Duet z Sandra The Night is Still Young

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Duet z Sandra The Night is Still Young

Post autor: Peter »

Ja bym się nie zmartwił jakby ta piosenkaa trafiła tylko na album Sandry, którego nie mam zamiaru kupowć, jak i żadnego innego. Poprostu Sandra dzisiaj nie ma najlepszego głosu i nie brzmi już tak dobrze nawet po solidnym masteringu. Thomas jak zwykle swietny, ale tu zdominowany przez Sandre, której w tej piosence jest po prostu za dużo. :/
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 11:39 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
arras09

Post autor: arras09 »

Ostatnio wpadł mi w ucho kolejny jej cover - All You Zombies
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze:Thomas jak zwykle swietny, ale tu zdominowany przez Sandre
To fakt. Też to miałem powiedzieć, że Thomas jest w tym utworku trochę w cieniu a rzeczywiście wydaje się, że to Sandra gra pierwsze skrzypce i śpiewa trochę głośniej (może był to efekt zamierzony?). Ale mimo wszystko utworek dla mnie przedni. Chętnie zobaczyłbym teledysk do niego. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Teledysk będzie kręcony pod koniec miesiąca na Ibizie i Formenterze :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

jkris pisze:a oto i całość piosenki w wersji demo ;-)
http://trevelynroadmusic.com/songs/demo ... +Young.mp3
Pewnie większość się domyśliła, że to nie śpiewa Sandra.
Ale dla zainteresowanych, śpiewa to Audrey Martells, która napisała ten utwór :wink:

P.S: Nagle wyobraziłem sobie minę Dietera, gdy Thomas Anders odnosi sukces z tą piosenką (bądź inną), a on nadal stoi w miejscu - a mianowicie siedzi sobie spokojnie w DSDS :lol:
MOONCHILD

Post autor: MOONCHILD »

A moim zdaniem Dieter robi to co robi i doskonale wie po co to robi. Umówmy się... aż taki "artysta eksperymentator" to z niego nie jest! To kompozytor, jakby nie patrzeć trzymający się jednego no może trzech schematów przez ponad 20 lat! To się robi dla pieniędzy a nie dla wyciskania poetyzmu z duszy... :mrgreen:
Ja bardzo lubię jego muzykę i brzmienie. Zawsze mnie to kręciło i pewnie do końca życia będę dostawał ciarek na dźwięk jego linii harmonicznych. Tak jak zawsze będę lubił głos Thomasa i Sandry i CCC. Bo to są dzieje mojego życia, młodości, szczenięcych lat. Ale cóż to ma wspólnego z prawdziwym artyzmem...
Dla nas fanów tylko i wyłącznie tak.
Tak więc dyskusje tego typu są moim zdaniem nijakie.
Ot po prostu każdy z nich ma swoją drogę w życiu i swój sposób na takie czy inne zarabianie pieniędzy. Tytuł nowej książki DB dość jasno to określa...
Myślę, że Dieter w DSDS zarabia taki kesz, że nie potrzeba mu w tej chwili męczenia się z nowymi wykonawcami... Medlock - niewypał. DJ Otzi.. taki sobie...
To nie lata 80. Ciężko podniecać nastolatki w tatusiowym wieku.
Moim zdaniem dobrze robi. Nie porównujmy go do Kuby Wojewódzkiego bo to inna liga. KB zapewne zdoiłby się na miękko na antenie prędzej niżby z Dieterem słowo zamienił publicznie. To pseudo punk, koleś któremu nikt nigdy po tyłku dobrze nie dał. Inteligentny i błyskotliwy, fakt.. ale cham. A to już nie grzech tylko wstyd. Jak Doda. Taki styl. Jestem sukinkotem i mam z tego hajc. kto wie jaki jest Qbuś prywatnie... Choć po ludziach wychowanych na jarocinach i tzw rozgłośni harcerskiej niewiele można się spodziewać. W moich czasach to byli zajadli wrogowie tzw diskomanów, czyli nas. To z takich grup wyrastali później skinheadzi, punki i co to tam jeszcze było. Pamiętacie, grass, dziwne klimaty, swetry do kolan itd...

Tak więc wracając do DB to ja go osobiście popieram. Przypuszczam, że większą kasiorę zrobi na DSDS niż Thomas wydając kolejny niezauważony album.
Obaj oni powinni raz jeszcze zawrzeć kontrakt z Hansą na kolejne 6 albumów. I to byłoby coś.
jkris

Post autor: jkris »

MOONCHILD pisze: Przypuszczam, że większą kasiorę zrobi na DSDS niż Thomas wydając kolejny niezauważony album.
po pierwsze, nie wiem co Twoj watek ma wspolnego z duetem Sandry, ale pomijajac ten fakt nie pisz o albumie, ktory jeszcze sie nie ukazal, ze jest niezauwazony, bo mozesz sie zdziwic w maju. ja ze swojej strony wole taki album Thomasa niz kilka plyt Bohlena, ktorych poziom jest zenujacy- nawet jesli dzieki chwilowej popularnosci DSDS plyty te wskocza na liste przebojow...
MOONCHILD

Post autor: MOONCHILD »

Ja mówię o prawdziwym DB a nie DSDS. To faktycznie kiszka...
jkris

Post autor: jkris »

The Night Is Still Young w jakosci CD
http://www.wrzuta.pl/audio/Q4TPnKS3qh/0 ... till_young
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Jak ci chórzyści kończyli drugą zwrotkę, to myślałem przez chwilę, że słyszałem głos Nino :lol:
Awatar użytkownika
Robert73

Post autor: Robert73 »

Co za nijaka piosenka.Nudą wieje.Ja ktoś mógł to wybrać na singla.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

No niestety podzielam zdanie przedmówcy... Czekałem z oceną tego kawałka aż usłyszę go w znośnej jakości. I co? Zero emocji przy słuchaniu, tak jak przy wszystkich ostatnich singlach. No i jeszcze ten dobijający wokal Sandry. Nuda :( Może na singlu znajdzie się przynajmniej jakiś ciekawy remix. Choć wierzę w to chyba tak bardzo, jak w ciekawe nagrania na płycie Medlocka. Tak jak tam, tak i tu chciałbym się pozytywnie rozczarować...
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:No niestety podzielam zdanie przedmówcy... Czekałem z oceną tego kawałka aż usłyszę go w znośnej jakości. I co? Zero emocji przy słuchaniu, tak jak przy wszystkich ostatnich singlach. No i jeszcze ten dobijający wokal Sandry. Nuda
A ja zdecydowanie podzielam zdanie przedmówcy: nuda do sześcianu, fatalny wokal Sandry, której głosu nigdy nie lubiłem, całość ratuje wybitny wokal Andersa i całkiem fajna melodia.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

fatalny wokal Sandry,w tej piosence
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mi się piosenka w sumie podoba. Brzmi ciekawie :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Mi też piosenka sie podoba ale rewelacja to to nie jest :?
Obrazek
ODPOWIEDZ