Duet z Sandra The Night is Still Young

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Duet z Sandra The Night is Still Young

Post autor: Peter »

Brzmi to całkiem nieźle. Stara dobra Sandra. :wink:
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Ciekawe tylko w jaki sposób udzieli się w tym numerze Thomas ? Mam nadzieje że zaśpiewa całą druga zwrotkę.

A tak wogóle to naprawde dobry kawałek. Ciekaw jestem nowej płyty.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Ja jestem od początku fanem tego utworku. Jakoś tak już w tym samplu od razu wpadł mi do ucha ten fragment. :wink: Dzięki jkris za wrzucenie tego utworku w całości. Ciekawe czy Thomas nie maczał palców przy tym utworze skoro oboje przyjaźnią się z Sandrą :?: :idea: No nie wiem, może nie. Ale przecież kawałek brzmi tak "modernowsko". :) Tylko jak dla mnie szkoda, że te głosy w części "chórkowej" brzmią nisko. Utworowi dodałyby kolorytu chórki z wysokim falsetem, takie jak w Modern Talking. :) No może z Thomasem to tak jakoś zabrzmi podobnie.
Mateusz pisze:w jaki sposób udzieli się w tym numerze Thomas ?
Fajnie by było gdyby Thomas zaczął utwór, dalej razem z Sandrą refren, potem chórki, no i druga zwrotka Sandra, i dalej wg schematu. :wink: Wtedy styl modernu wypisz, wymaluj.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

zapowiada się nawet fajnie
jkris

Post autor: jkris »

Adi pisze: Ciekawe czy Thomas nie maczał palców przy tym utworze skoro oboje przyjaźnią się z Sandrą :?:
Thomas nie ma nic wspolnego z ta produkcja. to piosenka Tobiego Gada (brat Jensa Gada- producenta poprzedniej plyty Sandry i wspolproducenta Enigmy), ktora znajdowala sie w jego banku piosenek od 2007 roku.
co do przyjazni Thomasa z Sandra to nie jest tak, ze znaja sie od lat. maja domy na Ibizie i calkiem niedawno doszlo do ich poznania i zaprzyjaznienia sie. w latach '80 Sandra i Bohlen byli zacieklymi wrogami wiec pewnie nie pod drodze bylo jej takze z Thomasem. ale okolicznosci sie zmienily i oto mamy duet. zastanawiam sie tylko czy na samplu Sandry glos Thomasa zostal wyciety czy tez moze spiewaja na zmiane, a nie razem :roll:
Awatar użytkownika
Adi

jkris pisze:Thomas nie ma nic wspolnego z ta produkcja. to piosenka Tobiego Gada
No co ty. No jednak Thomas ma coś wspólnego z tą produkcją skoro w niej ma zaśpiewać, co nie? :roll: A nic wspólnego znaczy po prostu NIC. Przyznasz? :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Uważam,że są to bardzo dobre kompozycje w porównaniu z jej ostatnią płytką. Świetne melodie na ostatnim krążku Sandra recytowała tekst a nie śpiewała taka pozostałość z Enigmy. Nareszcie będzie czego posłuchać. Bardzo ciekawy jestem jaki Thomas tym razem nagra album. Wolałem piosenki z jego pierwszych płyt teraz dopiero zaczynam doszukiwać sie brzmień MT w jego utworach Kissis in Christmis to dobra nagranie a to już dobrze bo te Jezzowe to tylko na półke odłożyć. Zacieram ręce na nowy ALBUM:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Peter pisze:No faktycznie takie Hiroshima, Everlasting love, Around my heart czy In the heat of the night to było dopiero coś. Ale ten Niemiec pisał jej fajne piosenki....
Raczej Rumun :)
Cretu to geniusz, wiec Sandra musiala osiagnac sukces, tak jak potem Enigma.
Sandra bez Cretu to jak Thomas bez Dietera :)
Awatar użytkownika
Peter

Dzięki Danielu, a ja mam pytanie do Jkrisa, ale do Ciebie też może być czy Cretu jest twórcą zdecydowanej większości piosenek Sandry i czy te backvocals, które słychać w jej piosenkach należą do Cretu?
jkris

Adi pisze: No jednak Thomas ma coś wspólnego z tą produkcją skoro w niej ma zaśpiewać, co nie? :roll: A nic wspólnego znaczy po prostu NIC. Przyznasz? :)
chcialbym zauwazyc, ze napisales wczesniej
Adi pisze: Ciekawe czy Thomas nie maczał palców przy tym utworze skoro oboje przyjaźnią się z Sandrą.
zatem ja piszac o tym, ze nie ma do czynienia z produkcja mialem na mysli wlasnie PRODUKCJE, a spiew nia nie jest. poza tym skoro mowa o duecie to faktem oczywistym jest, ze Thomas bedzie spiewal i Ty tez piszac o maczaniu palcow nie wokal miales na mysli. Przyznasz?
Awatar użytkownika
Peter

Krzysiek powiedz lepiej coś więcej o Cretu, zainteresowała mnie ta postać, gdyż facet ma talent do pisania fajnych piosenek.
jkris

Peter pisze:Krzysiek powiedz lepiej coś więcej o Cretu, zainteresowała mnie ta postać, gdyż facet ma talent do pisania fajnych piosenek.
Peter pisze:Dzięki Danielu, a ja mam pytanie do Jkrisa, ale do Ciebie też może być czy Cretu jest twórcą zdecydowanej większości piosenek Sandry i czy te backvocals, które słychać w jej piosenkach należą do Cretu?
Cretu jest producentem wszystkich plyt Sandry oprocz ostatnio wydanej The Art Of Love. co do meskich wokali w piosenkach Sandry to naleza one do Huberta Kemmlera oraz Petera Reisa. byli oni takze wspolproducentami i autorami tekstow.
Awatar użytkownika
Peter

Czyli Wheel of time to też jego dzieło.
Awatar użytkownika
Adi

jkris pisze:Przyznasz?
Nie przyznam.
Obrazek
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Piosenka jest naprawde fajna chciałbym aby Thomas zaśpiewał...Refren :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

jkris pisze:co do meskich wokali w piosenkach Sandry to naleza one do Huberta Kemmlera oraz Petera Reisa.
Hubert Kah nie był tylko "chórkowcem" Sandry, ale nagrywał własne płyty.

Angel 07
http://www.youtube.com/watch?v=olJO8HuZ-UQ

wersja Extended
http://www.youtube.com/watch?v=pQipFmZrsnc

Jest bardzo ciekawym wykonawcą, oczywiście współpracował z Cretu, co słychać po stylu piosenek.

A tu widzimy samego mistrza Cretu (to ten klawiszowiec w gustownym sweterku):
http://www.youtube.com/watch?v=7--v-uzLe2U

Tutaj Cretu nawet spiewa, jego przebój Samuraj:
http://www.youtube.com/watch?v=evC79YQNhp0
ODPOWIEDZ