Chórzystów cień...

Rozmowy zupełnie nie na temat.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

ChĂłrzystĂłw cieĂą...

Post autor: Pioetrek »

Przypadkowo trafiłem na tą płytkę:

http://www.universal-music.de/html/fram ... tring=&id=

Jak widać w wokalu udzielali się m.in. Detlef Wiedeke i Christoph Leis-Bendorff. A pojawiają się tam też nazwiska: William King i Thorsten BrĂśtzmann. Czyli jeden dawny i kilku całkiem niedawnych współpracowników mistera Dietera. A może i Nino jest tam gdzieś zaszyfrowany...

To taka ciekawostka.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Z jednej strony wokaliści sesyjni mają niefajnie, bo z jakichś powodów nie mogą ropocząć własnej kariery. Ale z drugiej strony udzielają się na płytach dzisiątków innych, znanych artystów i zawsze mogą się pochwalić sporą ilością nagrań w których gdzieś tam w tle ich słychać ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

W kwietniu ubiegłego roku zadałem w temacie Wokal Bohlena... takie pytanie:
Czy ten William (Billy) King to przy Mr President się kręcił może? Mam taką starą kasetę Up'n Away - The Album (chyba jeszcze z ostatniego roku wolnoamerykanki fonograficznej) i tam przy kilku utworach jest nazwisko William King III. Między innymi przy On the Floor. .
I dzisiaj dzięki katalogowi GEMA (dzięki ArCrack) dotarłem do kompozytora Kai'a Matthiesena. Na jego stronie http://www.kaimatthiesenmusic.com/Inter ... eset_d.htm w dziale Team of Authors jest wymieniony William Billy King. Jest też wzmiana o jego współpracy z MT. Z kolei na podstronie Participated są okładki płyt m.in. Mr President - czyli jest to ta sama osoba. Wśród okładek jest tam też singiel DoubleTrouble - I swear.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Re: Chórzystów cień...

Post autor: Peter »

Pioetrek pisze:Jak widać w wokalu udzielali się m.in. Detlef Wiedeke i Christoph Leis-Bendorff.
No zawsze się zastanawiałem nad tym skoro Wiedeke i jego towarzysze mogli rozpocząć karierę solową jako SIB to dlaczego nie może tego zrobić Beidorf z Nino i Kingiem? Przecież oni mają świetne głosy. Nino może nie będzie się w to angazował bo ma swój projekt, choć teraz rozmienia swój talent na drobne, a King udziela się u Moving heroes, tylko mógłby połaczyć siły z Beidorfem i coś wymyślić razem.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Peter pisze:No zawsze się zastanawiałem nad tym skoro Wiedeke i jego towarzysze mogli rozpocząć karierę solową jako SIB to dlaczego nie może tego zrobić Beidorf z Nino i Kingiem?
Jako kto, Talkings In Modern? :D
Peter pisze:Przecież oni mają świetne głosy(...), a King udziela się u Moving heroes, tylko mógłby połaczyć siły z Beidorfem i coś wymyślić razem.
Praca nad chórkami innych wykonawców to zajęcie na jakim King się koncentruje i najwyraźniej dobrze mu z tym. Nie ma u niego takiego parcia na szkło.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

A to link jakby ktoś chciał coś poczytać o Williamie Kingui Jego pracy.

http://www.germanmusicproduction.de/GMP/Start.html
you can win if you want!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:Jako kto, Talkings In Modern?
Ciekawy pomysł: Talkings in Modern. :lol:
Myślałem o jakieś grupie grającej muzykę disco, gdzie główne partie śpiewałby Nino, a chórki we trójkę.
ODPOWIEDZ