Naród romski(cygański jak wolicie) był właśnie tym,któremu na siłę dawano "wilcze bilety"-bez prawa powrotu do Polski.Mam romskie pochodzenie z czego mogę być tylko dumny.Oczywiście jak to w każdym narodzie -są i Ci źli tylko jedno mnie boli-to,że akurat u Romów zauważa się tych gorszych.Ja mam pokończone szkoły,jestem muzykiem(nie cygańskim grajkiem),mam swoją firmę ale nigdy nie wyparłem się korzeni.Przepraszam,że tak nie natemat ,lecz chciałem ustosunkować się do postu mojej przedmówczyni.Znam dobrze lata osiemdziesiąte-mam 35 lat.justysia854 pisze:uciekać jak uciekać... niektórych na siłę wysyłano za granicę- im dalej tym, lepiej. W Polsce to była walka o swoje poglady, przekonania o lepsze zycie, o POLSKĘ. I ludzie lat 80-tych w Polsce byli i pozostana bogatsi wewnetrznie od nas- oni mieli o co walczyć, a my teraz myslimy tylko o pieniadzach i imprezach (jesli ktos sie poczul dotkniety to przepraszam, ale nie mowie rzecz jasna o wszystkich)...
Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?
- labambino
Re: Modern Talking,Kicz czy klasa? czyli pytanie za co lubisz MT
you can win if you want!
- justysia854
ale czy ja napisałam cos na temat tego, ze dobrze robili dając KOMUKOLWIEK "wilczy bilet"??? To wcale nie było w porządku. Mi tez przeszkadza że do dzis w Polsce żyje wielu ludzi, którzy nie tolerują romów, żydów, niemców, arabów, murzynów czy chińczyków i głoszą hasła pt. "Polska dla Polaków, reszta won". To nie jest okay, bo kolor skkóry, czy korzenie nie świadcza o tym jakim jesteś człowiekiem...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- Peter
Zgadzam się z przedmowcą, polskie społeczeństwo jest mało tolerancyjne. W ameryce jest innaczej, tam nikt nie zwraca uwagi na rożnice ras czy różnice kulturowe, a mieszkając przy West st. w Albany poznałem wielu Chińczyków, którzy okazali się bardzo fajni i bardzo mi pomogli, znam też paru Żydów, Romów niestety nie spotkałem. Ale nie schodźmy z tematu bo nas admin powiesi na suchej gałęzi.
- Gasolina91
Patrzcie co znalazłam na jednej ze stron Wrocławia
Podczas sylwestrowej gali (...) wystąpili między innymi niemieccy królowie kiczu - Modern Talking.
I jeszcze takie coś
http://1.1.1.4/bmi/mamtalent.tvshow.com ... 00x234.jpg
(...) Wojewódzki uznał, że Pan Janusz urwał się z Modern Talking.
Podczas sylwestrowej gali (...) wystąpili między innymi niemieccy królowie kiczu - Modern Talking.
I jeszcze takie coś
http://1.1.1.4/bmi/mamtalent.tvshow.com ... 00x234.jpg
(...) Wojewódzki uznał, że Pan Janusz urwał się z Modern Talking.
Point Of No Return
- mt09
Też to czytałam i oglądałam i uważam, że jak można nazwać Modern Talking królami kiczu królami owszem, ale nie kiczu.A co do porównywania pana Janusza do Modern Talking to Wojewódzki grubo przesadził

-
jacekss2
Młode Tłoki-tak przezywali pamiętacie?Ja ich muzykę poznałem w 8klasie na zabawie zakończeniowej w podst.Kolega przywiózł z Bułgarii 1 i 2 album wtedy-naLP-rok1986-to były czasy!
Było świetnie wszystkie 3 klasy bawiły się Super,ja przyniosłem gramofon-jeśli młodzież wie o co chodzi,a nie adapter-bo to ta końcówka z igłą niemylić!Ah tylko powspominać na czarno białych zdjęciach już można.Później na 18-tkach królował Diterek i jego Blue System-też je miałem na kasecie wtedy i na swojej starej Hani(radiomagnetofon)-podłączony do głośników ze wzmacniaczem Unitra-eltra.TO było Wydarzenie wtedy,oraz Fancy,C.C.Catch i Papa Dance,a dziś rap ,hause i inne "dziadostwo"-z papierochami i narkotykami.Tak dziś się bawi młodzież na disco.
