Dieter Bohlen i Vicky Leandros

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dieter Bohlen i Vicky Leandros

Post autor: ArCrack »

Wygląda na to, że najbliższą szansą na nowe nagrania od Dietera będą piosenki śpiewane przez Vicky Leandros. No fajnie, byłaby to największa od czasów Bonnie Tyler gwiazda z jaką by współpracował. Ale co by to nie było, to nieszczególnie cieszę się na utwory śpiewane przez 53-letnią panią, bo to nie mój klimat :/. Prawdę mówiąc wolałbym, żeby w takie sytuacji znalazł sobie nowego Alexandra i jego starał od nowa wypromować, nawet jeśli miałby to być znów nagrania w stylu tych z "Take Your Chance"...
Ale z drugiej strony ta współpraca może korzystnie wpłynąć na image Dietera, przestanie być producentem wyłącznie nagrań dla nastolatek. A to być może zaowocuje nowymi propozycjami współpracy, które dadzą nam nowe, ciekawe piosenki.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

A ja się cieszę, że pomimo ewidentnego odpoczynku jaki sobie zafundował znalazł czas na tą produkcję. Jeżeli przynajmniej jedna z tych ballad będzie na poziomie Why - Bonnie Tyler to będę zadowolony w 100% z tego projektu. Myślę, że większości tutaj nie przeszkadzałby śpiewający Bohlen mający 51 lat, więc chyba tylko dwa lata starsza Vicky nie powinna stanowić problemu :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Sławek

Post autor: Sławek »

Prawdę mówiąc nie mogę się doczekac tych piosenek i mam nadzieję, że chłopak się postara. :D Może nawet nawiąże do swojego starego brzmienia... W koncu Vicki raczej gwiazdą klubową nie zostanie. Chociaż niczego nie można być pewnym.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

http://www.spiegel.de/kultur/musik/0,15 ... 34,00.html
Z tego artykułu wynika, że Vicky Leandros chciałaby wybrać się na konkurs Eurowizji. Ciekawe, kto ma być kompozytorem jej piosenki...
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

To jest raczej niezbyt dobry pomysł. Nawet gdyby wykonywała, któryś z zapowiadanych utworów Dietera. Na pewno na jej niekorzyść zadziała wiek a poza tym wspominała, że Dieter napisał dla niej ballady a ballady na eurowizji nie przyjmują się dobrze. Ale w preselekcji u siebie chyba miałaby szanse wygrać.

Edit: teraz dopiero przeczytałem artykuł i widzę, że ona jest chętna reprezentować Niemcy.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
ODPOWIEDZ