Bad Boys Blue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Mike

Post autor: Mike »

Faktem jest, że "From Heart To Heart" to jeden z najlepszych kawałków Davida w jego całej karierze kompozytorskiej :wink:
A tak przy okazji, to dziś John z BBB świętuje swoje urodziny :wink:
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

Post autor: Mateusz vel. Kokos »

No faktycznie... aż wstyd, ze zapomniałem :( .
życze, aby dalej odwalał dobrą robotę... aby miał okazję śpiewać lepsze piosenki niż na Around The World i żeby odwiedził nasz kraj.. oczywiscie najlepiej w Katowicach :wink:
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Alonedb

Post autor: Alonedb »

Choć forum nie te ale wszystkiego najlepszego John z okazji urodzin.
Ode mnie muszę dosdać tyle że Bad Boys Blue jest dla mnie Tak samo ważnym zespołem jak MT czy Blue System. Nigdy nie robiłem różnicy który jest lepszy. Moim zdaniem mają tyle samo dobrych hitów co Dieter Bohlen, tylko może byli mniej promowani niż MT poza granicami Niemiec.
Ale to juz sprawa uważam menadzerów i wytwórni płytowych - w końcu wiedzą co robią.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

BBB - kolejny z moich najbardziej ulubionych zespołów. Najbardziej cenię wczesne płyty zespołu, z wokalem Trewora Taylora. Drugi album, czyli "Heartbeat" jest moim ulubieńcem - z po prostu znakomitymi nagraniami "I Wanna Hear Your Heartbeat", "Kisses And Tears" czy "Blue Moon".
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

www.badboysblue.info
W zespole nastąpił prawdopodobnie rozłam.. piszę prawdopodobnie, bo nie znam angielskiego perfect, ale na stronce Mike'a można przeczytać list John'a do fanów. Wynika z niego, ze Andrew Thomas odszedł z zespołu.. tak przynajmniej ja rozumiem ten tekst. A wiec BBB to teraz zespół jednoosobowy.. zupełnie jak Blue System :) .
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Mike

Dziś lub jutro startujemy z nową, oficjalną stroną Bad Boys Blue www.badboysblue.info Tam znajdzie się tłumaczenie oficjalnego oświadczenia Johna oraz Davida Brandesa (producenta) na temat obecnej sytuacji BBB.
Pozdrawiam
Mike

Witam wszystkich fanów,
zapraszam na nową oficjalną stronę Bad Boys Blue - http://www.badboysblue.info gdzie znajdziecie multum nowych fotek (w tym wiele prywatnych), nowe tapety, skórki do Winampa, specjalny filmik zawierający m.in. ujęcia z Majorki, gdzie był kręcony klip "Lover On The Line". Poza tym serwis zawiera dokładną dyskografię i inne ciekawe materiały. Wkrótce pojawi się napisana na nowo biografia i wywiad z Johnem. Tymczasem możecie również zarejestrować się na nowym, oficjalnym forum - http://www.badboysblue.info/forum/index.php gdzie zarejestrowany jest sam John Mc Inerney, który bedzie odpowiadał na Wasze wybrane pytania, w miarę możliwości.
Pozdrawiam,
Mike
P.S. Do ArCracka - co sądzisz o pomyśle wymiany linków do naszych stron?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie widzę problemów. Do linków już Twoją stronę wrzuciłem. Planuję zresztą na swojej stronie pod logiem Pajacyka zrobić miejsce na kilka buttonów, Twój też może sie tam znaleźć.
Jak piszesz tak cię widzą.
Mike

Dzięki,
Twoja strona jest już u mnie także wrzucona :wink:
A jakie wymiary miałby mieć ew. button?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dogadajmy resztę na maila, bo jakby nie patrzeć to sprawa naszych stron a nie samej grupy BBB :).
Jak piszesz tak cię widzą.
Mike

ArCrack pisze:Dogadajmy resztę na maila, bo jakby nie patrzeć to sprawa naszych stron a nie samej grupy BBB :).
oki doki :wink:
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

trzeba przyznać.. strona Mike;owi sie udała, nie ma co :D
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Mam takie pytanie do Mike'a (ewentualnie do innych znających odpowiedź): czy orentujesz się, kiedy został wydany album Love is no crime - chodzi mi o miesiąc - rok 1987 to wiem. Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Całkiem ciekawa kapela i fajne piosenki. Nie było chyba dyskotek w latach 80-tych bez takich utworów jak You`re A Woman, Come Back And Stay czy Don`t Walk Away Susanne. Obecnie już mi się mniej podobają chociaż Lover On The Line mogę słuchać na okrągło.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
> SZOSA <

Post autor: > SZOSA < »

BAD BOYS BLUE słucham od 1998 roku, (tak samo jak MODERN TALKING :D ) gdy na rynku muzycznym ukazał się album "Back". To był nie zapomniany rok, wielki powrót MT i za razem BBB.
Mam prawie wszystkie albumu BBB, brakuje mi paru i wciąż poszukuje. Najbardziej zależało by mi na dwóch albumach, mianowicie na "... Continued" i "Tonite". Miałem te dwa albumy na kasecie, ale zły los sprawił ze je straciłem przez mój odtwarzacz :( . Dlatego szukam teraz tych dwóch albumów na CD (może być nawet w MP3). Jeśli by ktoś mógł mi odstąpić któryś z tych dwóch albumów w MP3 był bym bardzo wdzięczny :D

Jeśli chodzi o wokal w BAD BOYS BLUE to do Trevora Taylora nic nie mam (bo przecież wykonał pierwszy największy hit BBB "You're A Woman") ale wydaje mi się że John Mc Inerney ma o wiele lepszy głos od Trevora, jest on drugim po THOMASIE wokalista, który ma tak piękny głos. Wydaje mi się że gdyby THOMAS i JOHN coś wydali razem byłby to niezły hicior :lol:

Często spotykam się z tym że wszyscy kojarzą BBB z Trevora Taylora i zawsze dostaje taka sama odpowiedź ze ten wokal jest cytuje "szpetny". Nikt nie wie o tym że wokalista ten był tylko na paru pierwszych płytach, potem pałeczkę przejął znakomity wokalista ze znakomitym głosem John Mc Inerney. Wydaje mi się ze powinno być właśnie odwrotnie, że BBB powinno być kojarzone z Johnem a nie z Trevorem. Bo przecież najlepsze hity BBB wykonuje John i najdłużej w tym zespole śpiewa, nie wyobrażam sobie BBB bez Johna.
No ale to jest tylko moje zdanie na ten temat :D

POZDRAWIAM !!! I czekam na kogoś kto by mógł mi odstąpić jakieś albumy BBB w mp3. :D
< Bad Boys Blue, Modern Talking, Blue System, Thomas Anders > < THE BEST > I tak zostanie do końca mojego życia :-)
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

No cóż co by kto nie mówił to ja i tak wolę wokal Trevora Taylora ;)
ODPOWIEDZ