Backseat of Your Cadillac

Dyskusja na temat C.C. Catch
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Backseat of Your Cadillac

Post autor: Jaro25 »

czy Ten kawałek ktos lubi?
.Ja sądzę że jest to jeden z najlepszych kawałków po Strangers by Night
ostatnio włączyłem sobie piosenkę i bardzo mi się spodobała się
a co sądzicie o tym utworze
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 22:41 przez Jaro25, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Backseat of Your Cadillac

Post autor: Peter »

Ja uwielbiam tę piosenkę za genialny aranż Bohlena, fantastyczny teledysk, całkiem fajny image Caro i przede wszystkim znakomite wykonanie. Potrafię jej słuchać kilka razy z rzędu, bo to nieprzeciętny utwór, podobnie jak Big Fun.
jkris

Post autor: jkris »

uwazam, ze to jeden z najwiekszych hitow CCCatch i chyba wlasnie ta piosenka jest najbardziej znana i utozsamiana z Caro...
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 23:06 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

No właśnie,jeden z moich ulubionych utworów jakie Bohlen skomponował dla Caro.
Tylko odkąd dowiedziałam się ,że Systemsi maczali palce w tych nagraniach to zastanawiam się czyj to głos we fragmencie,który mówi "do you wanna",rozbraja mnie ten fragment :)
Awatar użytkownika
Peter

atlantyda ;o) pisze:Tylko odkąd dowiedziałam się ,że Systemsi maczali palce w tych nagraniach to zastanawiam się czyj to głos we fragmencie,który mówi "do you wanna",rozbraja mnie ten fragment
Żadnego z nich, na pewno Franka Otto.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:
atlantyda ;o) pisze:Tylko odkąd dowiedziałam się ,że Systemsi maczali palce w tych nagraniach to zastanawiam się czyj to głos we fragmencie,który mówi "do you wanna",rozbraja mnie ten fragment
Żadnego z nich, na pewno Franka Otto.
Po czym tak sadzisz?Frank tylko mówi to w teledysku,ale czyj to głos w rzeczywistości?
Awatar użytkownika
Peter

Na pewno nie jest to głos Kohlera, Scholza a tym b ardziej Corleisa. Przecież głos Kohlera znamy z Blue System z refrenów, czasem zwrotek, Corleisa można sobie posłuchac jak śpiewa w duecie z Andersem w LDLHA na 2 płycie MT, Scholza słychać jak spiewa In the air tonight normalnym głosem.
Czysty wokal Scholza można posłuchac tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=NPIMvPBFtno
Wszystkie brzmią inaczej. Nie znam głosu Detlefa, ale chyba to nie on, choć 100% pewności nie mam.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ooo piosenka bardzo mi się podoba. To typowe brzmienie Dietera. Bardzo fajnie wstawki chłopaka CC....a faktycznie kto je śpiewał? no i teledysk tez fajny :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Ciekawe czy jest ktoś oprócz mnie, komu ten utwór się nie podoba? Nie przekonuje mnie w nim melodia.Jest zbyt lekka i prosta,szczególnie w refrenie.Aranż oczywiście znakomity, ale reszta? Nie,nie lubię tego utworu,za bardzo kojarzy mi się z disco-polo.Jest wiele podobnych utworów CC do Backseat...np Little by little czy Baby i need you love i naprawdę uwielbiam te utwory i wcale nie kojarzą mi się z Disco-polo.Wiem że to Backseat.. to typowy Bohlen ale coś mi w nim nie pasuje od początku.
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

ja też nie lubię tej piosenki. nie podoba mi się. za prosta i banalna melodia, wszystko ogólnie za bardzo przesłodzone. nie zgodzę się też z tezą że to "typowy Bohlen". dla mnie typowy Bohlen to brzmienie z "Catch the catch".
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Z całej piosenki podoba mi sie tylko "do you wanna",chyba jedyna piosenka tak bardzo zbliżona do Disco Polo. A ten Kaczor Donald w wersji maxi jest odrażający, dziecinny zbyt prosty kawałek i MEGAPRZESŁODZONY. Czy to jest typowe brzemienie Bohlena???? oj kłócił bym sie i to mocno.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
disco-man

Dzięki.Dokladnie-melodia jest zbyt przesłodzona,a przez to nieprawdziwa.Jest zbyt banalna i za skoczna.To wszystko sprawia że utwor kojarzy mi się właśnie z tak kiepskim nurtem jak disco-polo.A dla mnie to tak naprawdę też nie jest prawdziwy Bohlen.Czysty Bohlen to lata 85-87.Póżniej to już różnie bywało.A myślałem juz że tylko mi ten utwór kojarzy się z disco-polo.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Dla ludzi uczęszczających na dyskoteki w drugiej połowie lat 80-tych nie było zbyt skocznych kawałków. Mi ten utworek od początku przypadł do gustu.
Obrazek
Awatar użytkownika
disco-man

Oczywiście nie porównuję Backset do disco polo bo muzykę Bohlena od disco polo dzieli przepaść.Nawet najlepszy utwór disco polo nie może się równać z utworami Bohlena.Niemniej skojarzenie Backseat do disco z pola zostało we mnie do dnia dzisiejszego.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Backseat Of Your Cadillac to jeden z najlepszych kawałków C.C.Catch :!: Uwielbiam tę piosenkę; za tą cudowną melodię na samym początku, za to "Do You Wanna" i za genialny refren :D To jest naprawdę bardzo dobra piosenka, która rzuca na kolana :wink: Gdy ją poznałem to słuchałem jej na okrągło i nie mogłem się od niej oderwać. Dla mnie to będzie zawsze jeden z najlepszych utworów C.C.Catch. Bardzo mi się podoba też teledysk tej piosenki, który uważam za jej najlepszy :!: Po prostu coś cudownego - miodzio :mrgreen:
Obrazek
nado

Post autor: nado »

disco-man pisze:A myślałem juz że tylko mi ten utwór kojarzy się z disco-polo.
Nie tylko tobie, ale to błąd logiczny - "disco polo" jeszcze wtedy nie było :wink:
ODPOWIEDZ