i co z gitarą?
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
i co z gitarą?
chciałbym wiedzieć czy dieter wogóle grał na gitarze w MT czy udawał że gra bo nigdy nie usłyszałem gitary poza wyjatkiem No Face No Name No Number
-
Pointrox
Re: i co z gitarą?
To był jego rekwizyt sceniczny.
W rzeczywistości Dieter potrafi grać tylko na fortepianie.
Gitara nigdy nie była podłączona (czasami była, ale to chyba dlatego, że nikt nie powiedział inżynierowi dźwiękowemu, dlaczego nie powinna). Z resztą, w ilu kawałkach słyszałeś gitarę?
I teraz zobacz sobie dowolnego live'a.
Dieter musi mieć gitarę, bo inaczej nie miałby co robić z rękami.
W końcu - oprócz udawania chórków - przyda się także bogata "gestykulacjogra" (termin wymyślony na poczekaniu, ale świetnie oddaje to, co Dieter prezentuje
)
W rzeczywistości Dieter potrafi grać tylko na fortepianie.
Gitara nigdy nie była podłączona (czasami była, ale to chyba dlatego, że nikt nie powiedział inżynierowi dźwiękowemu, dlaczego nie powinna). Z resztą, w ilu kawałkach słyszałeś gitarę?
I teraz zobacz sobie dowolnego live'a.
Dieter musi mieć gitarę, bo inaczej nie miałby co robić z rękami.
W końcu - oprócz udawania chórków - przyda się także bogata "gestykulacjogra" (termin wymyślony na poczekaniu, ale świetnie oddaje to, co Dieter prezentuje
- phantomas
- Kontakt:
Niestety nie mogę już znaleźć tego filmiku z "You Can Get It" jak Dieter całkiem przyzwoicie grał na gitarzeArCrack pisze:30 sekunda - mogliby wykonać gdzieś taką akustyczną wersję, Dieter jak widać na gitarze umie też grać, nie tylko "grać"Ale by sobie u ludzi punktów nabił grając na żywo
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
Dziękuje za odpowiedzi
-
moonwalker
Prawie w każdym - przynajmniej na pierwszych sześciu albumach.Pointrox pisze: Z resztą, w ilu kawałkach słyszałeś gitarę?
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
W gazetach z lat 80'tych pisano,że Bohlen gra na instr.klawiszowych,gitarze i nawet perkusji.Jako perkusisty go nie widziałam
i żeby osobiście o tym mówił w TV też nie widziałam.Mam program nagrany z Viva jam i Bohlen ze Stefanem Raabem śpiewają Midnight Lady przy gitarze akustycznej.
- MichałT
Wydaje mi się, że Dieter grał na instrumentach perkusyjnych w formacji Mayfair, w połowie lat 70. Grupa wydała również w 1976 singiel zatytułowany "Train of Love - Mayfair Theme", napisany przez James'a Hopkins'a i Geoffrey'a Peacey'a. Zaangażowani w te nagranie byli także A.Francis i Day & Hunter. Dieter grał w tym okresie z Mayfairem, więc możliwe, że ukrył się pod którymś z tych pseudonimów... Chyba, że to w ogóle jakaś inna grupa...atlantyda ;o) pisze:W gazetach z lat 80'tych pisano,że Bohlen gra na instr.klawiszowych,gitarze i nawet perkusji.Jako perkusisty go nie widziałam![]()
Więcej tutaj (w latach 1971 - 1978):
http://home.arcor.de/yanoosh/muzykadisc ... index.html

Tak swoją drogą, to w Mayfair Theme, całkiem nieźle chodzi perkusja
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż