Zagadki czas zacząc...
- Maro_D
Fakt..."Bitterblue" było nr 1, ale jako album a nie singiel / piosenka. Ale jak zostało uznane to zadaję swoje pytanie:
Podaj nazwiska trzech osób, które zaśpiewały utwór Silent Water
Podaj nazwiska trzech osób, które zaśpiewały utwór Silent Water
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- Pioetrek
- Kontakt:
- Maro_D
Pierwsza odpowiedź poprawna. Zostają dwie.
To mała podpowiedź: druga osoba - w innym języku niż angielski, trzecia - nie opublikowano tej wersji, a śpiewa z kimś w duecie (podpowiedź do tego: zobaczcie co jest napisane na górze okładki do singla z tym nagraniem w wersji BS).
To mała podpowiedź: druga osoba - w innym języku niż angielski, trzecia - nie opublikowano tej wersji, a śpiewa z kimś w duecie (podpowiedź do tego: zobaczcie co jest napisane na górze okładki do singla z tym nagraniem w wersji BS).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- Pioetrek
- Kontakt:
Czyli ten drugi trop
D. Bohlen
R. Kaiser jako Jede Nacht hat deine augen
Trzecia osoba to może G. George lub H. Kramar (czyli Szymański lub Moltke)
Silent Water wykonany został też pod szyldem Geronimo's Cadillac ale nic nie wiem o personaliach osób to śpiewających.
Pozdrawiam
Piotrek
D. Bohlen
R. Kaiser jako Jede Nacht hat deine augen
Trzecia osoba to może G. George lub H. Kramar (czyli Szymański lub Moltke)
Silent Water wykonany został też pod szyldem Geronimo's Cadillac ale nic nie wiem o personaliach osób to śpiewających.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Maro_D
I jak tu teraz podzielić punkty. Pioetrek prawidłowo odgadł Dietera Bohlena i Rolanda Kaisera, zaś ArCrack wymienił Ricky Shayne`a.
Zagadka rozwiązana, ale nie wiem kto teraz zadaje swoją zagadkę. Ustalcie między sobą
Zagadka rozwiązana, ale nie wiem kto teraz zadaje swoją zagadkę. Ustalcie między sobą
- Pioetrek
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Wygląda na to, że nikt nie ma pomysłu na rozwiązanie, a cieżko mi wymyślić tutaj jakieś podpowiedzi. Piosenkami, o które pytałem są:
McFadden & Whitehead - Ain't No Stoppin' Us Now
Marvin Gaye & Tammi Terrell - Ain't No Mountain High Enough
Mam zatem inne pytanie. Proszę o podanie dwóch wykonawców, którzy po latach nagrali nowe wersje starych przebojów autorstwa Dietera (coś jak "Back For Good" MT).
McFadden & Whitehead - Ain't No Stoppin' Us Now
Marvin Gaye & Tammi Terrell - Ain't No Mountain High Enough
Mam zatem inne pytanie. Proszę o podanie dwóch wykonawców, którzy po latach nagrali nowe wersje starych przebojów autorstwa Dietera (coś jak "Back For Good" MT).
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pioetrek
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
Aaaaaa
C.C. Catch i płytka Best of '98
Na Zuruck nach vorn Nino de Angelo umieścił Samurai i Flieger po nowemu też (ale to tylko dwie piosenki)
Może Ricky King i płyta Kult Schlagerparty (ale tam tylko Hale Hey Louise + mix, no i chyba Ricky nie śpiewa)
...Czyżby kolejne pytanie mnie przerosło
...
Pozdrawiam
Piotrek
C.C. Catch i płytka Best of '98
Na Zuruck nach vorn Nino de Angelo umieścił Samurai i Flieger po nowemu też (ale to tylko dwie piosenki)
Może Ricky King i płyta Kult Schlagerparty (ale tam tylko Hale Hey Louise + mix, no i chyba Ricky nie śpiewa)
...Czyżby kolejne pytanie mnie przerosło
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Pioetrek
- Kontakt:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt: