Sposob na comeback?

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Sposob na comeback?

Post autor: Gasolina91 »

Najwyżej jakby Thomas wyszedł to Dieter poleciał by za nim i błagał by go na kolanach aby znów razem śpiewali :lol:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

Tzn tak na prawdę to ja myśle że oni obaj juz ochłoneli i nikt by nie wyszedł z tego studia... Dzis Thomas nie chce pracowac z Bohlenem, który nie ma pomyslu na samego siebie... ja mu sie nie dziwie, w tej chwili Thomas jest bardziej na topie niz Bohlen i nie widze powodu, żeby rzucal wszystko na skinienie Bohlena...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

justysia854 pisze:w tej chwili Thomas jest bardziej na topie niz Bohlen i nie widze powodu, żeby rzucal wszystko na skinienie Bohlena...
Polemizowałbym z tym, bo single TA przeszły nie zauważone, a Bohlen miał kolejny nr 1 z Summer love, choć mam uczelenie na tą piosenkę i na Medlocka,a spiosenki TA uwielbiam, to jednak Bohlen jest na fali i w 2008 pewnie zarobił znacznie więcej.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Chyba jest tak. Bohlen jest na topie w Niemczech a Thomas poza swoim ojczystym krajem. Dieter siedzi na tyłku i ludzie go uwielbiają no np. tak jak napisał Peter za Medlocka. A Thomas koncertuje.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
justysia854

Absolutnie nie gadzam się z Peterem... Poza tym chocby w polskich mediach bardziej widoczny był w 2008 roku Anders... A ilosć kasy nie ma tu znaczenia to tak samo jakbys powiedzial ze lepiej spiewa ten ktory sprzedal wiecej plyt- a to nie prawda...
Awatar użytkownika
Peter

Nie no ilość kasy chyba ma znaczenie, to jednak jest wynik tego jaką pozycję się udało zająć na listach Twojej produkcji, jeśli wysoką to jest to dowód, że jesteś na topie i to jest oczywista oczywistość, nie mówię, że jest to dowód na to kto lepiej śpiewa, ale kto akurat jest na topie, a co do Summer love to po tygodnniu dostałem uczulenia na tą piosenkę jak i na Medlocka i tego singla prawdę mówiąc nie chciałabym miec nawet za darmo. Co do Polskich mediów to koncerty tak, ale radiostacje nie grały Ibizy czy For you a zdarzało się, ze puszczały Summer love czy YCGI.
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Może For You i Ibiza stały by się popularne gdyby zostały wypuszczone na CD,ale zostały w formacie MP3.
Obrazek
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Tu nie chodzi o widoczność gdziekolwiek, ale choćby o ilość muzyki jaką obaj panowie zrobili po 2003. A tego więcej zrobił Bohlen, część z tego też jest bardzo dobra, jak Here I Am Aleksa, Fly Alone czy Magic of Music DSDS, czy nawet płyta Daniela. A Thomas to raptem parę singli o których szerszej publiczności nic nie wiadomo, no i nie można wszystkiego zrzucać na brak promocji, bo nawet jeśli do Tonight is The Night nakręcono teledysk to nikt nie był zainteresowany pokazaniem go.

To co obecnie robi Bohlen bardzo mnie drażni jednak obiektywnie patrząc osiągnął o wiele więcej bez Thomasa niż Thomas bez niego.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Peter

Nośnik nie ma znaczenia, radiostacje mogą puścić z komputera. Faktycznie Bohlenik osiągnął dużo więcej jakby takie Free like the wind czy Behind the sun, który jednak na listach był, a piosenek Thomasa na czołowych miejscach list przebojów ze świecą albo z kagankiem :lol: można tm szukać. Mnie tez drażni obecna twórczość Dietera.
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Wiem że nośnik nie ma znaczenia ale większość osob woli nie kupować plików mp3 albo nie mają jak ich kupić i dlatego moim zdaniem te piosenki znają tylko fani Thomasa.
Obrazek
Awatar użytkownika
justysia854

Dobra ja juz nie zabieram głosu bo sie niepotrzebnie denerwuję... Powiem tylko tyle, że 90% moich znajomych którym pokazałam solową tworczosc Andersa ostatnich lat, czyli Songs Forever, This Time powiedzieli, że Anders wyszedł zdecydowanie lepiej na rozpadzie MT niz Bohlen... To jest opinia ludzi nie zaglebiajacych sie w historie zespołu etc. Zapierali sie rekami i nogami jak uslyszeli ze to Thomas z MT, ale jak juz posluchali to od razu płyty zaczeli pozyczac i szukac na youtubie jego piosenek... Bohlena tez im pokazałam (zeby nie bylo- nic im nie sugerowalam bo sama bylam ciekawa ich opinii)- przypadł do gustu aż 1 spośród w sumie 6 osób... Pieniądze może i owszem o czymś swiadczą, ale wydaje mi się że Bohlen jest juz tylko gwiazdą w Niemczech, Thomas ma szanse na coś wiecej (Dieter oczywiscie tez, ale on nie wydaje sie byc zainteresowany ruszeniem swojej "ekscelencji" z miejsca i wystawienie nosa poza swój kraj). Zresztą nie wiem jak ta dyskusja sie ma do tematu w którym piszemy...
Awatar użytkownika
Atlantis

Tu się nie ma czym denerwować, ja zabieram głos jako fan twórczości Bohlena i osoba nie przedająca za Thomasem solo. Natomiast faktem jest, że podchodzę ostatnimi czasu do Dietera o wiele bardziej krytycznie niż kiedyś, coraz więcej rzeczy w nim mnie drażni. No i uważam, że oni obaj sa już raczej skończeni. Z tego co nagrał Thomas po 2003 roku podoba mi się kilka piosenek z This Time, przyjemnie się ich słucha, a reszta to zwykła tandeta. Jego nowy album może być jakąś nadzieją, ale ani Ibiza ani For You mi się nie podobają, zatem jakimś wielkim optymistą nie jestem.
Awatar użytkownika
Gasolina91

I z tego wynika że ani Thomas ani Dieter obecnie nie mają na siebie pomysłu. No nie wiemy co z nowym albumem Thomasa...
oni razem odnosili ogromne sukcesy. Chyba brakuje im tego że razem tworzyli MT. Dieterowi chyba bardziej bo Thomas nie ma zamiaru ponownie spiewac z Dieterem a może nie zdaje sobie sprawy jak wielką szansą był by kolejny comeback MT...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Atlantis

Wielką szansą na obciach roku... Mam nadzieje, że przenigdy do tego nie dojdzie bo to byłaby katastrofa, choćby z racji wieku obu panów.
Awatar użytkownika
justysia854

no akurat ja się nie zgodzę z tym że kolejny powrot MT byłby szansą... moim zdaniem to byłaby porażka i narażanie się na smiesznosc... Ale chetnie bym odszczekała to co teraz powiedziałam...
Awatar użytkownika
Peter

Ja też mam taką nadzieję, Thomas jeszcze jest w sile wieku, tylko za parę lat będzie już stary, a Dieter jest już za stary by piszczeć na scenie Cheri cheri lady.
ODPOWIEDZ