Bitwa piosenek - zasady ogólne
-
Ninio
Re: Bitwa piosenek - zasady ogólne
Oj ale mieszacie przy tych bitwach. Kazdy album robi kto inny... Myslalem,ze bedzie to jedna wielka calosc i na koncu wyloniona zostanie najlepsza piosenka Modern Talking
- Daniel
A co za różnica kto robi?
Ważne aby ludzie głosowali
I co to przeszkadza w wyłonieniu najlepszej piosenki?
Ze zwycięzców 6 albumów zrobi się "finał finałów" i piosenka zostanie wyłoniona.
Ale bitew po reaktywacji to ja się prowadzić nie podejmuję.
Albumy są bardzo nierówne, jedne maja po 12 piosenek, inne po 15 czy 16.
Piosenki są tak różnorakie, że nawet ciężko je sensownie w pary podobierać.
Ale może komuś się będzie chciało...
Ważne aby ludzie głosowali
I co to przeszkadza w wyłonieniu najlepszej piosenki?
Ze zwycięzców 6 albumów zrobi się "finał finałów" i piosenka zostanie wyłoniona.
Ale bitew po reaktywacji to ja się prowadzić nie podejmuję.
Albumy są bardzo nierówne, jedne maja po 12 piosenek, inne po 15 czy 16.
Piosenki są tak różnorakie, że nawet ciężko je sensownie w pary podobierać.
Ale może komuś się będzie chciało...
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
-
Ninio
Chodzi o to,ze wtym, temacie panuje kompletna samowolka. W finale mozna wybrac tylko zwyciezce...bo te 6 piosenek ktore sie w nim znajda nieoznacza ze jest to 6 najlepszych piosenek Modern Talking. Z kazdego albumu do finalu powinny wejsc przynajmniej dwie piosenki a moze nawet i trzy. W ten sposob utworzyla by sie jakas lista najpopularniejszych piosenek a tak wiadomo tylko to ktora jest najlepsza.
- Daniel
Tak wyszloNinio pisze:bo te 6 piosenek ktore sie w nim znajda nieoznacza ze jest to 6 najlepszych piosenek
A skoro Ty wiesz, ktore sa najlepsze piosenki już z góry - to po co robić głosowanie ?
Nie każdy lubi takie same piosenki, ja np. lubie piosenki mniej popularne, a nie te oklepane.
-
Ninio
nienapisalem nigdzie tutaj,ze wiem z gory ktore piosenki wygraja wiec niewkladaj mi w usta niemoje slowa. Wiem ktore piosenki sa najlepsze moim zdaniem ale to chyba normalne. Chodzilo mi o to aby do finalu dopuscic wiecej niz po jednej piosence z albumu.
- Daniel
Jak na razie to wygrywaja sami faworyci, 6 piosenek zwyciezkich to bedzie 6 hitow singlowych 
I pewnie ze moze byc wiecej niz 6 - ja tylko podalem przyklad.
I pewnie ze moze byc wiecej niz 6 - ja tylko podalem przyklad.
-
Ninio
Bitwy 2
Mam pomysl przeprowadzenia bitew ale z innymi regulami. Pomysl moj oparty jest na pomysle Daniela lecz ja piosenki podzielilbym na grupy. W bitwach udzial braly by wszystkie piosenki odrazu (naliczylem ich 160). Jezeli jest zainteresowanie to chetnie to przeprowadze az do samego zakonczenia czyloi wylonienia jednej,zwycieskiej piosenki. Poczekam jednak na zakonczenie bitew Daniela. Wiem,ze moze tu pojawic sie duzo krytycznych uwag,ze jest tych bitew za duzo. Chetnie wyslucham uwag i propozycji. Jezeli sa zainteresowani to prosze pisac. Pozdrawiam.
- Daniel
Jeśli o mnie chodzi, to nie mam nic przeciwko.
Tylko nie wiem, czy forumowicze by tyle bitew "przełknęli".
Bo jak ma głosować 5 osób, to szkoda wysiłku...
Tylko nie wiem, czy forumowicze by tyle bitew "przełknęli".
Bo jak ma głosować 5 osób, to szkoda wysiłku...
- Peter
Co z dużo to nie zdrowo 
- you're my heart
-
Ninio
104 bitew by niebylo,bez przesady. Bylby to bardziej turniej niz bitwy. 20 grup po 8 piosenek,glosuje sie na 3 i tyle tez przechodzi do drugiej rundy. W grupach wymieszane sa piosenki ze wszystkich albumow wiec ciekawe bedzie juz to ilu przedstawicieli bedzie mial kazdy album w drugiej rundzie. Jezeli bedzie zainteresowanie to rozpisze sie wiecej o zasadach i skladzie grup. Mysle,ze szybko to pojdzie,glosowac bedzie mozna 2 dni a grupy bede wrzucqal pojedynczo aby niezrobilo sie jakies zamieszanie,
- Daniel
Mnie bitwy i glosowania nie przeszkadzają.
Dzieki nim więcej dzieje się na forum.
A bywalo tak, ze przez kilka dni na forum nie było nowego posta.
Dzieki nim więcej dzieje się na forum.
A bywalo tak, ze przez kilka dni na forum nie było nowego posta.
- Peter
To było chyba w 2005 roku.
Jak forum jeszcze raczkowało, teraz przy takiej ilości użytkowników to nie możliwe.
-
Ninio
OK.wiec zorganizuje bitwy albo mistrzostwa piosenek Modern Talking tylko pytanie do Daniela kiedy zakoncza sie bitwy organizowane przez Ciebie? Rozlosowalem juz piosenki i utworzylem 20 grup...dobrze,ze lubie takie zabawy bo troche tego bylo. Udzial wezma wszystkie piosenki z albumow 1-6 (wlacznie z In 100 years -reprise-),piosenki z albumu Back for good wylaczajac jednak Hit medlay,You're my heart you're my soul orginal mix '84 i You can win if you want orginal mix'84. Z nowych albumow pominalem jedynie Space mix. Dodadtkowo dolaczylem wszystkie nagrania z Ericiem Singltonem (China in her eyes jako jedyna wystepuje orginalnie na albumie). Pominalem The final album. Wszystkich piosenek wyszlo 160 (przy czym You my heart...,Cheri cheri lady i Brother Louie wystepuja w trzech wersjach)czyli akurat po 20 na 8 grup. W jednej grupie niema wiecej niz dwie piosenki z jednego albumu (staralem sie tego unikac),rozlosowalem tez po jednym singlu na jedna grupe (jest ich akurat 20). Jako single potraktowalem wersje wokalne bez udzialu Erica. Do drugiej rundy (nad ktorej ksztaltem sie jeszcze zastanawiam) awansuja po 3 piosenki plus 4 najlepsze z czwartych miejsc czyli razem 64. To tak z grubsza,przed samym startem wypisze zasady w punktach,bedzie latwiej. Ciekawi mnie ktory album wypadnie najlepiej i ilu jego przedstawicieli awansuje do drugiej rundy (istnieje mozliwosc,ze z ktoregos albumu przejda wszystkie piosenki)
- Peter
Dobra działaj sobie z MT, ja mam co innego w planach, a bitwy skończą się, jak skończy się głosowanie w 5 i 6 albumie. Co do Romantic warriors to dzisiaj jak się skończy sonda, zabieram się za dalszy etap, a 6th album zaraz po mnie robi Jaro25. To odpowiedź na Twoje pytanie.