Midnight Lady

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.

Która wersja bardziej ci się podoba?

Dieter Bohlen
11
37%
Chris Norman
19
63%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
Peter

Re: Midnight Lady

Post autor: Peter »

Mimo, że uwielbiam to w wykonaniu Bohlena, przekonałem się też nieco do wersji Chrisa. :wink:
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Czyżby Chris coś planował...?
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

No cóż- bezapelacyjnie Chris Norman. Fakt- ten kawałek Dietera ma beznadziejną jakosc dzwieku i jest 'na zywo' bo z koncertu, a kawalek Chrisa to teledysk, zatem wrzucam linka do wykonania Chrisa live: http://www.youtube.com/watch?v=0Gfi5c8Fqr0

No cóż roznica jest znaczna i niestety Dieter słabo wypada w tej rywalizacji. Piosenka jest na prawde bardzo ładna i chwala za to Dieterowi, ale do mikrofonu nie powinien podchodzic.

Chris Norman moze nie zaspiewal tego rewelacyjnie, ale poprawnie i mozna tego wysluchac nie zatykajac uszu. Powiem wiecej- nawet milo mi sie tego slucha (choc fajerwerkow nie ma).
Dieter niestety wył jakby mu gardło podcinali i do tego falszowal (ale to chyba zadna nowosc), przynajmniej dla mnie... Dieter kompozytor- TAK, Dieter wokalista- NIE.
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Peter

Wykonanie Chrisa jest poprawne, ale ja wolę bezapelacyjnie Bohlena i wcale nie wył w tym wykonaniu, tylko cudownie modulował swój głos śpiewając tą śliczna piosenkę. Dieter kompozytor - Tak, Dieter wokalista - Tak.
Awatar użytkownika
Gosia91

Post autor: Gosia91 »

Chris Norman moim zdaniem lepiej zaspiewał niż Bohlen :P
Sorry Little Sarah ;)..
Awatar użytkownika
Peter

No na pewno ma mocnijszy głos i lepiej zaśpiewał refren. :P
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Ja głosuję na Dietera bo wspaniale wychodzi mu ta piosenka i jego głos dodaje jej pazura :D
Wersja Chrisa Normana jest taka grzeczna. Za bardzo jak dla mnie.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Moim zdaniem wersja Dietera nie jest zła, jest nawet całkiem fajna, jednak trochę bardziej wolę wersję Normana, z racji głosu. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Bezapelacyjnie lepsza jest jak dla mnie wersja Chrisa Normana. Glos Chrisa jest dobry jesli nie bardzo dobry. Jaki jest glos Dietera kazdy widzi a raczej slyszy - slabiutenki - Dieter falszuje, ze az "uszy wiedna" :-) To jest najlepszy dowod na to, ze Dietera glos do spiewania "na zywo" sie raczej nie nadaje. Co innego spiew w studio nagran, gdzie nawet z cieniutkiego glosu mozna zrobic przy pomocy komputera w miare przyzwoity glos a co innego glos bez elektronicznego wspomagania.

Te wersje Midnight Lady traktuje jako ciekawostke - pamietam jak ogladalem ten program na VIVIE - najbardziej podobal mi sie moment, gdy Stefan Raab wkrecil Dietera zachecajac go do zaspiewania kolejnej zrotki, podczas gdy muzycy juz skonczyli grac :-)
Ubaw byl "po pachy" :-))

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Obaj panowie mają specyficzny chrypliwy głos lecz zdecydowanie w śpiewie lepszy jest CHN.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

oh!, gdyby Bohlen miał taki głos jak Chris to dopiero tworzyliby duet z Thomasem-a piosenki Modernów wtedy jakby fantastycznie brzmiały w połączeniu tak różnych i specyficznych głosów. Osobiście Chrisa uwielbiam, zarówno solo jak i w Smolkie, dlatego stawiam na wersję oryginalną.NIe mogłem sie powstrzymać, proponuje poniższy link. Cudowne lata...
http://www.youtube.com/watch?v=_bl_9ySZ ... re=related
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Tomasz T

Post autor: Tomasz T »

oj, chris to inna historia...

a Bohlen to jest człowiek który również bardzo dobrze do tej piosenki pasuje i dlatego głosowałem na niego.... zresztą to część MT .... :)
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Podobają mi się trzy wersje "Midnight Lady", każda innego powodu:
- Chris Norman - lubię jego głos, podoba mi się, jak śpiewa "Midnight Lady" od samego początku, z tego powodu nim się zainteresowałam;
- Dieter Bohlen - uważam te wykonanie za ciekawą interpretację; szkoda tylko, że jakość nagrania jest słaba, dobrze w ogóle jest;
- Roland Kaiser - jego głos też lubię, jest taki mocny i przekonywujący, jedna z lepszych jego piosenek.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Z całym szacunkiem do Dietera moim zdaniem nie ma nawet sensu porównywać go wokalnie do Chrisa.
Nie ta klasa, ale pięknie, że kiedyś potrafił stworzyć takie piosenki
Chris Norman live z 2009 roku.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
ODPOWIEDZ