Kolory nadruku CD

Szukasz piosenki? Chcesz zidentyfikować jakieś nagranie? Pisz tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Kolory nadruku CD

Post autor: atlantyda ;o) »

Za bardzo nie wiedziałam jak zatytułować i w ogóle w jaki m dziale,a chodzi o to,że spotkałam się z taką sytuacją,że widziałam płyty CD Modern Talking w różnych kolorach nadruku jeśli można to tak nazwać.
Całe zycie mam album CD In The Middle Of Nowhere w kolorze srebrnym,a na aukcji ebay natknęłam się już któryś raz z kolei na taką wersję tego cd
Obrazek

album In The Garden Of Venus miałam w kolorze serbrnym a potem kupiłam w kolorze takim złocistym,matowym,potem sprzedałam go i znów mam w kolorze srebrnym.
album Bad Boys Blue The Fifth miałam dysk w kolorze czarnym tak jak okładka a tera kupiłam w kolorze złotym/brązowawym (nie wiem jak ten kolor nazwać)

Od czego to zależy w jakim kolorze są dyski?
Czy od tego w jakim Państwie zostały wydane czy od tego,że były wznawiane?
Awatar użytkownika
you're my heart

Re: Kolory nadruku CD

Post autor: you're my heart »

Atlantydo.
Sam posiadam płye CD In The Middle Of Nowhere w takim kolorze o jakim ty mówisz.Moim zdaniem to chyba zależy od kraju...
Dla przypomnienia srebrna wersja wygląda tak
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

To zależy od kraju, ja mam wszystkie 5 płyt MT w kolorze srebrnym a 6 th album w matowoszarym, bo to wydanie rosyjskie.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

atlantyda ;o) pisze:Czy od tego w jakim Państwie zostały wydane czy od tego,że były wznawiane?
Od wznowień - te wydanie In The Middle Of Nowhere które pokazujesz to '86, you're my heart pokazuje wydanie z reedycji. Na okładce tego drugiego nie ma m.in. informacji o nowym hit-single Geronimo's Cadillac
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

W taki razie czy to jest pierwsze wydanie 6 albumu
Obrazek

czy to
Obrazek

miałam oba wydania,książeczki niczym się nie różnią,kolejność utworów też nie obie wersje kupowałam w sklepie Fan.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Popatrz na numery katalogowe - u nas na stronie masz rozpisane który jest z pierwszego wydania, który z reedycji.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Wiem ,że sa 2 wydania Thomasa Different i ja mam to
Obrazek

ale mój znajomy ma wydanie bez tej "tele5" w górnym prawym rogu i książeczkę ma uboższą.

spotkałam się też z wydaniem albumu Romantic Warriors
Obrazek

Chodzi mi o to kółko w którym jest tytuł singla,aktualnego nr 1 czy hitu.
albumy CCC mają wszystkie takie znaczki,ale przy Modern Talking spotkałam się tylko z tym albumem tak wydanym i to na aukcji ten jeden jedyny raz.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

ArCrack pisze:Popatrz na numery katalogowe - u nas na stronie masz rozpisane który jest z pierwszego wydania, który z reedycji.

ok skorzystam z tego :wink:

zajrzałam i wydania które ja mam zaczynają się na numer 259 ...oczywiście mowa o 6 pierwszych albumach MT

Przypomniało mi się teraz...Kiedyś znajomy,poprosił mnie o sprowadzenie 5 i 6 albumu MT ale pierwsze wydanie,nie wiedziałam jak rozpoznać 1 wydanie,on wtedy powiedział,że takie które ma numer kat 200 z groszami...
Więc może te które mam to są pierwsze wydania <bezradny>
Ostatnio zmieniony ndz mar 08, 2009 12:40 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

atlantyda ;o) pisze:Chodzi mi o to kółko w którym jest tytuł singla,aktualnego nr 1 czy hitu.
Jeśli mnie wzrok nie myli, to na płytce jest numer katalogowy 258 400 - czyli wydanie 1987.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Nie widzę dokładnie bo to zdjęcie z aukcji ale chyba 403 ale na 100% nie powiem
Mój z półki ma 259 513.
Czy możliwe,że płyty kupowane w Polsce mają inne numery katalogowe niż wydania niemieckie?
Zależałoby mi na pierwszych wydaniach niemieckich.
Kod kreskowy zaczyna się na 4 więc wskazywałoby,że wyprodukowano w Niemczech,czy się mylę.
Narobiłam sobie teraz mętliku w głowie <pokręcony> .
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Co to jest za płytka bo o takiej nie słyszałem
http://www.allegro.pl/item615108517_mod ... _more.html
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Sądząc po okładce, to są to utwory wykonywane przez jakiś polski zespół. Też się na to kilka lat temu dałem nabrać i w jakimś markecie kupiłem to wydawnictwo w wersji kasetowej. Okładka była identyczna, a gdzieś drobnym drukiem powinno być napisane kto te utwory wykonuje (nawet na okładce tej płytki jest napis: "wszystkie utwory w nowych wersjach" - niekoniecznie MT ;) ) Ogólnie - tandeta. Nie polecam.
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ta składanka była w okolicach 1998-2000 roku bardzo popularna, spotykałem ja i na straganach i w sklepach, nawet pamiętam ją swego czasu u motorniczego w tramwaju, którym jechałem. Okładka podobna do Back For Good, a cena o wiele niższa. Wartość jedynie kolekcjonerska, bo tak jak napisał przedmówca - same wykonania są fatalne :)
ODPOWIEDZ