MT w szkole

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justysia854

Re: MT w szkole

Post autor: justysia854 »

ml8 pisze:powiem że lata80-2000 były lepsze a teraz jakieś gów...wszyscy słuchają

Nasi rodzice twierdzili zawsze ze lata 70' i 80' byly lepsze pod wzgledem muzycznym niz 90' i po roku 2000. Na tym chyba polega troche roznica pokolen. Zawsze blizsze sercu jest to na czym sie czlowiek wychowuje:). Tak mi sie wydaje...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Już W Maju konkurs anglojęzycznej piosenki i wpadłem na pomysł że do momentu chórków będzie leciała wersja instrumentalna a chórki puszcze z playbacku i tak dalej(śpiewałbym tylko to co śpiewa Anders) ale nauczycielka:Nie może być żadne słowo z Playbacku :/
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Chciałbym Cię usłyszeć śpiewającego chórki w Can't get enough. :wink:
Awatar użytkownika
you're my heart

Niestety z tego powodu ze nikt nie lubi MT,to nikt nie chce mi pomóc przy chórkach <bezradny> .Muszę coś wymyśleć do Maja :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

you're my heart pisze:Niestety z tego powodu ze nikt nie lubi MT,to nikt nie chce mi pomóc przy chórkach .Muszę coś wymyśleć do Maja
Spróbuj samemu, śtaraj się tak modulować głos by wyszedł z tego taki lekki falset, a nie piszczenie myszy.
Awatar użytkownika
you're my heart

Peter pisze:
you're my heart pisze:Niestety z tego powodu ze nikt nie lubi MT,to nikt nie chce mi pomóc przy chórkach .Muszę coś wymyśleć do Maja
Spróbuj samemu, śtaraj się tak modulować głos by wyszedł z tego taki lekki falset, a nie piszczenie myszy.
Na razie ćwiczę i wybieram spośród piosenek które mają wersje instrumentalne.Moimi 3 faworytami do zaśpiewania są:Brother Louie,Jet Airliner i Cheri,Cheri Lady,ze wskazaniem na 2 pierwsze :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

A musi być koniecznie MT? przecież to może być np: Midnight lady, byłoby łatwiej. :P
Awatar użytkownika
you're my heart

Peter pisze:A musi być koniecznie MT?
Koniecznie nie ale bardzo chce zaśpiewać piosenke MT(gdyby był to drugi raz to napewno bym wybrał coś innego :P )
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Jeżeli tak to kilka piosenek z tych, które są na selected singles ma wersje instrumental, nie tylko te co wymieniłeś, ja bym wziął klasyka YMHYMS.
Awatar użytkownika
you're my heart

Mi najłatwiej jest zaśpiewać Brother Louie.Tylko jeden problem jest.Za nic nie moge poprawnie wymówić tego wersu!
Oh, doing what he's doing
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

A umiesz szybko zaśpiewać I just cant't get enough your sweet love, my baby?
Ja to bym zaśpiewał Testamente D'Amelia. Problem w tym, że nigdzie nie ma wersji insrumental.
Awatar użytkownika
you're my heart

Peter pisze:A umiesz szybko zaśpiewać I just cant't get enough your sweet love, my baby?
.
Nie bardzo-za szybko.A co do piosenek niesinglowych to najbardziej chciałbym zaśpiewać Don't Worry lub Locomotion Tango.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Obie są fajne, ja bym jednak wolał coś z Blue System. Jak dla mnie BS jest przed MT.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Peter w temacie Blue System czy Thomas Anders 1987 - 1997 ? pisze:A jeżeli chodzi o temat to dla mnie numerem 1 jest Caro, potem MT, potem Thomas, a Blue System gdzieś daleko w końcu.
Peter pisze:Obie są fajne, ja bym jednak wolał coś z Blue System. Jak dla mnie BS jest przed MT.
Peterze zdecyduj się i pisz przemyślanie, a nie pod wpływem chwili...

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

MichaleT pozwolę sobie zacytować Twoje zdanie
MichałT w temacie Blue System czy Thomas Anders 1987-1997 pisze:Zrobiłem to specjalnie. Ponieważ ankieta nie jest ograniczona czasowo i za rok n.p zmieni Ci się gust i możesz zagłosować inaczej Czasami ma się tak, że coś minimalnie nam się bardziej podoba, a potem stwierdzamy, że jednak bardziej podoba nam się tam to.
Proszę o trzymanie się swoich przemyśleń. Pisz zdecydowanie, a nie pod wpływem chwili.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mi zdecydowanie lepiej wychodzi śpiewanie piosenek z lat 80. od MT. Np. Bells Of Paris czy One In A Million.
Bo zaśpiewać zwrotki z piosenek BS jest mi cięzko :wink:
Point Of No Return
ODPOWIEDZ