Fanclub Party 2009

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Re: Thomas Anders zaprasza na Fanclub Party

Post autor: 33ccd »

my tez w piatek wieczorem.

Jak ktos jeszcze chetny to mam jeszcze 2 miejsca wolne w aucie. Jedziemy z Krakowa w piatek ok 11.
601472766

szyszka pisze:
Quiet82 pisze:mam pytanie czy ktos moze bedzie juz piatek?!
pozdrawiam Marcin

My będziemy

pozdr
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Quiet82

Post autor: Quiet82 »

witam
oto moj numer irlandzkiej komorki 353 0863072293
do zobaczenia popoludniu :)
Quiet Here :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Info prosto z Koblencji (relacjonował pkmodern, spisał Robert_Lato):

Otóż impreza zaczęła się od pokazania video skrótów z 19 poprzednich imprez dla fanów. Następnie odbyło się spotkanie z Thomasem Andersem na którym odpowiadał on na pytania fanów. Kolejno pokazano zwycięski teledysk do „Ibiza Baya Baya” na który swego czasu ogłoszono konkurs wśród fanów i amatorów kręcenia filmów video. Odbyła się planowana aukcja przedmiotów, a w jej finale zlicytowano kurtkę w której Thomas wystąpił w teledysku do „King Of Love” oraz kolację z Thomasem Andersem po zakończeniu imprezy.
Podczas trwającego party można było uzupełnić swoją kolekcję o wydane specjalnie na 20-tą jubileuszową imprezę dwa MCD zawierające odpowiednio nagrania znane dotychczas jedynie z płatnych sklepów internetowych w postaci plików mp3 „Ibiza Baya Baya” i „For You” oraz „Kisses For Christmas”.
Zaprezentowano fragmenty 3 nowych nagrań, które znajdą się na nowej płycie Thomasa. Wszystkie utrzymane zostały w stylu lekkim, łatwym i przyjemnym zbliżonym do chociażby jednej z ostatnich piosenek Andersa - „Ibiza Baya Baya”, co ważniejsze natomiast zbliżonych do stylu Modern Talking z słyszalnymi w refrenie chórkami. Ostatnim z trzech zaprezentowanych fragmentów było nagranie w duecie z Sandrą, które swym brzmieniem przypominało „No Face, No Name, No Number” duetu Modern Talking.
Potwierdzono jednocześnie, iż w kwietniu ukaże się cały nowy album zatytułowany „Good Karma", który poprzedzony zostanie regularnym MCD promującym album, a co za tym idzie wreszcie ku zadowoleniu fanów zakończone zostało wydawanie nagrań Thomasa w postaci plików mp3 możliwych do ściągnięcia jedynie odpłatnie ze sklepów internetowych prowadzących taką dystrybucję.
Punktualnie o godzinie 19:00 zapowiedziano rozpoczęcie koncertu.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Cieszę się, że będziemy mogli to kupić na CD jak i następne piosenki. :P
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Witajcie :D
Właśnie wróciłem z imprezy,było za.....iście!
Małe sprostowanie co do relacji,przedmioty Thomasa nie były licytowane,a kupowało się losy po 1 euro,później na scene wjechała maszyna losująca w której były losy z numerkami i na podstawie wylosowanego numerka zdobywało się nagrody,niestety nikomu z kraju nie udało się nic z tych rzeczy zdobyć :(
A główną nagrodą(nie licząc kolacji z mistrzem)była nie kurtka a cały srebrny garnitur wraz ze srebrnymi butami i laską w którym Thomas wystąpił w teledysku King Of Love.Później w trakcie koncertu,który trwał prawie do 22-ej(miał skończyc się o 21-ej),Thomas"pożyczył"od zwyciężczyni wspomnianą marynarkę,by w niej ostatni raz zaśpiewać King Of Love.
Impreza była SUPER,kto nie był ma co żałować.Przypuszczam że DVD z tego spotkania będzie extra,ja z niecierpliwością na nie czekam.
Pozdrawiam wszystkich których tam spotkałem,jak i tych do których nie udało mi się dotrzeć
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

A macie jakieś fotki Thomasa z imprezki?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Gasolina91

