Mark Medlock - Club Tropicana
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Mark Medlock - Club Tropicana
Mimo wytężonej pracy, jaką Dieter wykonuje przy obecnej edycji DSDS, znalazł czas na pracę nad nowym albumem dla Medlocka. Album ten zatytuowany "Club Tropicana" - ukaże się wiosną!
p.s.
"Club Tropicana" - czyżby nawiązanie do znanego hitu "Wham!"???
p.s.
"Club Tropicana" - czyżby nawiązanie do znanego hitu "Wham!"???
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
Re: Mark Medlock - "Club Tropicana"
Pkmodern czytasz w moich myślachPkmodern pisze:"Club Tropicana" - czyżby nawiązanie do znanego hitu "Wham!"???
A co do płyty, to Medlock jest dla mnie tak mało pociągającym artystą że nawet sobie tego nie ściągne z sieci.
- Adi
Czyli Bohlen kontratakuje
W kwietniu będzie interesujące starcie pomiędzy albumami dwóch byłych kolegów z zespołu MT. Wiadomo, gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta, czyli MY-słuchacze. 
- justysia854
Nie żebym była złośliwa, ale mam nadzieje że jesli Club Tropicana to nie tylko tytuł albumu ale równiez piosenki (nawiązanie do WHAM!) to mam nadzieje ze Bohlen chociaz muzyke zmienił 
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- Atlantis
Thomas też piosenki o tytułach True Love i How Deep is your love nagrywał po dwa razy.
W większości przypadków użytkownicy tego forum zdają sobie sprawę, że Bohlen muzycznie nie ma już nic do powiedzenia, ale z krytyką i złośliwością poczekałbym jednak do premiery albumu.
W większości przypadków użytkownicy tego forum zdają sobie sprawę, że Bohlen muzycznie nie ma już nic do powiedzenia, ale z krytyką i złośliwością poczekałbym jednak do premiery albumu.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Peter
To prawda, Systems in blue nagrali piosenkę Shangri la, która jest znana z repertuaru Kim Wilde. Tylko problem w tym, że Bohlen jakoś często lubi sobie coś porzyczyć albo aranżację, albo melodie czasem jakiś tytuł. Bo jest już wypalony muzycznie. Co do płyty to nie spodziewałbym się niczego co by mnie mogło zainteresować, bo Medlock swym wokalem potrafi zepsuć nawet najlepsze piosenki jak Love is a game czy zwłaszcza Why the kiss.Atlantis pisze:Thomas też piosenki o tytułach True Love i How Deep is your love nagrywał po dwa razy.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Podciąganie zbieżności tytułów pod plagiat to jakieś nieporozumienie, przecież zbitka dwóch, trzech czy czterech wyrazów zdarza się co chwilę. Celine Dion też miała płytę "Let's Talk About Love".
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
No może masz rację, ale to chyba nie przypadek, że Dieter sobie u Aniasza pożyczy to a od Kajfajsza tamto.ArCrack pisze:Podciąganie zbieżności tytułów pod plagiat to jakieś nieporozumienie, przecież zbitka dwóch, trzech czy czterech wyrazów zdarza się co chwilę.
- justysia854
Nie bardzo rozumiem w czym problem... Przecież nie słyszeliśmy jeszcze tego albumu i oczywistym jest, że jesli pojawia sie z naszej strony jakakolwiek złośliwośc to jest to tak na prawdę pol zartem pol serio (a pojawia sie tylko dlatego, ze Bohlen jak powszechnie wiadomo mial kilka przygód z "pozyczaniem")... Nikt Bohlena nie posądza o kolejny plagiat... Wiem, ze ciezko jest wyczuc intencje osoby piszacej na forum i nie zawsze jest jasne czy pisze serio, czy zartuje, ale chyba emokitony nieco ułatwiają nam zrozumienie postów (piszę oczywiscie w swoim imieniu, zeby znów nie bylo watpliwosci).
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- angel
Peterze przesadzasz i kompletnie nie zgodzę się z twoim zdaniem powyżej.Peter pisze:Co do płyty to nie spodziewałbym się niczego co by mnie mogło zainteresować, bo Medlock swym wokalem potrafi zepsuć nawet najlepsze piosenki jak Love is a game czy zwłaszcza Why the kiss.
Otóż tak się składa,że Mark Medlock ma bardzo dobry i ciekawy głos i niczego w piosenkach nie psuje,wręcz odwrotnie utwory bardzo dobrze wykonuje swoim wokalem i jego wokal pasuje do utworów znajdujących się na jego albumach.
A poprzednie albumy Medlocka,a produkcje Dietera wcale nie są takie złe,wręcz przeciwnie jest kilka utworów z albumów,które są naprawdę fajne i ciekawe.
Ja również nie mogę zrozumieć tego jak ktoś może komentować, krytykować i oceniać coś czego jeszcze nie usłyszeliśmyjustysia854 pisze:Nie bardzo rozumiem w czym problem... Przecież nie słyszeliśmy jeszcze tego albumu
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- Peter
W którym miejscu coś krytykuję???, bo nie zauważyłem. Powiedziałem, że niczego co by mogło mnie zainteresować się po Medlocku bym się nie spodziewał, bo dla mnie jako gwiazda jest mało pociągający. I tyle.Peter pisze:To prawda, Systems in blue nagrali piosenkę Shangri la, która jest znana z repertuaru Kim Wilde. Tylko problem w tym, że Bohlen jakoś często lubi sobie coś porzyczyć albo aranżację, albo melodie czasem jakiś tytuł. Bo jest już wypalony muzycznie. Co do płyty to nie spodziewałbym się niczego co by mnie mogło zainteresować, bo Medlock swym wokalem potrafi zepsuć nawet najlepsze piosenki jak Love is a game czy zwłaszcza Why the kiss.
No to jest Twoje zdanie, ja mam zupełnie inne i najlepiej jak pozostaniemy przy swoich, bo dla mnie wokal Marka jest zbyt ciężki i nie pasuje do tych lekkich danceowych piosenek, ale bardzo pasuje zkolei do bluesa i soulu, którego ja nie lubię, dlatego Cload dancer jest płytą, którą nie potrafię słuchac i jeśli ta nowa będzie w tym stylu to nawet tego z neta nie zamierzam ściągnąć.angel pisze:Peterze przesadzasz i kompletnie nie zgodzę się z twoim zdaniem powyżej.
Otóż tak się składa,że Mark Medlock ma bardzo dobry i ciekawy głos i niczego w piosenkach nie psuje,wręcz odwrotnie utwory bardzo dobrze wykonuje swoim wokalem i jego wokal pasuje do utworów znajdujących się na jego albumach.
- venturak
wg mnie album może mieć klimaty ostatniego singla MM "Summer Love" i dlatego taki tropikalny tytuł 
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
- Pit-98
Ja z kolei bardzo się cieszę,że Dieter wyda kolejną płytę Medlockowi (najzdolniejszemu z wszystkich finalistów DSDS).Obok takich wybijających się barw głosów jakie posiadają Thomas Anders jak również Mark Medlock nie można przejść obojętnie i Didi był i jest tego świadom nadal.Gdyby nie widział sensu w dalszej współpracy z nim ich drogi by się rozeszły z całą pewnością już po 2-gim albumie.Każdy znawca muzyki a Bohlen z całą pewnością klasyfikuje się pod to pojęcie wie,że taka barwa głosu jaką dysponuje Medlock jest w stanie wywołać u słuchacza tego typu wrażenia i emocje czego nie jest w stanie dokonać poprawna lecz przeciętna barwa głosu piosenkarzy jakich jest pełno na rynku muzycznym.Mark posiada wyjątkowy głos (mocny,czysty),aby się o tym przekonać wystaczy wsłuchać się chociażby w takie utwory jak: Seven Days, Mr.Lonely, Now Or Never, Sad Sad Story, Feels Like The First Time, Fly With Me, Moment Of My Life, Over You, Stop It czy choćby w If I Could Fly!Mocno wybijające się brzmienie jego wokalu świetnie umie wyeksponować Dieter w swych utworach i tu nikt kto ma dobry słuch muzyczny nie jest w stanie temu zaprzeczyć!Jeśli zaś chodzi o podobieństwo w nazwach piosenek to może i fakycznie są zbieżności w niektórych tytułach,ale czy dla "prawdziwego fana" muzyki Didiego ma to aż tak duże znacznie???Zresztą przesłuchując każdy nowy album uaktywniają się zmysły streowane przez prawą półkulę mózgu odpowiedzialną za wrażenia,doznania,emocje a lewa logiczna usuwa sie w danym momencie na dalszy plan i zbieżność nazw utworów nie ma tutaj już większego znaczenia.Ps.a tak wogóle to mamy podwójny prezent: niebawem nowa płyta Thomasa "GOOD KARMA" a teraz jeszcze wiadomość o "CLUB TROPICANA”
Czyż to nie wspaniała perspektywa???
- Peter

To wygląda jakby Bohlen był na drzewie
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Płytka ukaże się później niż planowano początkowo -22 maja.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
Pointrox
Celowe zagranie, aby zagrać Thomasowi na nosie?ArCrack pisze:Płytka ukaże się później niż planowano początkowo -22 maja.