Dziś mój syn(14 lat)-uwielbia Modern Talking lecz od Back for Good dopiero,a najlepiej C.C. Catch-tyle że nową składankę jej-Best of 98.Ale razem na RTL oglądamy Dietera w Dsds.Pozdro dla fanów,30-40 letnich,którzy się na MT wychowali 
- Peter
Jacku czym się różni gramofon od adapteru?jacekss2 pisze:Super,ja przyniosłem gramofon-jeśli młodzież wie o co chodzi,a nie adapter-bo to ta końcówka z igłą niemylić!
O jakiego Janusza chodzi? Co to za koleś?mt09 pisze:A co do porównywania pana Janusza do Modern Talking to Wojewódzki grubo przesadził
-
jacekss2
Gramofon to całość,a adapter to takońcówka ramienia z igłą do płyt winylowych(czarnych)-LP.
- Gasolina91
To taki gościu który przyszedł na casting do Mam Talent, miał długie włosy i wyglądał troche jak Thomas. Jak się przedstawił i wogóle to Wojewódzki go skomentował "Wyglądasz jak ucekinier z Modern Talking" i wtedy puszczono na 5 sekund YMHYMS 98Peter pisze:O jakiego Janusza chodzi? Co to za koleś?
Point Of No Return
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Pamiętam to to było dobre komentarz kuby Wojewódzkiego
- Peter
Ja nie oglądam takich debilnych programów, i w ogóle jakimś totalnym nieporozumieniem jest wydanie płyty Michaela Hirte, który dla mnie jest beztalenciem, ja bym takiej płyty nie chciał miec nawet za darmo, po co miabym sobie zaśmiecać półkę takim badziewiem, a płyta miałaby się pokrywać kurzem?
Moim zdaniem szkoda plastiku na takiego gniota. Sam program nie ważne czy w Polskiej czy niemieckiej wersji jest grubym nieporozumieniem. Ale dzięki Agato za info.
Co do tematu, to muzyka disco to duże spectrum i na jego krańcach jest kicz i Artści przez duże A. Mamy więc na jednym krańcu: Kate Ryan, September, mimo wszystko Lady GaGa (choć niektóre jej piosenki sa dobre), DJ Otzi, Talking System, a na drugim Kim Wilde, Kylie, Fancy, Lian Ross i MT.
- gosiatomas
Kiczem muzyki jest nim to Doda,Ich Troje i wiele innych. A MT lubię:) Lubię posłuchac ich piosenki do czasu:)
Now I feel this will last forever
You and I hand in hand together
Unified, side by side as one love
You're the light shining down from above
I'm prepared to sacrifice
Just to have you in my life
You and I hand in hand together
Unified, side by side as one love
You're the light shining down from above
I'm prepared to sacrifice
Just to have you in my life
- Peter
Doda, Feel, Pectus, Ich troje, Symon Wydra....jest tego nie mało.
Nie wiem jak wogóle można nazywać tak dobry zespól jak MT kiczem? 
- Atlantis
Oj można, jak się wsłucha w teksty, powtarzające się melodie, albo w to, że spora część nowych utworów została zrobiona na zasadzie zwrotka-refren-zwrotka-refren-spokojny fragment-refren to już dużo nie trzeba.
To, że się czegoś lubi posłuchać, to jeszcze nie oznacza, że to nie jest kiczowate. Ja lubie filmy o przygodach Jamesa Bonda, ale to też jest kicz i moje upodobanie do nich tego nie zmieni.
To, że się czegoś lubi posłuchać, to jeszcze nie oznacza, że to nie jest kiczowate. Ja lubie filmy o przygodach Jamesa Bonda, ale to też jest kicz i moje upodobanie do nich tego nie zmieni.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Peter
No teksty nie są zawsze najmądrzejsze wystarczy posłuchać sobie np: You are the lady of my heart. A melodie były naprawdę piękn i nie widzę nic kiczowatego, może to, że piosenki były takie melodyjne? To moim zdaniem zaleta a ne wada.
- Gasolina91
Napewno wielu ludzi twierdz że MT to kicz z powodów wizualnych np. to jak ubierali się Thomas i Dieter w latach 80.
Point Of No Return