Yyy w sumie to znalazłam kilka fotek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 18:59 przez Gasolina91, łącznie zmieniany 1 raz.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Gasolina ale one się nie wyświetlają <bezradny>
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Wyświetlają. Trzeba chyba tylko trochę dłużej poczekać. Ja też myślałam że sie nie wyswietlą

Tu jest do nich link
http://www.modern-talking-online.de/
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Pkmodern

Post autor: Pkmodern »

W sobotnie południe zawitałem wraz z Kingą i Patrykiem z Krakowa oraz z Adamem z Mysłowic do Koblencji a na miejscu czekał na nas Arek z Krakowa. Oczom naszym ukazał się budynek dużej hali na której widniał rozwinięty ogromny fotos Thomasa wraz z informacją o jubileuszowym 20 Fan-Club Party. Przed drzwiami wejściowymi, niczym wąż wiła się kolejka fanów i sympatyków Thomasa.

Po odstaniu w „ogonku” weszliśmy do środka, gdzie zakupiliśmy wstęp i w zamian otrzymaliśmy pomarańczowe opaski na rękę z napisem: „THOMAS ANDERS FANCLUB JUBILAUMSPARTY 2009”. Następnie ukazały się nam stoiska, na których można było nabyć gadżety związane z Thomasem oraz kupić dwa single: „Ibiza Baba Baya…” – wraz z dołączonym ”For You”, oraz „Kisses For Christmas”. Również można było sobie zakupić jubileuszowe DVD, które w tym dniu było nagrywane. Po opłaceniu kosztów płyty z przesyłką każdy otrzymywał puste pudełko wraz z okładką (sama płyta DVD będzie dostarczona pocztą w ciągu 4 – 5 tygodni). Na piętrze hali były wystawione fotosy i materiały Fan-Clubowe, które przedstawiały historię dotychczasowych 19 lat tych spotkań. Na telewizorach puszczane były teledyski, występy, reportaże dotyczące Thomasa solo jak i okresu Modern Talking.

W głównej sali widowiskowej zasiedliśmy oczekując pojawienia się Thomasa. Konferansier zapowiedział Thomasa i nasz „bohater” pojawił się. Thomas przywitał się ze wszystkimi, pozdrawiał Fanów i zaczął przyjmować prezenty, jakie mu Fani przynieśli. Aby nie przedłużać, poprosił aby na koniec tej części kontynuować osobiste kontakty z Fanami.
Następnie Thomas przedstawił przygotowany przez swój Fan-Club film prezentujący podsumowanie dotychczasowych spotkań z Fanami. Zaprezentowano również film na którym przedstawiono Thomasa jako prowadzącego różne programy telewizyjne w dotychczasowej jego karierze.

Thomas przedstawił fragmenty trzech piosenek z nowej płyty – w tym jedna w duecie z Sandrą.
Na scenie pojawiła się również małżonka Thomasa – Claudia wraz z synem Aleksandrem. Z okazji Walentynek Claudia otrzymała od Thomasa ogromny bukiet róż. Również wszystkie kobiety zebrane na sali otrzymały z okazji Walentynek po róży od Thomasa.

Następie Thomas odpowiadał na pytania, z najciekawszych informacji można wymienić:
- Thomas nie napisze jeszcze swojej biografii bo czuje się za młody, a biografia to jest przecież podsumowanie życia (na scenie co prawda przedstawiono chłopaka, który zadeklarował iż ma zamiar napisać biografię Thomasa), Thomas wyraził nadzieję iż uda mu się co najmniej jeszcze 40 lat żyć.
- Pisanie piosenki zajmuje mu różnie czas, są momenty gdy w 10 minut potrafi taką skomponować.
- Nową płytę będzie promował singiel z piosenką „Good Karma” i wraz z albumem ukaże się w kwietniu jako płyty CD, będą też promocje telewizyjne i prasowe.
- Latem będzie miał kilka koncertów, w tym i w naszym kraju.
Thomas zaprezentował konkursowy teledysk do piosenki „Ibiza Baba Baya…” i wręczył zwycięscy zaproszenie na letni pobyt w domu na Ibizie.

