Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mt09

Re: Modern Talking,Kicz czy klasa? czyli pytanie za co lubisz MT

Post autor: mt09 »

Gasolina91 pisze:Napewno wielu ludzi twierdz że MT to kicz z powodów wizualnych np. to jak ubierali się Thomas i Dieter w latach 80.
Popieram np. mój tata tylko się naśmiewa z MT że w latach 80 ubierali się jak pajace a ja się wkurzyłam i powiedziałam mojemu tacie, że przecież on też się tak ubierał, bo była taka moda i ,że by nie było pokazałam mu jego zdjęcie za młodu w latach 80 jak też był tak ubrany i już później zmienił zdanie i przyznał mi rację. Na szczęście jeśli o muzykę MT chodzi to czasami moi rodzice się wkurzają że ciągle ich słucham (ale nie aż tak często ) no i tak ogólnie to moi rodzice od czasu do czasu też słuchają MT więc nie jest tak źle :)
Znam oczywiście więcej tego typu przykładów np. ze szkoły szkoda że większość ludzi w moim wieku tylko się wyśmiewa z MT albo w ogóle nie wiedzą kto to jest ale są też wyjątki (tak jak ja ) :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

mt09 pisze:
Gasolina91 pisze:Napewno wielu ludzi twierdz że MT to kicz z powodów wizualnych np. to jak ubierali się Thomas i Dieter w latach 80.

Znam oczywiście więcej tego typu przykładów np. ze szkoły szkoda że większość ludzi w moim wieku tylko się wyśmiewa z MT albo w ogóle nie wiedzą kto to jest ale są też wyjątki (tak jak ja ) :D
Hehehe jak by ci jeszcze raz sie z ciebie śmiali w szkole to powiedz o mnie czyli o 10-latku słuchającym Modern talking :wink:
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Wydaje mi się że większość tu fanów drażni słowo kicz. Przyzwyczajeni jesteśmy że coś jest kiczowate , po prostu do dupy , nie nadające się do niczego itd , itd.

Należy wrzucić sobie definicję słowa kicz do PWN i proszę :

kicz [niem. Kitsch ‘lichota’, ‘tandeta’], utwór (lit., plast., film.) o małej wartości artyst., apelujący do przeciętnych gustów odbiorców sztuki, utrwalający ich stereotypowe poglądy o świecie oraz powierzchowne emocje.

Czy utwór YMHYMS jest tak dogłębny , wartościowy i z przesłaniem jak np. Pink Floyd - Another Brick In The Wall ?

Jeśli ktoś nie potrafi tego rozróżnić lub wydaje ocenę na temat walorów artystycznych na korzyść MT to znaczy że nie rozróżnia co jest sztuką a co nie - najprawdopodobniej większe znaczenie w jego życiu będzie odgrywał 13 Postarunek aniżeli jeden z Dekalogów - oczywiście nikt mu tego nie zabroni ale głos jego się nie liczy i nic nie wzniesie do debaty nad sztuką.
Awatar użytkownika
ReadyForTheVictory

Post autor: ReadyForTheVictory »

Ja slucham MT codziennie;) Kocham ich muzyke i wogole;) Ja mam 21 lat i sie nie wstydze ich sluchac!
I'm crying through the night
A cry of loneliness
Strangers side by side looking for a kiss
You feel your heart is dead
Oh like a broken toy
Oh blue eyes, don't cry
Your heart is out of tune
These tears can never dry
I'll save your heart, babe, soon
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

ReadyForTheVictory pisze:Ja slucham MT codziennie;) Kocham ich muzyke i wogole;) Ja mam 21 lat i sie nie wstydze ich sluchac!
Ja mam dokładnie tak samo tylko z różnicą wieku :wink:
MT i BS leci u mnie codziennie...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Ja też słucham ich codziennie. I nie podoba mi się określanie ich twórczości jako mało ambitnej czy o niskiej wartości artystycznej. Może teksty piosenek nie mają większego przesłania ale za to muzyka jest po prostu genialna i to zasługuje na coś zancznie lepszego niż określenie "kicz". Do napisania muzyki, która dotrze do tylu odbiorców trzeba mieć talent. I tak jak powiedział kiedyś Thomas w jednym z wywiadów, Dieter ma talent do pisania prostych (w tym przypadku prostych nie oznacza, że głupich), pięknych melodii, które ujęły ludzi z różnych krajów i kontynentów. I ja się z wypowiedzią Thomasa w 100% zgadzam. To jest moim zdaniem wielka sztuka.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Zgadzam się z Magdą. Dieter jeśli chodzi o MT wyrobił sobie swój styl. I jest to wielka klasa...
Kiczem dla mnie jest np. Blog 27 czy Tokio Hotel - zrzynanie jednego od drugiego i wielkie dziadostwo.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

