa mnie zabolały jako fana
ODPOWIEDZ