no bez przesadyyou're my heart pisze:Aha nie zależy od systemu?! Czyli np: Pes 2009 pójdzie ci na ME 98 ????????
Vista vs XP
- krystian395
Re: Vista vs XP
You are not alone - I'll be there for you........
- Daniel
To kwestia sterowników.
Jak maja chodzić nowe gry na Win98, jak brak driverów do kart graficznych ?
Mnie Vista wkurza jeszcze tym, że ona sama chce wiedzieć lepiej co mi wolno, a czego nie, co mogę instalować i gdzie, a czego nie mogę. Ciągle zadaje głupie pytania "czy na pewno chcesz to, a może nie chcesz?".
Szału można dostać.
Jak maja chodzić nowe gry na Win98, jak brak driverów do kart graficznych ?
Mnie Vista wkurza jeszcze tym, że ona sama chce wiedzieć lepiej co mi wolno, a czego nie, co mogę instalować i gdzie, a czego nie mogę. Ciągle zadaje głupie pytania "czy na pewno chcesz to, a może nie chcesz?".
Szału można dostać.
- marian123
Zgadzam sie z 'Jaro25' a natomiast XP jest najleprzy.
- Skyliner89MT
Najlepszym systemem operacyjnym według mnie jest Windows XP. Cenie sobie go za przejrzystość i prostote obsługi. Vista jest za bardzo przekombinowana
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Adi
Świetny komentarzDaniel pisze:Mnie Vista wkurza jeszcze tym, że ona sama chce wiedzieć lepiej co mi wolno, a czego nie, co mogę instalować i gdzie, a czego nie mogę. Ciągle zadaje głupie pytania "czy na pewno chcesz to, a może nie chcesz?".
- Blue Forever
- Kontakt:
Ja (odpukać) na Vistę nie narzekam. Wszystko chodzi jak trzeba.
Do plusów zaliczam
- bezpieczeństwo, na upartego nie trzeba mieć programu antywirusowego (ja mam mimo wszystko)
- mam ją prawie półtora roku i jeszcze nie robiłem tzw. formata. Przy XP rok i zawsze coś się działo i format był ostatecznym wyjściem. Nie wiem - może to dlatego, że Vista to oryginał i cały czas aktualizacje itp. idą w parze.
Do plusów zaliczam
- bezpieczeństwo, na upartego nie trzeba mieć programu antywirusowego (ja mam mimo wszystko)
- mam ją prawie półtora roku i jeszcze nie robiłem tzw. formata. Przy XP rok i zawsze coś się działo i format był ostatecznym wyjściem. Nie wiem - może to dlatego, że Vista to oryginał i cały czas aktualizacje itp. idą w parze.
- kaiser
prawda jest taka, że większość firm dopłaca aby zamiast visty był XP. Microsoft też już odpuścił z vistą i dlatego szykuje windows7. Ja osobiście próbowałem kilkukrotnie przejść na windows vista i jak szybko go instalowałem, tak samo szybko wracałem do XP. Moim zdanie Vista jest jeszcze większym niewypałem niż windows Me.
- Peter
Nie mogę się z tym zgodzić, Vista jest tak zaprojektowana, że jak nie masz antyvirus, to blokuje Ci wszystkie strony internetowe, dlatego ja musiałem zainstalować Kasperskyego.Blue Forever pisze:Do plusów zaliczam
- Mateusz
Vista pożera znaczną cześć pamięci operacyjnej, jest przekombinowana, ma mnóstwo niepotrzebnych moim zdaniem "bajerów" które mają niby cos ułatwiać a czesto tylko przeszkadzają , poza tym też obciążają procesor i pamiec. Jedyną jej zaletą jest to że ładnie wygląda ale nie w tym rzecz żeby system "wyglądał", a w tym żeby stabilnie i szybko funkcjonował dlatego wybieram XP.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Peter
Wreszcie ktoś, kto jest dużym specjalistą w tej dziedzinie. Ale nie musze się z Tobą zgadzać, bo Vista jest bardzo mądrym systemem i przypomina mi np: o tym bym zrobił jego kopię.
- you're my heart
Mi tam Vista chodzi bardzo dobrze,wprawdzie XP był bardziej prostszy,ale i tak wolę Vistę,zresztą wyparcie XP z rynku będzie sprawą nieuniknioną tak samo stanie się z Vistą gdy Windows 7 będzie już w dopracowany.

- FMike
Zdecydowanie XP.
Według mnie Vista została zrobiona i wypromowana dla KASY.
Jak się coś ładnie opakuje to 80% ludzi to kupi...........tak jest i z Vistą.
Według mnie Vista została zrobiona i wypromowana dla KASY.
