Geniusze muzyki lat 80 tych

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.

Twój ulubiony producent z lat 80 tych tp:

SAW
2
4%
Fancy
1
2%
Cretu
4
7%
Bohlen
43
77%
Rodriguez
6
11%
Ricky i Marty Wilde
0
Brak głosów
Ridgeley i Michael
0
Brak głosów

Liczba głosów: 56

Awatar użytkownika
Peter

Geniusze muzyki lat 80 tych

Post autor: Peter »

Kto według was zalicza się do geniuszy muzyki lat 80 tych? Chodzi o producentów. Ja uważam, że sa to:
SAW (Stock, Aitken, Waterman) :arrow: Bananarama, Kylie, Jason Donovan, Rick Astley i wielu innych.
George Michael i Andrew Ridgeley :arrow: WHAM!
Dieter Bohlen i Luiz Rodriguez (Tu trzeba by wymienić osobno produkcje Bohlena i Rodrigueza, a jest ich tyle, że niestrarczy strony).
Marty/Ricky Wilde :arrow: Kim Wilde.
Awatar użytkownika
angel

Re: Geniusze muzyki lat 80 tych

Post autor: angel »

Zdecydowanie bez wątpienia geniuszem muzyki lat 80 jest Dieter Bohlen :!:
Nie bedę się rozpisywać za co dla mnie jest geniuszem,ale napiszę w skrócie,że cenię go za muzykę jaką stworzył,za wspaniałe brzmienie,styl muzyczny,utwory itd.

Za Modern talking,Blue System,C.C Catch,Engelbert Humperdinck,Roy Black i wiele innych wykonawców,dla których stworzył muzę i znakomite utwory 8) .
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

zdecydowanie D Bohlen
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Oczywiście że Bohlen. Bo odwalił kupe świetnej roboty z MT i BS. To najwieksze jego "dzieci" :wink: Nie dość że pracował na MT i BS to jeszcze produkcje dla innych: CCC, Chris Norman czy Engelbert (którego uwielbia moja mam :D)
No i jeszcze Rodriguez - bliski wspólpracownik pana Bohlena :wink:
Nic nie podlega wątpliwości że Dieter jest mistrzem nad mistrzami :!:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

No więc tak: Cretu i Fancy odpadają - nigdy ich muzyka do mnie nie przemawiała, Rodriguez to dla mnie Lian Ross i aranżacje MT i BS, to dużo ale wciąż mało, Michael i Ridgeley - to WHAM! i ich solowe projekty, dużo bardziej udany projekt Michaela (choć może bez Oldera, za którym nie przepadam poza paroma piosenkami, wolę zdecydowanie płyte Andy'ego - Son of Albert, ale ogólnie lepsze piosenki nagrywał Michael) Tak więc A.J.R. i G.M, napisali wiele fajnych piosenek (razem napisali np: Carless whisper) ale to troszkę mało. Pozostają Bohlen, R i M Wilde i SAW. (Z całą dyskografią z lat 80 tych rodziny Wilde się jeszcze nie zapoznałem). Wybór trudny, wybrałem SAW za Kylie, Jasona, Ricka i Bananaramę, choć tak naprawdę najwięcej dobrego zrobił Bohlen i na niego powinienem oddać swój głos. :oops:
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Dla mnie jasne że Bohlen.Potrafił w tym samym czasie komponować dla MT i C.C.Catch.Zawsze miał na wszystko czas i za to go cenie szczególnie za lata 1984-1986.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

you're my heart pisze:Zawsze miał na wszystko czas i za to go cenie szczególnie za lata 1984-1986.
A za lata 1987-1990 już mniej? Może to się wyda niektórym dziwne, ale ja uważam, że to najlepszy okres Bohlena. Powstały wwtedy najlepsze płyty: In the garden of Venus, Big fun, Samuraj, It's a game, Walking on a rainbow i Obsession. Ta ostatnia jest według mnie najlepszą płytą BS.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Peter pisze:Powstały wtedy najlepsze płyty:Samuraj
O tak...zapomniałam jeszcze o Nino DeAngelo :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Tak sobie myślę jakie to wspaniale piosenki tworzyli swego czasu Andrew Ridgeley
Obrazek
i George Michael
Obrazek
Wymienić wszystkich nie łatwo, ale takie wspaniałe piosenki Michaela jak A different corner, Wake me up before you gogo, Heartbeat, Like a baby, If you were there, Credit card babe, Nothing looks the same in the light; Ridgeleya: Flame, Shake, Red dress (w chórkach słyszymy.... Michaela), Mexico czy zwłaszcza Baby Jane czy wreszcie piosenki autorstwa Michael/Ridgeley: Club tropicana, Carless whisper, Wham rap. Wszystkie miały wyjątkowo piękne aranżacje, o melodiach już nie wspominając, do tego wspaniale brzmiał wokal Michaela w piosenkach WHAM i w solowych jaki i wokal Ridgeleya w kilku piosenkach WHAM i solowych. To są świetni muzycy.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Jak patrze na niektóre ankiety to się zastanawiam czy one wogule mają sens <pokręcony> <młotek> <bezradny>. Oczywiście, że Dieter jest geniuszem lat 80tych i nie tylko... :D :D :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Peter

Skyliner89MT pisze:Oczywiście, że Dieter jest geniuszem lat 80tych i nie tylko...
W to nie watpi nikt, ale nie tylko on był geniuszem lat 80 tych.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Nie należy zapominać też o Michaelu Jacksonie.
Obrazek
Co prawda jest on trochę kontrowersyjnym artystą, vide - liczne operacje plastyczne, które zrójnowały jemu zdrowie ale jednak jego wkład w rozwój muzyki lat 80 tych był istotny. Najnowsze plotki donoszą, że ponoć Michael umiera :?: :shock:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Adi pisze:Najnowsze plotki donoszą, że ponoć Michael umiera :?: :shock:
Tak, ale na szczęście to tylko plotki :) Michael Jackson miał już z resztą umrzeć kilka razy :wink:
Jego wkład w muzykę, jest faktycznie nieoceniony. Napisałem to już z resztą tu :wink: :arrow: viewtopic.php?f=11&t=2228
Obrazek

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

No macie, rację, zapomniałem o nim, a powinien się tu pojawić. :oops: Ostatnio wyczytałem inną wiadomość, że podobno jedna z piosenek z Thrillera jest plagiatem. Więcej na ten temat:
http://muzyka.onet.pl/0,1910038,newsy.html
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

D. Bohlen, ale i Axel Breitung ;> P. S. Jackos to pedofil ;/
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
Peter

Tak Breitung za współpracę z Thomasem Andersem, na pewnio nie za MT, bo chodzi o piosenki z lat 80 tych.
ODPOWIEDZ