Co powiedzie o tym węgierskim zaspole??
Zespół powstał w 1962r. więc ładych parę lat temu. Ich najbardziej znanym przebojem jest zdecydowanie Gyöngyhajú lány (Dziewczyna o perłowych włosach)
Dla mnie ten przebój jest jednym z najlepszych na świecie! Tekst jest wspaniały a sama piosenka ma taki swoisty klimat, taki troche nostalgiczny.
Podobał mi sie duet ze Scorpions którzy zrobili cover "Gyöngyhajú lány" W ich wersji utwór nazywa się 'White dove" Na youtube można znaleźć wspólne wystepy.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Dopiero jak wrzuciłem sobie na "You Tube" teledysk to kapnąłem, że jarzę ten utworek i często go w różnych stacjach radiowych słyszałem a chyba najczęściej w radiowej "Trójce". A może się mylę, ale nie ważne...
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Słuchałem tego do czego prowadzi ten link ale niestety bez wielkiego entuzjazmu. To zdecydowanie nie jest muzyka, która by do mnie przemawiała, wolę wykonawców disco 80, ze szczególnym uwzględniem Lian Ross czy George'a Michaela.
Cóż, nieznajomość tego zespołu, to tak jak wymazanie z pamięci istnienia Elvisa, The Beatles czy Scorpions chociażby. Są zespoły, o których istnieniu nie można nie wiedzieć, taka jest właśnie Omega. Sorki, ale takie jest moje zdanie