Eurowizja

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Eurowizja

Post autor: ArCrack »

Ostatnie 4 miejsca - 4 największe rynki muzyczne spośród startujących krajów :mrgreen:
Brawo dla ÂŁotwy - dość długo trzymali się w czołówce. Moi drudzy faworyci - Norwegowie trochę niedocenieni :/
Gość

Post autor: Gość »

Mi szkoda właśnie Norwegów dla których wysłałem mojego drogocennego smsa :mrgreen: Myślę że utwór "In My Dreams" zasługiwał na wyższą pozycję.
Mikiki

Post autor: Mikiki »

A mi szkoda Niemiec (OSTATNI) Ale jak by było MT BYLI 1st
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Nie wiem jak Wy, ale ja uważam, że poziom tegorocznej Eurowizji był dość wysoki, muszę przyznać, iż nie spodziewałem się tego po tym co działo się ostatnio. Szkoda jedynie, że wygrała piosenka, która na to nie zasłużyła. Propozycje Rumunii, Malty, Izraela, Węgier czy Norwegii były o niebo lepsze. Nie doceniono też Szwajcarii. Jedyny plus tego werdyktu to fakt, iż przyszłoroczna impreza zorganizowana przez Grecję będzie na pewno bardzo dopracowana. Pozdrawiam.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Mikiki pisze:A mi szkoda Niemiec (OSTATNI) Ale jak by było MT BYLI 1st
Nierealne... Nawet jakby zespół istniał to:
a) Thomas w wywiadze powiedział, że nie chciałby tam śpiewać
b) i tak by nie pojechał bo mając wiele do stracenia nie miałby wiele do zyskania...
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

A mi szkoda Niemiec (OSTATNI) Ale jak by było MT BYLI 1st
W różnych konkursach mogliby wygrać ale na Eurowizji raczej byłoby im ciężko. Tam mają duże znaczenie sąsiedzkie układy. Jeśli się nie mylę to w spocie przed utworem Danii pokazano m.in. piłkarzy Szwecji :D
A poza tym otwarte przyznawanie się w mediach do akceptowania muzyki MT jest chyba marginalne.
Z drugiej strony chciałbym to zobaczyć. Dieter w końcu musiałby chyba zaśpiewać :D .

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Eee, wymigałby się ;)
Thomas główny wokal, chórek się znajdzie, a podkład z playbacku. Dieter trzymałby gitarę :D
milano82

Eurowizja

Post autor: milano82 »

Czy Dieter Bohlen skomponował kiedykolwiek jakiś utwór na Eurowizję?
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Ja napisałem:
W finałach Eurowizji wykonano następujące utwory Dietera Bohlena:

1. Thomas Forstner - "Nur ein lied" 5 miejsce w 1989 roku
2. Nino de Angelo - "Flieger" 14 miejsce w 1989 roku
3. Tony Wegas - "Zusammen geh'n" ? miejsce w 1992 roku

W eliminacjach do Eurowizji udział wziął utwór "Mit 17" w wykonaniu Bernda Cluevera.
Atlantis napisał:
Utworem, który odpadł w preselekcjach do Eurowizji był Will My Heart Survive w wykonaniu Isabel.
Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

A która z tych piosenek najbardziej się wam podoba? Jak dla mnie numerem 1 jest "Nur ein Lied".
Gość

Post autor: Gość »

Ja bardzo lubię utwór Isabel - "Will My Heart Survive"
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Ja również uważam Nur Ein Lied za najlepszy z tych utworów. Co ciekawe w 1991 Thomas startował z utworem Venedig im Regen ale wypadł chyba kiepsko (może był nawet ostatni).
Wg mnie Thomas Forstner ma rewelacyjny wokal i tworzy (wg mnie) razem z Nino de Angelo i Thomasem Andersem trójcę najlepszych wokalistów współpracujących z Dieterem. Szkoda, że nie nagrali razem całego albumu (tzn Forstner i Bohlen).

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

Post autor: Mateusz vel. Kokos »

Utwór Zusammen Geh'n zaja ł na Eurowizji 10 miejsce.. (jakby ktoś nie wiedział).. :D
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

No akurat ja nie wiedziałem - Dzięki

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Właśnie trafiłem na info, że była jeszcze jedna piosenka Dietera w przedbiegach do Eurowizji.

W 1984 w pre-selekcji 7 miejsce zajął utwór Helmuta Frey'a - Hier ist einer zu viel.

Pozdrawiam

Piotrek

edit: http://www.ecgermany.de/archiv/DV1984.htm to link do jednej ze stron z informacją o tym
i jeszcze jeden edit: taką mam refleksję, że :Ralph Siegel i Bernd Meinunger to najczęściej występujący duet twórców preselekcyjnych :D Zdaje się, że w ubiegłym roku Ralph Siegel dowiadywał się o warunki startu w polskim konkursie eliminacyjnym... Ale to było tajne wybieranie więc chyba nie wiadomo czy jego utwór brał udział w tzw preselekcji :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No proszę :)
Cały czas byłem przekonany, że Frey startował na samej Eurowizji rok wcześniej i to tam zajął to 7 miejsce (z inną piosenką).

A Siegel i Meinunger mają bodajże 14 piosenek eurowizyjnych już na koncie :) W tym roku w eliminacjach propozycja Siegela była druga, przegrała jedynie z Gracią. Jego piosenkę "A Miracle Of Love" (czy jakoś tak) śpiewała w duecie... Nicole Sußmilch także z I edycji DSDS :D
ODPOWIEDZ