Rangi na forum
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: Rangi
Rangi kiedyś mieliśmy, w tym dziale istnieje zresztą poświęcony im temat sprzed ponad 3 lat. Pojawiały się głosy, że ilość postów nijak ma się do tego jak bardzo jesteśmy zaangażowani w muzykę i rangi zniknęły. Także jestem zdania, że mogła to by być zachęta do spamowania, pisania bezsensownych postów tylko po to żeby przeskoczyć krok wyżej w hierarchii.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Re: Rangi na forum
Nie to nie byłoby fajne, wolę te rangi hierarchiczne, to by było coś. Tylko by się pojawiał problem podwujnych postów.ArCrack pisze:Wpadł mi do głowy taki pomysł... może zamiast rang przyznawanych w tej chwili na forum na podstawie liczby postów wprowadzić nowe, od ilości napisanych postów niezależne. Coś mniej więcej typu "Dieter-fan", "Thomas-fan", "MT-fan".
Co o tym sądzicie?
- justysia854
Tak i jeszcze problem osób, zakładających bezsensowne tematy i nabijajacych sobie posty ![Dobre :] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- Peter
Pojawia się też problem offtopicu niektórych użytkowników.
A co do zakładania bezsensownych tematów, to zkładając je w offtopicu wcale się ni nabija liczby postów. Więc. 
- phantomas
- Kontakt:
Jako ostatnią rangę proponuję "troll forumowy" 
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
Ostatnią rangą jest administrator.
- Adi
Dokładnie. Czasem ktoś napisze tylko 3, 4 słowa typu:Popieram, zgadzam się, no OK i już jeden post więcej zaliczony.ArCrack pisze:Pojawiały się głosy, że ilość postów nijak ma się do tego jak bardzo jesteśmy zaangażowani w muzykę i rangi zniknęły.
No niestety też uważam, że istnieje takie niebezpieczeństwo. A nie wyobrażam sobie tego, że np. jakichś dwóch moderatorów siedziałoby i cały czas śledziło czy post był konkretny czy nic nie wnoszący? Z resztą niby jak system miałby to zaliczać lub nieArCrack pisze:Także jestem zdania, że mogła to by być zachęta do spamowania, pisania bezsensownych postów tylko po to żeby przeskoczyć krok wyżej w hierarchii.
Ale ogólnie nie mówię pomysłowi nie, jeśli rangi byłyby sensownie ułożone ale i tak nie było by to takie proste, jak Arcrack wspomniał.
Ostatnio zmieniony pt lut 27, 2009 23:51 przez Adi, łącznie zmieniany 1 raz.
- justysia854
Nie rozumiem czemu odbierasz to co napisałam tak osobiście... Czy ja tam gdzies napisałam że to do Ciebie adresuje???Peter pisze:Pojawia się też problem offtopicu niektórych użytkowników.A co do zakładania bezsensownych tematów, to zkładając je w offtopicu wcale się ni nabija liczby postów. Więc.
Problem Offtopicu pojawiał sie, pojawia i bedzie pojawiał, bo siłą rzeczy jak sie dyskutuje to czasem chcac niechcac dyskusja schodzi na boczne tory, niemniej jednak lepszy offtopic niz celowe nabijanie sobie postów...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
-
Ninio
Zauwazylem wlasnie,ze niektore osoby bardzo przywiazuja wage do ilosci postow,jakosc schodzi na dalszy plan... rangi moga byc czemu nie,tylko wedlug mnie powinien nadawac je admin. Bral by pod uwage ilosc postow,ich sens,starz, i co dana osoba wnosi na forum.
- phantomas
- Kontakt:
Jeszcze jest opcja, żeby przyznawać rangi specjalne. Nie muszą być wtedy uzależnione od ilości postów.
Tylko istnieje niebezpieczeństwo, że każdy ją będzie chciał i zrobi się bałagan.
Tylko istnieje niebezpieczeństwo, że każdy ją będzie chciał i zrobi się bałagan.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Prophet5
Przecież rangi nie muszą być hierarchiczne, to znaczy nie muszą wskazywać, że każda kolejna za np. ilość postów jest niby lepsza.
Można zrobić tak, że co każde 100, czy 200 kolejnych postów zmienia się ranga, ale poza nazwą nie ma "lepszych" i "gorszych", są inne.
Np.
Soul
Love
Heart
Cadillac
Warriors
Strangers
Cinderella
Locomotion
itp.
Tylko podpowiadam, bo akurat dla mnie to kompletnie bez najmniejszego znaczenia.
Można zrobić tak, że co każde 100, czy 200 kolejnych postów zmienia się ranga, ale poza nazwą nie ma "lepszych" i "gorszych", są inne.
Np.
Soul
Love
Heart
Cadillac
Warriors
Strangers
Cinderella
Locomotion
itp.
Tylko podpowiadam, bo akurat dla mnie to kompletnie bez najmniejszego znaczenia.
- Peter
Może to pomysł zerżnięty z forum Kim Wilde, ale oni mają tak, ze początkową rangą jest:
początkujący, dalej Young Hero, Lucky |Guy, Mister Heartache itd. Może by coś takie u nas zastosować? Tylko oczywiście byłyby to piosenki Bohlena, a jako, że to forum MT tylko piosenki MT, z tym, że najniższa ranga to np: Lucky guy, dalej Brother Louie, dalej Atlantis, dalej Romantic warrior aż do przedostatniej Superstar. Ostatnią jest oczywiście administrator. Arku wyzwanie dla Ciebie.
początkujący, dalej Young Hero, Lucky |Guy, Mister Heartache itd. Może by coś takie u nas zastosować? Tylko oczywiście byłyby to piosenki Bohlena, a jako, że to forum MT tylko piosenki MT, z tym, że najniższa ranga to np: Lucky guy, dalej Brother Louie, dalej Atlantis, dalej Romantic warrior aż do przedostatniej Superstar. Ostatnią jest oczywiście administrator. Arku wyzwanie dla Ciebie.
- you're my heart
Tylko na jakiej podstawie miałyby powstać te rangi?Peter pisze:Może to pomysł zerżnięty z forum Kim Wilde, ale oni mają tak, ze początkową rangą jest:
Liczba Postów-Bez Sensu większośc by se po prostu nabijała...
Staż-Też nie zbyt,bo ktoś może być 2 miesiące na forum a dużo i na temat pisać,a ktoś być 2 lata i mieć tylko 10 postów..
Więc nie wiem co by się w nich liczyło aby była lepsza ranga

- Peter
Na podstawie ilości postów. Ale tu problem nabijania postów by nie istniał, bo przecież Ci to obojętne czy masz rangę Lucky guy czy Superstar czy Shooting star, one o niczym nie decydują. To nie rangi typu początkujący, zaawansowany.you're my heart pisze:Tylko na jakiej podstawie miałyby powstać te rangi?
Liczba Postów-Bez Sensu większośc by se po prostu nabijała...
Staż-Też nie zbyt,bo ktoś może być 2 miesiące na forum a dużo i na temat pisać,a ktoś być 2 lata i mieć tylko 10 postów..
Więc nie wiem co by się w nich liczyło aby była lepsza ranga