Wyznanie Dietera
- Gasolina91
-
ml8
- Użytkownik nieaktywny
- Gasolina91
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
Re: Wyznanie Dietera
a kto to protestant bo nie wiem 
-
alunia13
Wpisz sobie w wikipedie to będziesz wiedział...
Chyba już kiedys był podobny temat...
Chyba już kiedys był podobny temat...
"You can win, If You want..."
- labambino
- mt09
Protestantyzm to tak tak jakby chrześcijaństwo tylko oni nie uznają władzy papieża i uważają go jedynie za biskupa Rzymu. Sądzą oni też że łaskę bożą można osiągnąć tylko poprzez wiarę czyli nie ma u nich procesji itp. i nie ma u nich księży tylko pastorzy a chyba wiesz kto to pastor 

- labambino
NIe "tak jakby" tylko napewno.Ja też jestem protestantem,jestem chrześcijaninem ,ale nie należę do Kościoła Katolickiego i też nie uznaję papieża jako "następcę Chrystusa".Dla mnie i w mojej wierze Ojciec Święty to tylko Bóg i nikt z ludzi nie może tak się tytuować jak czynią to "władcy Watykanu"!!!!!!!!!!!!!!!!!!Panem mojego Kościoła jest sam Chrystus nie człowiek -papież.mt09 pisze:Protestantyzm to tak tak jakby chrześcijaństwo tylko oni nie uznają władzy papieża i uważają go jedynie za biskupa Rzymu. Sądzą oni też że łaskę bożą można osiągnąć tylko poprzez wiarę czyli nie ma u nich procesji itp. i nie ma u nich księży tylko pastorzy a chyba wiesz kto to pastor
you can win if you want!
- Agata
Papież dla katolików to następca świętego Piotra, a nie Chrystusa.labambino pisze:też nie uznaję papieża jako "następcę Chrystusa".
- labambino
Akurat studiowałaem przez rok teologię więc wiem ,że Kościół Katolicki nazywa papieży "następcami" Chrystusa na ziemii ,a kiedyś w czasach średniowiecza nazywał ioch nawet "zastępcami".Agata pisze:Papież dla katolików to następca świętego Piotra, a nie Chrystusa.labambino pisze:też nie uznaję papieża jako "następcę Chrystusa".
you can win if you want!
- Gasolina91
No tylko nie zacznijcie się kłucić
Ja tylko chciałam się dowiedzieć o wyznanie Dietera ale chyba mój temat może doprowadzić do kłótni. Sorki
Ja tylko chciałam się dowiedzieć o wyznanie Dietera ale chyba mój temat może doprowadzić do kłótni. Sorki
Point Of No Return
- labambino
Zapamiętajmy: „Papież – Biskup Rzymu i następca świętego Piotra, jest trwałym i widzialnym źródłem i fundamentem jedności Kościoła. Jest Zastępcą Chrystusa, Zwierzchnikiem Kolegium Biskupów i Pasterzem całego Kościoła, wobec którego ma, z ustanowienia Bożego, pełną, najwyższą, bezpośrednią i powszechną władzę” (KomKKK 182). ..... z jakiejś katolickiej strony
i tu sobie popatrz jak katolicy nazywają papieża
http://matthew.terramail.pl/Odejscie_papieza.html
i tu sobie popatrz jak katolicy nazywają papieża
http://matthew.terramail.pl/Odejscie_papieza.html
you can win if you want!
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Nie jest to forum teologiczne, skoro więc znamy odpowiedź na pytanie Gasoliny - temat profilaktycznie zamykam. Za chwilę mogą pojawić się posty o wyższości jednego wyznania nad drugim, a to już prosta droga do kłopotów.
Jak piszesz tak cię widzą.