No dobrze, ale jak kicz ma się do "dziadostwa", choćby wg wyżej przytoczonej definicji?
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
mt09

kubas988 pisze:Hehehe jak by ci jeszcze raz sie z ciebie śmiali w szkole to powiedz o mnie czyli o 10-latku słuchającym Modern talking :wink:
No na pewno im to powiem tylko, że mam 16 lat i to trochę jest inaczej, ale dzięki :D :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
thomas6

Post autor: thomas6 »

Uwielbiam Ich piosenki! Głos Thomasa (chć Dietera też nie jest najgorszy) i twórczość Dietera. Jak słucham Ich piosenek to serce się raduje! Nikogo nie wyśmiewam, że słucha takiej czy innej muzyki, każdy ma inny gust i to jest każdego osobista sprawa!
Awatar użytkownika
mt09

thomas6 pisze:Uwielbiam Ich piosenki! Głos Thomasa (chć Dietera też nie jest najgorszy) i twórczość Dietera. Jak słucham Ich piosenek to serce się raduje! Nikogo nie wyśmiewam, że słucha takiej czy innej muzyki, każdy ma inny gust i to jest każdego osobista sprawa!
Żeby każdy tak mówił to ten świat byłby idealny, no ale to nie jest sen więc na tym świecie są ludzie którzy umieją się tylko wyśmiewać że ktoś np. słucha MT czy coś takiego
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Jeśli my byśmy zaczeli wyśmiewać sie z kogoś kto słucha np. Tokio Hotel to nie mielibyśmy przebicia bo teraz to taka muzyka jest na topie...
A nam zostaje słuchanie w domu MT czy BS - i ma być nam dobrze z tym :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
mt09

Tokio Hotel jak dla mnie to jakieś nie porozumienie(nie obrażając tych co ich słuchają) ale moja najlepsza koleżanka ich w prost uwielbia i wręcz przeciwnie nie wyśmiewam się z niej czy coś bo jak by tak było to byśmy nie były przyjaciółkami, tak samo ona nie śmieje się, że słucham MT nawet czasami słucha go ze mną :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Należy szanować gusta innych, choć czasami niektórzy przesadzają, ja się do tego nie wtrącam.

A Modern Talking kocham (nie lubię :D ) za wspaniałe piosenki które pobudzają mnie do życia, potrafię się przy nich zrelaksować i ten typ muzyki mi odpowiada ^^ Bo patrząc na Lady gagę, Miley Cyrus czy tam kogo to się żal robi że jakiś świetny artysta lub piosenka trafia się raz na milion x.x

Moje kolezanki też mają swoje gusta ale jak np. Przesłuchuję jakąś piosenkę albo płytę to słuchają ze mną i się zachwycają że fajna :D

Dla mnie ludzie którzy wołają że dana muzyka to kicz to ludzie z brakiem tolerancji i czasami mózgu ^^"
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Jakby nie było to jest zupełną prawdą to co napisałaś Jasmine. Pamiętam jeszcze te fajne czasy szkolne kiedy to koleżanki pożyczały sobie moje kasety Modern Talking i słuchałyśmy w moim walkmanie na przerwach na zmianę. Pożyczałam im nawet do domu, żeby sobie przegrały. Nigdy w szkole nie spotkałam się z nienawiścią do M.T. i nawet jeśli były takie osoby negatywnie nastawione do muzyki M.T., to nigdy nic nie mówiły. Zresztą wszyscy wiedzieli, że mam fioła na punkcie ich muzyki, więc nikt nic nie mówił na moją ulubiona muzykę. Każdy miał swój gust, ale nikt nikogo nie wyśmiewał za to czego słucha. Jedynie mój brat zawsze coś głupiego wymruczy na M.T., ale ja już się przyzwyczaiłam. Wiem, że i tak nie odpuści. Ja nikogo nie potępiam za to czego słucha i odwrotnie. Zresztą nie lubi się człowieka za to jakiej muzyki słucha tylko jaki jest wewnątrz i jak nas traktuje. Zresztą co tu dużo mówic. Modern Talking jest nieporównywalny i tyle. Modern Talking to klasa i styl, a na teledyski nie zwracam zbytniej uwagi. Wolę słuchac niż oglądac, ale lubię oglądac koncertówki M.T. czy Thomasa; zresztą codziennie tak robię. Dzień bez Modern Talking uważam za stracony i dlatego słucham ich codziennie. Jestem ich wierną fanką po wsze czasy i nie zamierzam tego nigdy zmieniac. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
AdisonMT

Post autor: AdisonMT »

Tutaj mamy dowód że Modern Talking nie jest kiczem http://www.wgrane.pl/film/3ec052b145508 ... 6522243818 wszyscy zaczęli wstawać z widowni i się dobrze bawić
AdisonMT

My angel is strong
ODPOWIEDZ