jaka to melodia
- Mateusz
Ale ja kulturalnie wyraziłem swoje zdanie, nie obrażając Pana Roberta w żaden sposób. Dla mnie jest o wiele lepszym aktorem niż muzykiem. Bo oprócz jego wyczynów wokalnych w "Jaka to melodia" raczej nic o nim nie słychac. Fajnie ze to twój kumpel, nie wątpię ze jest świetnym znajomym. A skoro jest kumplem więc pewnie przymykasz oko na wiele rzeczy (na pogardliwe wypowiadanie się o MT na przykład). Ja jak większość forumowiczów Pana Roberta znam go tylko z telewizji więc bezstronnie i obiektywnie oceniem to co widze. Jeżeli w jakiś sposób uraziłem Cię poprzednim postem to oczywiscie przepraszam. Pozdrawiam
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Skyliner89MT
-
jkris
Janowski zdaje sie jest weterynarzem i jak domniemam takze marnym. niech juz lepiej prowadzi ten swoj program dla gospodyn wiejskich i wara od MT- bo pozniej troszke glupio to wyglada jak caly sztucznie podniecony zapowiada supergosci jak np Bad Boys Blue... hipokryta...Mateusz pisze: Dla mnie jest o wiele lepszym aktorem niż muzykiem.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
- Soldier
Hehe Roberta poznalam w 1 klasie liceum-on byl wowczas w 3 -to naprawde fajny i szczery gosc-z wyksztalcenia jest faktycznie weterynarzem,ale nie wiem czyj byl to pomysl i czy pracowal w tym zawodzie.Jak dzis pamietam go biegajacego po szkole z gitara i rozsmieszajacego glownie nauczycielki,a ze mial duzo osobistego uroku-raczej wszyscy go lubili.Nigdy nie ukrywal,ze nie lubi komercji i dlatego chyba nie zrobil blyskotliwej kariery.Osobiscie nie lubie teleturnieju,ktory prowadzi-nie podobaja mi sie zasady i wogole caly jest jakis durny i jezeli czasami go ogladam to tylko ze wzgledu na prowadzacego
Acha Skyliner89MT-wiem,ze z nicka to nie wynika,ale jestem kobieta
Pozdrawiam wszystkich za i przeciw....
- Triko80
- IndependentGirl
Re: jaka to melodia
Po ostatnich występach Thomasa w tym programie nie było słychać żadnych obraźliwych tekstów w strone zespołu. Ciekawe czy Robert zmienił zdanie czy zależało mu na większej publiczności 

- Adek
Podczas oglądania tego występu (wstyd przyznac, ale nie obejrzałem go w tv tego dnia, lecz potem w necie
) nie zauważyłem jakichś szczegolnych złosliwosci ze strony pana prowadzacego Janowskiego w stosunku do Thomasa i MT w ogóle
Jedynym minusem bylo chyba to, że kiedy T.A skończył ,śpiewać'' (czyżby tego dnia mial chrypkę?), Janowki wypowiedzial nazwe zepolu jako ,,Modern Talkin'' ( na ''g'' zabraklo mu juz chyba siły
)
Modern Talking.....i wszystko jasne!
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Z tego co pamiętam, właśnie tego G na końcu nie powinno się specjalnie wymawiać. Ale są na forum zarówno studenci anglistyki jak i osoby mieszkające w krajach anglojęzycznych, więc niech mnie poprawią jeśli źle piszę.
Jak piszesz tak cię widzą.
-
jkris
dokladnie, prawidlowa wymowa to modern tokinArCrack pisze:Z tego co pamiętam, właśnie tego G na końcu nie powinno się specjalnie wymawiać. Ale są na forum zarówno studenci anglistyki jak i osoby mieszkające w krajach anglojęzycznych, więc niech mnie poprawią jeśli źle piszę.
- Peter
Myślę, ze najlepiej jak się wypowie Mateusz w tej kwestii. Ja mieszkałem kilka lat w USA i zauważyłem,ze jest parę zdań/ wyrazów gdzie tego g się nie wymawia, więc chyba podobnie będzie w przypadku talkin jak i doin' Tylko zastanawiam się czy na końcu wyrazu talkin nie powinna być kreseczka. Talkin'. Jak Hangin', Stoppin'.ArCrack pisze:Ale są na forum zarówno studenci anglistyki jak i osoby mieszkające w krajach anglojęzycznych, więc niech mnie poprawią jeśli źle piszę.
Czepiacie się Janowskiego? A ja dużo bardziej nienawidzę Marka Niedźwieckiego - wielkiego przeciwnika MT, który nie wiele osiągnął, śpiewać nie potrafi, a chce oceniać MT.
Co do prowadzącego JTM to ja nic nie mam do niego, bo jak był TA w studiu to nawet pozytywnie się wypowiedział o nim. Jako prowadzący mi w niczym nie przeszkadza, śpiewa raczej kiepsko, a program oglądam by poogladać popisy i solóki genialnego gitarzysty - Zbyszka Kaute.
-
moonwalker
No niesamowite - sam jestem miłośnikiem Bohlenowskich brzmień , posiadam bardzo obszerną płytotekę - ale nigdy nie przyszło by mi do głowy wynosić ten zespół ponad wszystko - tak faktycznie mogą czynić osoby naprawdę nie mające pojęcia o muzyce - muzyka Bohlena to produkt czysto rozrywkowy z góry zaplanowany na zysk - oczywiście że fajny - ale albo masz dzieło na płótnie prawdziwego mistrza pędzla albo tanią mistyfikację z IKEI - a Bohlen to właśnie taka IKEA - nie dziwi mnie że nie ma dla niego miejsca w Trójce - to radio ma swoją klasę - muzyczną oczywiście
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Witam! Według mojej "lingwistycznej"
wiedzy nazwę Modern Talking powinno się prawidłowo wymawiać mniej więcej jako "modn tokin".
Anglistą co prawda nie jestem ale coś niecoś "liznąłem" tego języka, więc myślę, że za bardzo się nie pomyliłem w tej kwestii.
Anglistą co prawda nie jestem ale coś niecoś "liznąłem" tego języka, więc myślę, że za bardzo się nie pomyliłem w tej kwestii.
You Can Win, If You Want.
-
jkris
zdecydownie slychac "er" w wyrazie modernedmund1974 pisze:Według mojej "lingwistycznej"wiedzy nazwę Modern Talking powinno się prawidłowo wymawiać mniej więcej jako "modn tokin".
http://www.merriam-webster.com/dictionary/modern
- venturak
się nie zgadzammoonwalker pisze:(...) ale nigdy nie przyszło by mi do głowy wynosić ten zespół ponad wszystko - tak faktycznie mogą czynić osoby naprawdę nie mające pojęcia o muzyce - muzyka Bohlena to produkt czysto rozrywkowy z góry zaplanowany na zysk - oczywiście że fajny - ale albo masz dzieło na płótnie prawdziwego mistrza pędzla albo tanią mistyfikację z IKEI - a Bohlen to właśnie taka IKEA - nie dziwi mnie że nie ma dla niego miejsca w Trójce - to radio ma swoją klasę - muzyczną oczywiście
się zgadzamedmund1974 pisze:Witam! Według mojej "lingwistycznej"wiedzy nazwę Modern Talking powinno się prawidłowo wymawiać mniej więcej jako "modn tokin".
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая