Księga Gości

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Księga Gości

Post autor: Dr Mabuse »

Mam pytanko: czy jest planowana reaktywacja Ksiegi Gości? Minęło juz kilka miesięcy od modyfikacji stronki i gdzieś kiedyś czytalem, że Księga Gości ma się ponownie pojawić. Może nadszedł właśnie czas na to? Stoimy wszak przed kolejnym (być może) comeback-iem Dietera. :lol: A nigdzie skuteczniej niż właśnie tam nie można wyrazić swoich emocji. Forum to jak dla mnie nie jest to samo :idea: .
Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Formum jest właśnie do wyrażania takich emocji, księga gości nie służy temu. Bardzo dobrze że została zlikwidowana, bowiem wpisujący robili sobie tam istne forum. Dlatego powinno zostac tak jak jest!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Przyznam, że nie mam wielkiej ochoty na reaktywację księgi gości. Od razu pojawi się w niej spam, dziesiątki identycznych, zbędnych postów pod rząd. Tutaj na forum wszystko jest pod kontrolą, piszą tylko zarejestrowani użytkownicy, a dyskusja toczy się w działach poszeregowanych tematycznie. Księgi gości z założenia są miejscem, gdzie odwiedzający może zostawić swoją opinię o odwiedzanej witrynie, a do dyskusji specjalnie się nie nadają ze względu na jednowątkowość. W internecie podstawą komunikacji większych grup osób są dziś fora, dyskusje w księgach gości wyginęły jakiś czas temu śmiercią naturalną.
W ostateczności byłbym w stanie zgodzić się na shoutbox. Jest to coś w rodzaju księgi gości, niektórym może też przypominać czata. Korzystać mogą z niego tylko zarejestrowani użytkownicy forum. Wygląda to mniej więcej tak:
Obrazek
Jak piszesz tak cię widzą.
Ania

Post autor: Ania »

W całej okazałości popieram Arka. :wink:
Mirek Breguła- polski Lennon lat 80-tych. Najbardziej utalentowany i niedoceniony polski artysta :(
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Lepiej żeby nie było księgi gości jak jest forum.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

No cóż, widzę, że nie mam poparcia. Pozostaje mi więc pójść z duchem czasu i przestawić się na forum. :wink: Chociaż nadal twierdzę, że Księga Gości miała swój urok :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Re: Księga Gości

Post autor: Peter »

Dr Mabuse pisze:Mam pytanko: czy jest planowana reaktywacja Ksiegi Gości? Minęło juz kilka miesięcy od modyfikacji stronki i gdzieś kiedyś czytalem, że Księga Gości ma się ponownie pojawić. Może nadszedł właśnie czas na to? Stoimy wszak przed kolejnym (być może) comeback-iem Dietera. A nigdzie skuteczniej niż właśnie tam nie można wyrazić swoich emocji. Forum to jak dla mnie nie jest to samo .
No właśnie, mam nadzieję, że księga gości się znowu pojawi. :wink:
A kiedy się Shout box pojawi?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Księga gości to obecnie relikt przeszłości - nawet w czasach gdy istniała, działała w praktyce jak mini-forum.
Shoutbox - co nam by dał?
Awatar użytkownika
Peter

Powiedziałeś, ze się zgodzisz na Shout boxa. Można by było o czymś podyskutować w formie czata. Szybsza byłaby odpowiedź.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Peter pisze:No ale sam obiecałeś na Shout boxa.
ArCrack pisze:Tak jak pisałem - jeśli będzie zainteresowanie ze strony forumowiczów i argumentacja po co on nam - nie ma problemu z jego dodaniem. Póki co wielkiego zainteresowania nie widać.
Także i dzisiaj nie widać wielkiego zainteresowania shoutboxem. Podobnie jak solidnego argumentu za jego powstaniem.
Awatar użytkownika
Peter

No bo pewnie zapomnieli już o tym, może za parę dni znowu się pojawi jakieś zainteresowanie Shoutboxem. :wink:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Shoutbox lub czat byłyby fajną sprawą. Wg mnie ożywiłoby to trochę dyskusję oraz dałoby możliwość szybszej wymiany poglądów. Jeśłi np. mam wybrać forum a G-G to zdecydyowanie preferuję G-G. :wink: Po pierwsze Shoutbox przyspiesza dyskusję i nie mal odrazu widać co napisał ktoś przede mną. Dotychczas często zdarza się, że stworzę pewną myśl, "klikam podgląd" czy tam "wyślij" a tu pojawia mi się komunikat, że w międzyczasie pojawił się nowy post :/ No i misternie budowany swój post trzeba znów zmodyfikować bo nieraz dubluje albo zawiera treść czyjegoś posta, który niewiele wyprzedził mój. <bezradny> Często wtedy sens własnego posta ulega też zmianie lub traci na znaczeniu w kontekście pojawienia się wpisu innej osoby w tym samym czasie. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
ODPOWIEDZ