Potem nastąpiło losowanie numerków, które wcześniej można było kupić. Jednym z głównych gadżetów w ofercie był strój Thomasa, w którym wystąpił w teledysku „King Of Love”.

Następie Thomas zasiadł w wygodnym fotelu, a wszyscy zaśpiewali mu piosenkę przygotowaną przez Fan-Club na melodię „You’re My Heart, You’re My Soul”.

Po tej oficjalnej części była część bardziej kameralna – udało nam się zdobyć autografy Thomasa na płytach i zrobić sobie z nim zdjęcia (udało mi się wskoczyć na scenę i zrobić sobie z Thomasem kilka pamiątkowych fotek!!!).

Następnie była przerwa techniczna przed koncertem.

Na koncercie Thomas wykonał:

1. Intro (instrumentalnie „You’re My Heart, Youre My Soul & Brother Louie”)
2. “Geronimo’s Cadillac”
3. “You Are Not Alone”
4. “Independed Girl”
5. “Never Knew Love Like This Before”
6. “Give Me Peace On Earth”
7. “Ready For The Victory”
8. “Win The Race”
9. “Don't Take Away My Heart”
10. “China In Her Eyes”
11. “Soldier”
12. “Have I Told You Lately”
13. “Lady Lay”
14. “I Will Follow You”
15. “Maria”
16. “No Face, No Name, No Number”
17. “King Of Love”
18. “You Can Win If You Love”
19. “Jet Airliner”
20. “Atlantis Is Calling”
21. “Sexy Sexy Lover”
22. “Last Exit To Brooklyn”
23. “Brother Louie”
24. “Cheri Cheri Lady”
25. “You’re My Heart, You’re My Soul”
26. “Thank You For The Music”
27. “Where Do I Go From Here”
28. “Thank You For The Music” (Refren)

Koncert był niezwykły, przy udziale wszystkich muzyków piosenki wykonano często w ciekawych aranżacjach i wzbogacono o ciekawe wstawki, które w wielu przypadkach na koncertach nie były wykonywane.

Na płycie DVD już za 4 – 5 tygodni z ogromną przyjemnością obejrzę sobie spotkanie z Thomasem i cały ten wyjątkowy koncert.

A co będzie za rok…? – nie wiem, ale Thomasa zaproszenie cała grupa z którą byłem już przyjęła!
Ostatnio zmieniony wt lut 17, 2009 10:31 przez Pkmodern, łącznie zmieniany 3 razy.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Wspaniała relacja!
Party i koncert były naprawdę cudowne.
Nie poszczęściło mi się ze zdjęciami i z autografem, ale za to udało mi się wręczyć Thomasowi prezent, uzyskać uścisk dłoni, a na koncercie być w trzecim rzędzie.
A wracając z party ok. 22.20 natknęłam się na Claudię spacerującą z psem :wink:
Awatar użytkownika
Peter

Pkmodern pisze:Po tej oficjalnej części była część bardziej kameralna – udało nam się zdobyć autografy Thomasa na płytach i zrobić sobie z nim zdjęcia (udało mi się wskoczyć na scenę i zrobić sobie z Thomasem kilka pamiątkowych fotek!!!).
Chętnie bym to zobaczył. :wink:
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Reportaż z sobotniego party w regionalnej telewizji TV Mittelrhein. Zaczyna się ok. 14:25 min. Reportaż bardzo powoli się otwiera, ale warto poczekać:
http://www.tv-mittelrhein.com/webtv/tvm/090215/
Awatar użytkownika
Pkmodern

Post autor: Pkmodern »

Agata pisze:Reportaż z sobotniego party w regionalnej telewizji TV Mittelrhein.
Nawet dwa razy pokazali mnie w tym reportażu... :]
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Gasolina91

Relacja genialna. Najlepsze to chyba to że można było tam wskiknąć na scene i zrobić sobie fotki z Thomasem. Oj jak ja bym chciała mieć z nim zdjęcie, porozmawiać...eh. Może za rok uda mi się pojechać...

A tu fotki
http://www.thomasanders-online.com/Live ... party1.htm
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Ja miałem nadzieję, że gdzieś tam jest na tych zdjeciach Pkmodern, ale go tam chyba nie ma :/
ODPOWIEDZ