MT w szkole

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Re: MT w szkole

Post autor: kubas988 »

A ten z długimi włosami w 1 rzędzie to ty????
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Własnie, który to phantomas?
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

kubas988 pisze:ja chętnie bym zaśpiewał tylko że spiewać nie umiem :/ a jak próbowałem na zielonej szkole to było mnie słychać na cały ośrodek i moji koledzy którzy mieszkali obok skarzyli sie na okropne bóle głowy :/
Nie przejmuj się. :D Śpiewać naprawdę nie jest łatwo. Zawsze wydawało mi się, że w domu podśpiewywać sobie do muzyki to jest takie łatwe.Ale kiedy w zeszłym roku byłem na weselu u kolegi to próbowałem trochę w przerwie zaintonować parenaście słów "YMHYMS" do podkładu, który puścił mi chłopak z damsko-męskiego "band'u" muzycznego i powiem wam, że mimo że akurat sala była koło 2 w nocy dość pustawa w przerwie to i tak miałem tremę jak cholera. Jednak tak do mikrofonu głos brzmi trochę inaczej, dziwniej. Dopiero jak on przepuścił mój głos przez jakieś filtry chyba to brzmiałem całkiem-całkiem. :lol: Muzykowanie czy bycie muzykiem to wcale nie jest taki łatwy "chleb" jak się wydaje. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

phantomas pisze:A to jest moja klasa ;)
Obrazek
Właśnie gdzie jestes :?: :>
Point Of No Return
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

A nam doszedł pare dni temu nowy przedmiot "Wychowanie Do Życia W Rodzinie",trzeba bylo ogólnie przedstawić swoją rodzine(rodziców i rodzeństwo tylko)i nauczycielka każdego się pytała co wspólnie robicie a ja słuchamy muzyki,ona ooo a czego dokładnie ja Modern Talking,ona o ja też ich słuchałam i takie pytanie a to rodzice zachęcili Cię do słuchania czy jak? A ja Nie zainteresowałem się ich muzyką gdy Thomas Anders w zeszłym roku przyjechał do sopotu xD :D
Obrazek
ml8
Użytkownik nieaktywny

Post autor: ml8 »

ooooo chciałbym żebyśmy mieli taki przedmiot :shock: pierwszy raz słysze o takim przedmiocie
Brother louie,louie,louie!
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Zapewne w 5 klasie wam dojdzie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

you're my heart pisze:Zapewne w 5 klasie wam dojdzie
Na szczęście nie było czegoś takiego za moich czasów. :P
Awatar użytkownika
Adi

ml8 pisze:ooooo chciałbym żebyśmy mieli taki przedmiot :shock: pierwszy raz słysze o takim przedmiocie
Dopiero by było jakby wam nauczyciel wprowadził przedmiot w szkole "Modern Talking" :lol: Notatki i to dość wyczerpujące miałbyś zapewnione z naszej stronki. Może Thomas poprowadziłby parę wykładów, razem z akompaniamentem :?: :D Ciekawe na jaki temat byłyby klasówki? :D Może: Wymień 3 utwory singlowe z 3 pierwszych płyt i je scharakteryzuj pod względem liczby sprzedaży i miejsca na listach przebojów? :D Albo scharakteryzuj wpływ twórczości MT na innych wykonawców w latach 80-tych. 8) Itp. Już to widzę. :mrgreen:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
mt09

Post autor: mt09 »

Mogły by być takie lekcje o MT i klasówki to miała bym same szóstki :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

To by było Moderntalkingoznawstwo lub Bluesystemoznawstwo :mrgreen: ale by było fajnie :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Adi

Gasolina91 pisze:To by było Moderntalkingoznawstwo lub Bluesystemoznawstwo ale by było fajnie
A tak żartem mówiąc w szkole średniej dodatkowo można by wprowadzić jako dodatkowy przedmiot maturalny. :lol: Ale chyba to by była niezła przesada. <pokręcony> :D Ale generalnie wam powiem, że ja w szkole podstawowej i średniej miałem przedmiot "muzyka". Co prawda bywały lekcje, podczas których każdy mógł zaprezentować swoich ulubionych idoli (co też uczyniłem :wink: ) ale generalnie zajmowaliśmy się na tym przedmiocie rzeczywistym poznawaniem muzyki, nut, jak czytać nuty a jak je zgrać -pani nam tłumaczyła na przykładzie fortepianu. Były lekcje na temat największych geniuszy muzycznych i ich twórczości -Szopena, Bacha, Mozarta, Schumana, itp. Pamiętam jeden sprawdzian - po 2 krotnym odsłuchaniu jednego z utworów trzeba było wyróżnić w nim różne partie muzyczne, opisać jakie instrumenty się usłyszało, w jakim takcie był utwór. Kurczę mówię wam - to były naprawdę niełatwe zagadnienia :? ale bardzo ciekawe. Pamiętam na jednym ze sprawdzianów trzeba było z głowy próbować odtworzyć na pięciolini króciutki fragment zasłyszanego utworu. To były naprawdę czasem bardzo trudne rzeczy. Ogólnie na koniec miałem 4 ale trzeba się było dość mocno uczyć. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

Ja tam, w podstawówce w chórze śpiewałam... Pan od muzyki nazywał mnie swoją "wiosną" :D (cokolwiek miał na myśli).

A co do tematu, to może powinna powstac jakas szkoła wyzsza muzyki lat 80-tych?? :D hehe
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Gasolina91

O to ja bym chciała wykładać np. Życie Dieter Bohlena :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

a ja anatomie Thomasa Andersa :lol:
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Adi

A ja mógłbym podjąć się wykładać "Historię Dietera Bohlena" :lol: za zgodą Arka oczywiście. :D
Obrazek
ODPOWIEDZ