Bitwa piosenek - zasady ogólne
- you're my heart
- Peter
Re: Bitwa piosenek - zasady ogólne
Ja też myślę, że co za dużo to nie zdrowo, MT już było i pora się zająć innymi wykonawcami, ale jak Ninio chce to niech robi, może się coś będzie działo na forum, ja lubię głosowac, problem w tym, że nie wszyscy lubią się w takie coś bawić.
Ostatnio zmieniony czw mar 05, 2009 14:44 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
- phantomas
- Kontakt:
To ja może zaproponuję do tych wszystkich piosenek MT dorzucić wszystkie piosenki Blue System i C. C. Catch. Możemy pominąć epizodycznych wykonawców.
Wtedy będzie ciągłość i wybierzemy najlepszy utwór prawie 30lecia.
Trzeba by tylko obliczyć, ile to będzie grup i czy zmieścimy się w najbliższych 5 latach z wyłonieniem zwycięzcy
Wtedy będzie ciągłość i wybierzemy najlepszy utwór prawie 30lecia.
Trzeba by tylko obliczyć, ile to będzie grup i czy zmieścimy się w najbliższych 5 latach z wyłonieniem zwycięzcy
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
A może dorzucimy do tego Bonnie Tyler, Nino, Lesa i Alexa? 
- you're my heart
- Peter
To dorzućcie jeszcze Andersa i SIB, choć w tym przypadku piosenki się mogą dublować z Blue System. 
-
Ninio
Jezeli jest ktos chetny to moze sprobowac,ja poprzestane na piosenkach Modern Talking. Chce wylonic najlepsza ze wszystkich a nie z wybranych. Pozatym jezeli z osmiu piosenek przechodza trzy to bedzie sie cos dzialo do konca. Drugi etap bedzie napewno ciekawszy niz pierwszy bo juz ciezej bedzie wskazac faworytow. Mimo krytycznych glosow licze jednak,ze bedzie zainteresowanie ta zabawa 
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Po co się kłócić z bitwamiyou're my heart pisze:Może zaraz zróbmy 100 bitw na raz
- you're my heart
To była ironiaJaro25 pisze:Po co się kłócić z bitwamiyou're my heart pisze:Może zaraz zróbmy 100 bitw na raz

-
Ninio
Wlasnie,po co klotnie. Niezamierzam nikomu wchodzic w parade. Poczekam az skonczy sie ta edycja bitew a potem wystartuje ze swoim pomyslem. Jest to cos innego poniewaz udzial biora wszystkie piosenki no i niema pojedynkow jeden na jeden a raczej turniej. Wybieramy 3 z 8. Kiedy patrze na uklad grup jaki mi powstal to jestem bardzo ciekawy niektorych roztrzygniec.
ps.wszystko odbylo sie droga losowania. Moja ingerencja byla tylko taka aby utwory z jednego albumu niespotkaly sie w jednej grupie oraz rozlosowanie po jednym singlu do kazdej grupy.
ps.wszystko odbylo sie droga losowania. Moja ingerencja byla tylko taka aby utwory z jednego albumu niespotkaly sie w jednej grupie oraz rozlosowanie po jednym singlu do kazdej grupy.
- Daniel
Ja też lubię glosować, więc mi ilość bitew nie będzie przeszkadzała.
Mogą być zarówno MT, jak CCC i BS - w jednym czasie.
Ale inni mogą się znużyć i przestać głosować
A "moje" bitwy kończą się po 6 albumie.
Po nich można zrobić szybki "super finał" zwycięzców ze starych albumów.
Jeśli ktoś chce... myślę że tylko same pierwsze miejsca, bo jak widzimy, piosenki "drugie" i tak nie mają żadnych szans,
więc nie ma sensu je w to angażować.
Mogą być zarówno MT, jak CCC i BS - w jednym czasie.
Ale inni mogą się znużyć i przestać głosować
A "moje" bitwy kończą się po 6 albumie.
Po nich można zrobić szybki "super finał" zwycięzców ze starych albumów.
Jeśli ktoś chce... myślę że tylko same pierwsze miejsca, bo jak widzimy, piosenki "drugie" i tak nie mają żadnych szans,
więc nie ma sensu je w to angażować.
-
Ninio
Zdaje sobie sprawe,ze duza ilosc pojedynkow moze znuzyc i znudzic. Postaram sie jednak przeprowadzic to tak aby bylo ciekawie. W kazdej grupie jest osiem piosenek,kazda z innego albumu (w trzech grupach wystepuja po dwie piosenki z jednego albumu),mozna glosowac na 3 i tyle tez awansuje do drugiej rundy. Mysle,ze to zapewni atrakcje gdyz nawet jezeli jest zdecydowany faworyt to walka toczy sie o pozostale dwa miejsca i rywalizacja powinna byc zacieta do konca. Dziennie bede "wypuszczal" jedna grupe,glosowanie bedzie sie odbywac przez trzy (ewentualnie dwa lub cztery) dni. Grupy sa juz rozlosowane i wszystko jest przygotowane. Zasady postaram sie wyjasnic chile przed wystartowaniem rywalizacji,no chyba ,ze ktos ma pytania (albo uwagi) juz teraz.
Pozatym zwroccie uwage jak zacieta walka jest w polfinalach piatego albumu,Don't worry goni Jet airlainera...jezeli wybor bedzie z osmiu piosenek to jeden glos bedzie mogl wszystko odwrocic i zacieta walka bedzie do konca.
Pozatym zwroccie uwage jak zacieta walka jest w polfinalach piatego albumu,Don't worry goni Jet airlainera...jezeli wybor bedzie z osmiu piosenek to jeden glos bedzie mogl wszystko odwrocic i zacieta walka bedzie do konca.
Ostatnio zmieniony pt mar 06, 2009 14:34 przez Ninio, łącznie zmieniany 1 raz.
- you're my heart
Bardzo chętnie mogę zorganizować Finał FinałówDaniel pisze: Po nich można zrobić szybki "super finał" zwycięzców ze starych albumów.

- Jaro25
- Członek TAFC Polska
- you're my heart
Więc tak Peter dokańcza 5 album,Jaro 25 organizuje bitwy 6 albumu,a Ja robię finał finałów(chociaż może podziele na półfinały)

- Daniel
Zdecydowanie tak.you're my heart pisze:(chociaż może podziele na półfinały)
6 piosenek mozna podzielic na 2 lub 3 grupy.
Jak lepiej?