Okładka pierwsza klasa, ale piosenka co najwyżej dobra. Wiem, że nie zdążyli nagrać wszystkich partii wokalnych dlatego dużo tu chóru, aranzacja całkiem dobra, ale dowala mnie płytki beat.
Ja właśnie naybyłem sobie całą "Out of The Blue" i powiem, że słucha się jej całkiem przyjemnie. Wiadomo że to nie oryginalny Bohlen, ale Panowie z SIB sporo się od niego nauczyli i teraz, w dobie posuchy po Blue System i MT ratują nasze spragnione tego stylu zmysły. Oni i Mark Ashley wypełniają po części lukę jaka powstała po BS i MT. Rozumiem krytyczne głosy, ale jednak zarówno styl jak i (w przypadku SIBów) partie wokalne przypominają nam o Blue System - w końcu to głównie oni tworzyli niepowtarzalne brzmienie chórków i refreny w tamtym projekcie.
Pozdrawiam zarówno przeciwników jak zwolenników twórczośći SIB. Jeśli chodzi o mnie - niech nagrywają i grają jak najdłużej (szkoda że już bez Rolfa) byle tylko nie poddali się modnym trendom i grali w stylu Blue System z lat 80-tych i 90-tych
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Systems in blue ma chyba jeden kawałek, który mi się bardzo podoba - Sarah's dream, przepiękna samba, z delikatnym głosem Kohlera w zwrotkach. To był dopiero znakomity wokalista.
Swoją drogą to trochę dziwne, że SIB nie zapowiadali nowego singla. Póki co chciałbym się dowiedzieć czy ta informacja jest prawdziwa. Co do okładki to wygląda jak dzieło jakiegoś fana...
I tak jeszcze w okolicach tematu: Najciekawsze chyba nagranie na albumie to tytułowy "Out Of The Blue". To jedyny utwór z kobiecym vocalem w stylu dobrze znanym z końcowych lat działalności Blue System (np. "Laila"). Oprócz tego bardzo bogata aranżacja. Szczerze mówiąc jestem trochę zaskoczony że SIB wybrali na drugi singiel Heaven & Hell. znacznie lepiej promował by płytkę tytułowy "Out Of The Blue" - no chyba że planują jeszcze wydać trzeci z kolei singiel i właśnie ten kawałek miałby być zachętą. Zaryzykuje nawet twierdzenie że nagranie miałoby szansę zaistnieć na listach przebojów...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
In Kürze werden wir eine zweite Single aus unserem Album "Out Of The Blue" auskoppeln. Die Single-CD "Heaven & Hell" wird neben dem gleichnamigen Titelsong noch den Titel "Out Of The Blue" enthalten. Das genaue Veröffentlichungsdatum werden wir auf dieser Webseite noch mitteilen.
Dla tych co nie znają niemieckiego napisze o czym jest ten tekst.
Wkrótce wydamy drugi singiel z naszego albumu"Out Of The Blue".Płytka oprócz utworu "Heaven And Hell" będzie zawierała obok tego tytułu jeszcze utwór "Out Of The Blue". Zawiadomimy jeszcze na tej stronie o dokładnej dacie wydania tego singla.
A ja się ciesze , że będzie kolejny singiel. Lubie ten numer. Czy to jest właśnie zapowiadany singiel http://www.amazon.de/Heaven-Hell-Mixes- ... 32&sr=1-23 ,bo w tytule dopisek "The Mixes". Okładka wygląda inaczej niż ktoś podawał parę postów wyżej.
Robert73 pisze:A ja się ciesze , że będzie kolejny singiel. Lubie ten numer. Czy to jest właśnie zapowiadany singiel http://www.amazon.de/Heaven-Hell-Mixes- ... 32&sr=1-23 ,bo w tytule dopisek "The Mixes". Okładka wygląda inaczej niż ktoś podawał parę postów wyżej.
To nie jest singiel, tylko składanka o której pisałem tutaj --> viewtopic.php?f=10&t=2416. Na razie jeszcze nie znamy daty premiery singla