Man Meadow
- Skyliner89MT
Re: Man Meadow- "Love is gonna get you"
No i wybrali Lidie Kopanie z piosenką "I Don't Wanna Leave" i będzie pewnie podobna sytuacja z Isis Gee "For Life"... szkoda gadać
, a miałbyć Man Meadow. Takie piosenki jak "I Don't Wanna Leave" czy "For Life" żadko zajmują wysokie miejsca. Piosenka na Eurowizje powinna być chwitliwa, łatwo wpadająca w ucho, a taką własnie jest "Love Is Gonna Get You", ale cóż stało się jedzie Lidia... ciekawe co z tego będzie...
.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Peter
Jak dla mnie to będzie porażka Polski na eurowizji....
-
Pointrox
Powiem wprost - albo większość polskiego narodu, albo jurorzy są SKOŃCZONYMI IDIOTAMI.
Myślą, że wybieranie reprezentanta jest jak gra w Totka - jak będę cały czas zaznaczał te same numery, to w końcu coś wygram.
Ale wysłanie drugiej Isis drugi raz będzie prawdopodobnie jeszcze większą porażką niż w zeszłym roku.
I nie mogę uwierzyć, że nawet Renton, który miałby DUŻE SZANSE na finał (i także był moim faworytem do Piosenki Dla Europy), też nie osiągnął celu.
Mimo, iż są raczej przedstawicielami nurtów alternatywnych, to ze swoim stylem, naturalnością i repertuarem mogliby osiągnąć może nawet więcej, niż finał Eurowizji.
A tak dostaliśmy kolejną kobietę, która jest jak wino - pełna smaku i gracji, ale po pewnym czasie jest pusta, a ta pustość objawi się na moskiewskiej scenie
No i - jak zwykle zresztą - zwycięzcą została osoba promowana przez jurorów i media.

Myślą, że wybieranie reprezentanta jest jak gra w Totka - jak będę cały czas zaznaczał te same numery, to w końcu coś wygram.
Ale wysłanie drugiej Isis drugi raz będzie prawdopodobnie jeszcze większą porażką niż w zeszłym roku.
I nie mogę uwierzyć, że nawet Renton, który miałby DUŻE SZANSE na finał (i także był moim faworytem do Piosenki Dla Europy), też nie osiągnął celu.
Mimo, iż są raczej przedstawicielami nurtów alternatywnych, to ze swoim stylem, naturalnością i repertuarem mogliby osiągnąć może nawet więcej, niż finał Eurowizji.
A tak dostaliśmy kolejną kobietę, która jest jak wino - pełna smaku i gracji, ale po pewnym czasie jest pusta, a ta pustość objawi się na moskiewskiej scenie
No i - jak zwykle zresztą - zwycięzcą została osoba promowana przez jurorów i media.
Zgodzę się z tobą całkowicie. Zresztą dziwię się, że nadal bierzemy w tym udział, skoro już od dawna - m.in. dzięki ESC - jesteśmy postrzegani jako naród bez muzycznego gustuPeter pisze:Jak dla mnie to będzie porażka Polski na eurowizji....
- MichałT
No cóż. Polacy dalej nie wiedzą, jakie piosenki wygrywają Eurowizję. Lidia ma dobry głos, ale ta piosenka, to nieporozumienie. Love Is Gonna Get You, jest wg mnie o niebo lepsze (bardziej przebojowe)
i zdecydowanie, miałoby większe szanse. No ale widocznie Polacy wolą przynudzanki
...
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
-
jkris
a ja powiem tak- wreszcie wygrala najlepsza piosenka, w dodatku polska, a nie szwedzka! Lidia zaspiewala fantastycznie, na swiatowym poziomie. mam nadzieje, ze dzieki temu zwyciestwu Polacy (i nie tylko) odkryja nowy talent i bedziemy mieli nowa gwiazde. piosenka I don't wanna leave to doskonaly wybor na konkurs eurowizji, a juz z pewnoscia o niebo lepszy od szwedzkiej podroby Modern Talking. dziwie sie tylko, ze mlode pokolenie tak latwo sprzedaje skore i zamiast cieszyc sie, ze wygrala bardzo dobrze zaspiewana polska piosenka woli plakac, ze nie wygral szwedzki utwor srednio nasladujacy styl MT. O jakosci piosenki Lidii swiadczyc moze nie tylko bardzo wysoka nota od jury ale przede wszystkim 1 miesjce od widzow. brawo Lidia 
- MichałT
Chciałbym się tak cieszyć jak Ty jkrisie, po wygranej Eurowizji.....
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Skyliner89MT
A ja sądze, że Lidia osiągnie podobny wynik jaki osiągneła rok temu Isis Gee, piosenka powinna porwać, złapać za serce, łatwo wpadnąć w ucho być łatwo zapamiętana. Taką była choćby piosenka Man Meadow "Love Is Gonna Get You" (wiele osób kojarzy ją z Modern Talking) po pierwszym przesłuchaniu w TVP1 tydzień temu mi się bardzo spodobała czy piosenka Renton "I'm Not Sure" też ciekawa piosenka. A jak pokazuje historia ballady zazwyczaj otrzymują niskie oceny i według mnie to będzie kolejna klapa na Eurowizji wystarczy wejść na Onet.pl i zobaczyć jakie jest niezadowolenie z wyboru Lidii Kopanii. Wiedziałem, że tak będzie... Wybór przez Polaków Isis Gee pokazał, że to była zła decyzja i wynik jaki osiągneła rok temu na Konkursie Eurowizji powinien dać Polakom do myślenia..., ale cóż stało się...

ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- tanathos
szkoda że nie wygrało man meadow albo chociaż renton. piosenki tych wykonawców były najlepsze i najbardziej wpadające w ucho. Jestem niezadowolony z wyboru Lidii Kopanii. poza tym ta cała sprawa śmierdzi- nie podoba mi się to, że Lidia była lansowana w mediach nieporównywalnie bardziej niż inni wykonawcy
jej występ umieszczono na końcu, a jak wiadomo ostatni wykonawcy są najbardziej zapamiętywani. ma to wpływ na liczbę głosów telewidzów, tym bardziej że głosowanie rozpoczęto po występach
i po3- jej piosenka jest słaba. w ogóle to większość zaprezentowanych tego wieczoru piosenek była nudna i smętna.
poza Man Meadow i Renton.
jej występ umieszczono na końcu, a jak wiadomo ostatni wykonawcy są najbardziej zapamiętywani. ma to wpływ na liczbę głosów telewidzów, tym bardziej że głosowanie rozpoczęto po występach
i po3- jej piosenka jest słaba. w ogóle to większość zaprezentowanych tego wieczoru piosenek była nudna i smętna.
poza Man Meadow i Renton.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Ja też jestem zawiedziona liczyłam,że na Eurowizje pojedzie albo Stachursky,skoro miała by to być piosenka zaśpiewana w języku narodowym albo Mean Meadow,chodzi o dyskotekowy utwór.Tak jak ktoś wcześniej napisał-Polacy nie wiedzą jakie piosenki wygrywają Eurowizję.
Albo jest to już z góry ustalone kto pojedzie i nie ważne jakie sms'y na kogo przychodziły,ważne,że TVP nabiła kasę na tym.
To,że nie wygramy Konkursu Eurowizji jest już pewne,mam tylko nadzieję,że nie nie będziemy na ostatnim miejscu.
Albo jest to już z góry ustalone kto pojedzie i nie ważne jakie sms'y na kogo przychodziły,ważne,że TVP nabiła kasę na tym.
To,że nie wygramy Konkursu Eurowizji jest już pewne,mam tylko nadzieję,że nie nie będziemy na ostatnim miejscu.
- Gasolina91
Powinien być warunek - piosenka na Eurowizję powinna być w ojczystym języku 
Point Of No Return
- Mateusz
Zgadzam sie, Lidia jest fajną, skromna (i śliczną) dziewczyna obdarzoną cudownym głosem, mam nadzieje że wystep na Eurowizji otworzy jej drogę do sławy.jkris pisze:Lidia zaspiewala fantastycznie, na swiatowym poziomie. mam nadzieje, ze dzieki temu zwyciestwu Polacy (i nie tylko) odkryja nowy talent i bedziemy mieli nowa gwiazde
Ale gdyby wygrał Man Meadow to w sumie też bym był zadowolony.
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 16:48 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
-
alunia13
Jak dla mnie ta Kopania to taka druga Isis
Moim faworytem był Renton ale nie było jednej jedynej piosenki która by się jakos wybiła
Moim faworytem był Renton ale nie było jednej jedynej piosenki która by się jakos wybiła
"You can win, If You want..."
- Gasolina91
Oooo tak...wszystko na jedno kopytoalunia13 pisze:Jak dla mnie ta Kopania to taka druga Isis![]()
Point Of No Return
-
jkris
dzieki Bogu ten chory warunek zniesiono kilka lat temu. uwazasz, ze jezyk polski jest na tyle atrakcyjny, zeby piosenka wykonywana w nim mogla zaciekawic obcokrajowca? to nie jest konkurs patriotyczny tyko konkurs piosenki, a skoro komus przeszkadza jezyk angielski to ciekawe dlaczego nie przeszkadza to, ze Polske mialby np reprezentowac szwedzki zespolGasolina91 pisze:Powinien być warunek - piosenka na Eurowizję powinna być w ojczystym języku
a przy okazji Eurowizji... mam wrazenie, ze najwiekszym przegranym tego konkursu jest Stachurski, ktory powoli zaczyna przypominac nieruchawego wieloryba wcisnietego w garnitur. no i ta jego haczaca o kipeskie disco polo piosenka... zalamka... ostatnie miejsce i 1 punkt od jury mozna odczytac tylko jako policzek...
- Gasolina91
No jak Edyta Górniak zajeła 2 miejsce to śpiewala po polsku. Docenili to. A potem chyba jeszcze Ich Troje spiewali po polsku i niemiecku i tez doszli wysoko z tego co pamiętam.
Point Of No Return
- Gasolina91
Patrzcie co na Wikipedi pisze
W piosenkach zespołu widać wyraźną inspirację muzyką grupy Modern Talking.
W piosenkach zespołu widać wyraźną inspirację muzyką grupy Modern Talking.
Point Of No Return