Zadaj pytanie Dieterowi ;)

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.

Chciałabyś/chciałbyś podyskutować z Dieterem Bohlenem?

1. Tak
34
83%
2. Nie
5
12%
3. Nie wiem
2
5%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Zadaj pytanie Dieterowi ;)

Post autor: Gasolina91 »

No i widać że Dieter naprawdę wkładał we wszystko całe serce.
Nie wiem jak to było czemu Thomas przyjechał tak późno, może były korki albo co... :D
Może Thomas już od lat Modern Talking nauczył się że za niego wszystko zrobi Dieter...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Pamiętam, że swego czasu i mnie to bardzo denerwowało. Kiedy czyta się o innych wykonawcach, którzy biorą lekcję spiewu, trenują swój głos, to zestawienie tego z Thomasem, który na nagranie Victory poświęcił podobno raptem osiem godzin wystawia mu trochę nienajlepsze świadectwo.

Co do serca jakie wkładał w to Dieter — on jest po prostu profesjonalistą, czego jak czego, ale tej zalety odmówić mu nie można.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Atlantis pisze:Co do serca jakie wkładał w to Dieter — on jest po prostu profesjonalistą, czego jak czego, ale tej zalety odmówić mu nie można.
Z tym się zgadzam, ale na scenie podczas koncertu większą pracę musiał wykonać Thomas, wtedy gdy śpiewali Live oczywiście.
Obrazek
Awatar użytkownika
Atlantis

Obejrzyj sobie jak tę pracę wykonują Rolling Stones, U2, Queen, Pink Floyd i zestaw to z Thomasem.
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

To są zespoły rockowe więc wykonywanie takiej muzyki będzie się różniło od granej przez Modern Talking
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

A ja bym się jeszcze Dietera spytała jak wspomina koncert MT w Katowicach w 1998 r :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Atlantis

Ja bym go zapytał czy nie wstydzi się podpisywać cudzych piosenek własnym nazwiskiem i np. co by go kosztowało dopisanie na okładce Back For Good przy We Take The Chance, że motyw w intro pochodzi z The Final Countdown.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Pewnie wywiad by się na tym zakończył ;)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Wyszedł by oburzony i tyle...
Obrazek
Awatar użytkownika
Atlantis

No ale czemu oburzony? Swego czasu zastanawiałem się nad tym, przecież to oczywiste zapożyczenie, za które podejrzewam tak czy tak musiał zapłacić jakieś pieniądze, kiedy już zrobiło się zamieszanie. Gdyby napisał skąd to wziął byłby chociaż mniejszy wstyd (o ile ma on jeszcze takie uczucie).
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Dlatego że on nigdy nie przyzna się że coś splagiatował i by oczywiście zaprzeczał ponad wszystko że to plagiat.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Gasolina91 pisze:A ja bym się jeszcze Dietera spytała jak wspomina koncert MT w Katowicach w 1998 r
Po tylu koncertach akuart ten będzie pamiętał. :lol:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeszcze parę lat temu chciałbym wypytać Dietera o mnóstwo rzeczy, obecnie nie wiem czy miałbym ochotę w ogóle pójść na spotkanie z nim, takie choćby podczas którego wykonawca siada i podpisuje autografy. Utwierdzać go w przekonaniu że jest wielki i nieomylny? Po co. Ma nas w nosie serwując te same melodie w różnych konfiguracjach, niekoniecznie nawet nowe. Ma wybiórczą pamięć, gdy opowiadając o swoich sukcesach pomija lata 2004-2006. A gdy przedstawiciel fanów pyta go na konferencji kim jest w Moving Heroes, Bohlen zbywa go odpowiedzą że nikogo to nie interesuje i chce kolejnego pytania. Niestety, jakiś czas temu czar prysł.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

ArCrack pisze:Jeszcze parę lat temu chciałbym wypytać Dietera o mnóstwo rzeczy, obecnie nie wiem czy miałbym ochotę w ogóle pójść na spotkanie z nim, takie choćby podczas którego wykonawca siada i podpisuje autografy. Utwierdzać go w przekonaniu że jest wielki i nieomylny? Po co.
Mam podobne odczucia jak ty. <bezradny> Kiedyś jeszcze ok.9-10 lat temu Dieter był dla mnie WIELKI ale z czasem jak się zacząłem dowiadywać o nim co raz więcej szczegółów z różnych reportaży na temat jak to było naprawdę z rozpadem Modern Talking, na temat jego książek, informacji z forum (również tego) to zmieniłem zdanie o Dieterze choć zawsze doceniałem jego talent i profesjonalizm Pamiętam, że Dieter wytoczył proces niemieckiemu fanowi, który założył stronkę o Dieterze a Dieter zażądał od niego pieniędzy za prawa autorskie czy coś takiego. Ojciec tego chłopaka nawet napisał list do Bohlena a Dieter obiecał, że oczywiście cała sprawa to nieporozumienie i że nie ma o czym mówić i przeprasza jego syna za kłopoty, gdyż podobno to adwokat Dietera bez jego wiedzy pozwał chłopaka do sądu <pokręcony> Akurat by Dieter o tym nie wiedział. No nie wiem. :> Także Arku, uważajacie moze lepiej na Dietera :lol: Jeszcze nas wszystkich pozwie z tego forum. Jest wśród nas jakiś adwokat? :D Pamiętam, że dziwna sprawa to była.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Lynn

Post autor: Lynn »

phantomas pisze:Są rzeczy które lepiej żeby zostały we wspomnieniach i w wypadku MT też tak powinno być.
Już widzę minę Dietera, jak po raz milionowy słyszy pytanie o reaktywację :)
Minę?Jaką minę,on po prostu bezceremonialnie by zwymiotował słysząc takie pytanie. :/
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:A gdy przedstawiciel fanów pyta go na konferencji kim jest w Moving Heroes, Bohlen zbywa go odpowiedzą że nikogo to nie interesuje i chce kolejnego pytania. Niestety, jakiś czas temu czar prysł.
Ja mam inne zdanie na temat Bohlena, on jest super, tylko niepotrzebnie robi te gnioty w stylu Summer love.
ODPOWIEDZ