Jak się coś ładnie opakuje to 80% ludzi to kupi...........tak jest i z Vistą.
"...I'm A Rough Boy..."
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Myślę, że każdy z Windowsów został zrobiony dla kasy 
Ciekawostka - jak wygląda porównanie XP i Visty wśród odwiedzających nasz serwis:
Ostatni miesiąc - XP 79%, Vista 18,5%
Analogiczny okres rok wcześniej - XP 81%, Vista 13,5%
Wniosek chyba prosty, kto ma XP trzyma się go rękoma i nogami. Ciekawe jak będzie to wyglądało kilka miesięcy po premierze Windows 7. Myślę, że w końcu i tak wyląduję na nim w wersji 64-bitowej, z prostego powodu ograniczeń w RAM jakie mam w 32-bitowym XP. Wiem, że istnieje wersja 64-bitowa, ale raz że nie mam do niej dostępu (nawet u siebie na MSDN AA jej nie widziałem), a dwa że to mimo wszystko system już 8-letni, a po zmianie komputera będę chciał wykorzystać w pełni to co daje SATA i dyski SSD (które do tego czasu powinny być w akceptowalnych cenach). A XP zawsze będzie można sobie trzymać dla bezpieczeństwa na maszynie wirtualnej, gdyby jakiś program stroił fochy
Ciekawostka - jak wygląda porównanie XP i Visty wśród odwiedzających nasz serwis:
Ostatni miesiąc - XP 79%, Vista 18,5%
Analogiczny okres rok wcześniej - XP 81%, Vista 13,5%
Wniosek chyba prosty, kto ma XP trzyma się go rękoma i nogami. Ciekawe jak będzie to wyglądało kilka miesięcy po premierze Windows 7. Myślę, że w końcu i tak wyląduję na nim w wersji 64-bitowej, z prostego powodu ograniczeń w RAM jakie mam w 32-bitowym XP. Wiem, że istnieje wersja 64-bitowa, ale raz że nie mam do niej dostępu (nawet u siebie na MSDN AA jej nie widziałem), a dwa że to mimo wszystko system już 8-letni, a po zmianie komputera będę chciał wykorzystać w pełni to co daje SATA i dyski SSD (które do tego czasu powinny być w akceptowalnych cenach). A XP zawsze będzie można sobie trzymać dla bezpieczeństwa na maszynie wirtualnej, gdyby jakiś program stroił fochy
Jak piszesz tak cię widzą.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Jeśli ktoś ma starszy komputer czy laptop sprzed 5ciu lat na przykład to na pewno ma na nim XP-eka i zgodzę się,że większość gier Vista nie odtworzy bo nie współpracują z tym systemem ,tak samo z programami np. do tel. Ja mam laptopa z Vista,ciężko było się przyzwyczaić,ale moja mama nie narzeka,jest zachwycona bo dużo pracuje na komputerze.W pracy ma Xp w domu Vistę wiec ma porównanie.
Jeśli chodzi o te ciągłe zapytania od Visty,czy Ty uruchomiłeś program,czy na pewno chcesz zaktualizować,czy na pewno chcesz ściągnąć uważam,że nie jest złe.
Jeśli chodzi o te ciągłe zapytania od Visty,czy Ty uruchomiłeś program,czy na pewno chcesz zaktualizować,czy na pewno chcesz ściągnąć uważam,że nie jest złe.
- you're my heart
Ciekawe kto muci jeszcze w takie stare gry...atlantyda ;o) pisze:zgodzę się,że większość gier Vista nie odtworzy bo nie współpracują z tym systemem ,tak samo z programami np. do tel.
A co do programów do telefonów wystarczy ściągnąć wersje pod Viste i tylę, też się trochę naszukałem do wersji pod Vistę, ale do nowych telefonów napewno są takowe wersje(mój tel jest z 2007 roku).

- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Nie koniecznie trzeba mieć stare gry,nowe gry też są robione często pod XP-ka.W firmach komputery mają jeszcze system XP i większość programów CD jest robionych pod instalacje do XP-ka.
Kupując nowy tel. z programem na CD to Vista nie akceptuje instalacji tego programu.Tak samo programu Nero z oryginalnego CD nie chce mi zainstalować,ale nie martwi mnie to bo Vista ma własny program do kopiowania i nagrywania
.
Ogólnie jestem zadowolona z tego systemu
.
Kupując nowy tel. z programem na CD to Vista nie akceptuje instalacji tego programu.Tak samo programu Nero z oryginalnego CD nie chce mi zainstalować,ale nie martwi mnie to bo Vista ma własny program do kopiowania i nagrywania
Ogólnie jestem zadowolona z tego systemu