Dieter - der Film - Wasze oceny

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Re: Dieter - der Film - Wasze oceny

Post autor: kubas988 »

A ja mam w tej sytuacji pecha bo nie mam RTL i nie umiem po niemiecku :evil:
jacekss2

Post autor: jacekss2 »

A ja chętnie obejrzę,bo jeszcze nie widziałem :D Tylko trochę później przełączę bo gra dziś mój Widzewek na tvpsport :)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

kubas988 pisze:A ja mam w tej sytuacji pecha bo nie mam RTL i nie umiem po niemiecku
Wystarczy, że w google wpiszesz Dieter der fim, a ja Ci dam linka do polskich napisów.
Awatar użytkownika
Lady Lai

Dieter Der Film

Post autor: Lady Lai »

Oglądaliście?
Podobało się?

Można mi zarzucić mało wyrafinowane poczucie humoru, ale śmiałam się bite 70 min ;) Imponujący jest dystans, jaki Bohlen ma do siebie.
Och, come on- WIN!
Awatar użytkownika
Peter

Mi się nie podoba w tym filmie, ze jest tam tak dużo przekłamań. Obraz Nory i TA jest niesprawiedliwie przejaskrawiony, poza tym Bohlen spotyka pierwszy raz na swojej drodze TA i co? i nagle nagrywają YMHYMS? :evil: Poza tym Drafi na pewno nie wpadł do skrzyni i na pewno reakcja wytwórni na spadającą sprzedaż jego płyt, nie była taka jak przedstawiono....
kuba084

Post autor: kuba084 »

Obejrzałem wczoraj. Całkiem niezłe, niestety to tylko kreskówka, a nie biografia. Podobny film można by nakręcić o Fuhrerze.

Nie rozumiem jak ktoś mógł oglądać ten film w wersji bez tłumaczenia.
Awatar użytkownika
Peter

Możecie mi powiedzieć kto to jest około 3:35? Piją z nim wódeczkę. producent jakiś, menedżer?
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Z dialogu można wywnioskować, że ten facet jest albo producentem jakiegoś programu telewizyjnego albo moderatorem tegoż programu. Dieter z kolegą za wszelką cenę chcą się dostać do jego programu. Facet mówi, że do jego programu (Sendung) może się dostać jedynie ktoś kto jest w stanie znieść/wypić (vertragen kann) ten alkohol, który piją. Jak widać Dieter z kumplem nie byli w stanie wypić drugiej kolejki i do programu się nie dostali :-)

Podejrzewam, że jest to postać fikcyjna - ilustrująca jedynie to, że na początku Dieter miał problem, by wystąpić w jakimkolwiek programie telewizyjnym.

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Mam pytanie? Nie wie ktoś gdzie mogę znaleźć Dieter - Der Film z polskimi albo angielskimi napisami? Szukam, ale bez skutecznie... :(.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

A ja mam nieco inne pytanie; czy ktoś mógłby mi pomóc w zakupie płyty ze ścieżką dźwiękową z tego filmu ? Przyznam, że z tych kawałków które miałem okazję przesłuchać w sieci uważam, że to najlepsza solowa produkcja Dietera od czasów Blue System i chciałbym mieć tę płytkę w swojej kolekcji. Niestety, wtedy kiedy była dostępna w sprzedaży, nie wiedziałem o jej istnieniu :lol: Jeśli ktoś mógłby mi pomóc w zakupie proszę o kontakt.
Pozdrawiam
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Didi&Thomas pisze:A ja mam nieco inne pytanie; czy ktoś mógłby mi pomóc w zakupie płyty ze ścieżką dźwiękową z tego filmu ?
Na ebay można kupić i ścieżkę dźwiękową i dvd:
http://shop.ebay.pl/?_from=R40&_trksid= ... Categories
Jeśli nie jesteś zarejestrowany-pomogę :)
nado

Post autor: nado »

MODERNMANIACY I FILMOMANIACY
Na stronie FILMWEB leży odłogiem "Dieter der Film". Jest sam jak palec: bez komentarzy, bez ocen, bez życia. Pomóżmy nieborakowi, zalogujmy się na FILMWEBIE, oceńmy ładnie film, sporządźmy laurkę w komentarzach. Można pomyśleć, że Bohlen w Polsce traktowany jest jak powietrze :( A to niezbyt dobry P.R. Na FILMWEBIE jest także stronka o Dieterze Bohlenie. Tam też coś skrobnijcie. :wink: DO DZIEŁA RODACY, DIETER CZEKA :idea:
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Lady Lai pisze:Można mi zarzucić mało wyrafinowane poczucie humoru, ale śmiałam się bite 70 min ;) Imponujący jest dystans, jaki Bohlen ma do siebie.
Ja tak samo. Wszystko jest przerysowane ale dlatego jest takie śmieszne.
A jak patrzyłam na animowanego Thomaska to mi się żal go zrobiło.Ta Nora to jak dyktator :lol:
A najbardziej mi się podobało jak Dieter rozpływał się przy śpiewie Thomasa.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
graaace

Post autor: graaace »

Keskówka bardzo zabawna , najlepsze wg mnie to te momenty Thomasa z Norą xdd I dodatkowo ten powiększający się naszyjnik Thomasa (Ahh ta Nora, jakoś za nią nie przepadam ) Dieter i Luis rozpływający się pod wpływem śpiewu TA, Dieter wymyślający w studio jak by to zaśpiewać YMHYMS no i momenty z Veroną xdd
Don't take away my heart
Don't break it and depart
I'll be right here next to you ... <3
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Też mi się strasznie podobała,tak ładnie dopieszczona graficznie i ciekawa fabuła.Oglądało się z zapartym tchem mimo że widziałam tylko Niemiecką wersję bez tłumaczenia i nie wszystko z niej zrozumiałam.Dziś znalazłam filmik gdzie można zobaczyć DB w studiu podczas jej tworzenia
http://www.youtube.com/watch?v=Evcvs5u4DLs
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

Czy ktoś ma może dostęp do wersji z polskimi napisami? Wiem, że kiedyś taka wersja pojawiła się na youtube, ale niestety już jej nie ma...
ODPOWIEDZ