Magic Symphonies - The Very Best Of Blue System.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: Magic Symphonies - The Very Best Of Blue System.
Drobna zmiana w trackliście - Love Me On The Rocks będzie w wersji 3:15, czyli prawdopodobnie z "ostrym" zakończeniem, takim jak w teledysku 
Jak piszesz tak cię widzą.
- Blue Forever
- Kontakt:
Kolejna perełka - super 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Składanka naprawdę z godnej uwagi robi się fenomenalna i tylko tej krótkiej wersji She's A Lady szkoda... Ale jeśli do premiery jeszcze ponad miesiąc i wprowadzane są zmiany to może i to się ostatecznie pojawi. Na listy przebojów z racji ceny ten box i tak nie wejdzie, ale do Dietera pewnie dotrą dane o sprzedaży - ciekaw jestem czy gdyby były nienajgorsze, dało by mu to do myślenia... (wiem wiem, ale tylko tak sobie głośno myślę
).
- Didi&Thomas
Sądząc po ilości zainteresowanych sukces składanki gwarantowany. Nareszcie coś innego niż Alexander, Medlock czy D.J. Otzl (niczego nie ujmując żadnemu z nich 
Po tym wydawnictwie Bohlen powinien pójść za ciosem i reaktywować Blue System, ale angażując w ten projekt nowego wokalistę. Dieterowi pozostałaby rola kompozytora i producenta. Partie refrenu mogłaby śpiewać jakaś charyzmatyczna wokalistka w stylu "Laili". A klimat nowych utworów powinien być utrzymany w stylu lat 80-tych. Oczywiście w dzisiejszym, nowoczesnym brzmieniu. Przykład jak by to mogło brzmieć ? Proszę bardzo - posłuchajcie np. The killers w utworze "human"
Po tym wydawnictwie Bohlen powinien pójść za ciosem i reaktywować Blue System, ale angażując w ten projekt nowego wokalistę. Dieterowi pozostałaby rola kompozytora i producenta. Partie refrenu mogłaby śpiewać jakaś charyzmatyczna wokalistka w stylu "Laili". A klimat nowych utworów powinien być utrzymany w stylu lat 80-tych. Oczywiście w dzisiejszym, nowoczesnym brzmieniu. Przykład jak by to mogło brzmieć ? Proszę bardzo - posłuchajcie np. The killers w utworze "human"
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Daniel
No i chyba trzeba bedzie nabyc ta skladanke niezaleznie od ceny.ArCrack pisze:Składanka naprawdę z godnej uwagi robi się fenomenalna
W koncu tyle lat sie na nia czekalo... a tu prosze, takie rarytasy.
Jest szansa, ze wydam na nia wiecej kasy, niz na wszystkie albumy MT razem wziete
- Peter
A ja liczę, że będzie kosztować w granicach +/- 50 zł w końcu na Allthe best też były rarytasy a zapłaciłem za nią 49 zł.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Składanka ta już w ofertach internetowych:
http://plattenladen.universal-pop.de/de ... rid=595830
Koszt 14 Euro!!!
http://plattenladen.universal-pop.de/de ... rid=595830
Koszt 14 Euro!!!
MODERN TALKING FOREVER!!!
- phantomas
- Kontakt:
Brakuje mi trochę w tym wydawnictwie krążka DVD z teledyskami, a można było się o to pokusić.
No ale pomarzyć można
No ale pomarzyć można
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
Mi też, ale póki co musi nam wystarczać All around the world. 
- phantomas
- Kontakt:
10 euro na niemieckim Amazonie.
http://www.amazon.de/Very-Best-Magic-Sy ... 830&sr=1-1
http://www.amazon.de/Very-Best-Magic-Sy ... 830&sr=1-1
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Bardzo sympatyczna jest oprawa składanki - książeczek oczywiście nie ma, ale na wewnętrznej stronie okładki każdej z płyt jest jakaś ciekawostka. Przy CD1 jest to zarys historii zespołu, na 2 i 3 dyskografia zarówno singlowa jak i albumowa. Szkoda jedynie, że podane są miesiące a nie konkretne daty premier
Love Me On The Rocks faktycznie jest w wersji z ostrym zakończeniem, przyznam że nie wiem nawet gdzie to się w oryginale ukazało
Nie wiem też czy było wcześniej wspominane - My Bed Is Too Big jest w wersji singlowej / teledyskowej - to nie ta sama co na Body Heat.
Na minus - rzekomo cały zestaw jest "digitally remastered" - jak zwykle ograniczyło się to chyba do zgłośnienia nagrań. Po cichu liczyłem że zrobią coś z Call Me Dr. Love, który na Twilight brzmi jak ze zużytej taśmy. Tu niestety to samo.
Na minus - rzekomo cały zestaw jest "digitally remastered" - jak zwykle ograniczyło się to chyba do zgłośnienia nagrań. Po cichu liczyłem że zrobią coś z Call Me Dr. Love, który na Twilight brzmi jak ze zużytej taśmy. Tu niestety to samo.
- Daniel
Twilight to wogole ma dziwne brzmienie, nawet podejrzewalem ze mam pirata.ArCrack pisze:Na minus - rzekomo cały zestaw jest "digitally remastered" - jak zwykle ograniczyło się to chyba do zgłośnienia nagrań. Po cichu liczyłem że zrobią coś z Call Me Dr. Love, który na Twilight brzmi jak ze zużytej taśmy. Tu niestety to samo.
Ale sie okazalo, ze inne Twilighty tez tak brzmia
A oto czemu takie "digitally remastered" ma sluzyc:
http://kopalniawiedzy.pl/MP3-muzyka-dzw ... -6984.html
http://www.chip.pl/news/wydarzenia/tren ... -oryginalu
Jednak nie ma jak stare oryginalnie nagrane plyty CD, ktore nie byly "digitally" przystosowywane do iPodow i takich innych...
- Peter
A mój Twilight został zakupiony z legalnego źródła i brzmi całkiem fajnie, muze sobię niebawem tą składaneczkę sprawić. 
- Peter
Okładka składanki - pierwsza klasa. Dieter był jeszcze młody, ale maam wrażenie, że został wycięty ze składanki YCWIYW.
Rozczarowaniem jest Magic Symphony (UK 7" Version), brzmi to jak Magic mystery, ten sam płytki beat. 
- Robert73
A może to Magic Mystery brzmi jak Magic Symphony.Nie zapominaj co było pierwsze.Peter pisze: Rozczarowaniem jest Magic Symphony (UK 7" Version), brzmi to jak Magic mystery, ten sam płytki beat.
- Peter
No prawwda, zapomniałem, że ta wersja wyszła wcześniej, ale chodzi o ten płytki beat w tej wersji, który brzmi tak jakby produkcją tej wersji zajęli się Wiedeke i Scholz.