Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Modern Talking,Kicz czy klasa? czyli pytanie za co lubisz MT

Post autor: ArCrack »

Dyskusja gorąca, niekoniecznie zawsze merytoryczna i na temat niestety. Najbardziej aktywni Atlantis i Kuba dostają po ostrzeżeniu.

Od siebie do tematu mogę napisać tylko tyle, że MT to dla mnie i kicz i klasa. Te dresy Dietera... ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

MichałT pisze:Lata 80. nigdy nie wrócą, bo człowiek nie wymyślił jeszcze wehikułu czasu, jeśli chodzi o muzykę z tamtych lat, to właśnie m.in. przez takich ludzi jak Ty, czy jkris, kompozycje w tamtym stylu nie mogą wrócić.
Wytłumacz mi dlaczego przeze mnie i Krzysztofa muzyka lat 80 tych może nie wrócić? Bo to przecież nie logiczne. Co ma do tego to,że Krzychu lubi sobie posłuchać Pani Brightman, a ja Pani Carey albo Pani Lopez? Czy to oznacza, że oboje nie lubimy muzyki lat 80 tych? Nie jestem jkrisem, ale ja bardzo lubię muzykę lat 80 tych i wspieram artystów z lat 80 tych: MT, Kylie Minogue, Kim Wilde kupując ich płyty CD, czy nawet jak w przypadku płyty Close - winyle. A muzyka lat 80 tych moim zdaniem nigdy nie wróci bo teraz się słucha czegoś innego. Dla większości fanów dzisiejszej muzyki, jest po prostu za słaba, a nikt nie będzie wydawał płyt z muzyką lat 80 tych tylko dlatego, że jest jeszcze paru fanów "prawdziwej" muzyki jak Ty i to kupią. Bo jest ich tylko garstka. Wystarczy prosty przykład: Kim Wilde i Samantha Fox mają wystąpić w Polsce w ramach Ejtis show w dwóch miastach, ale bilety się sprzedają słabiutko....... Ja osobiście koniecznie się wybieram na ten koncert ale prawdopodobnie takich jak ja będzie nie wielu.
Pozdrawiam wielkiego Fana Prawdziwej muzyki.
A wracając do tematu to nie uważam wbrew Arkowi, że MT miało cokolwiek z kiczu. Wystarczy zobaczyć jak Thomas i Dieter się ubierali na okładkach płyt. Thomas zawsze eleganckie ciuchy od dobrych projektantów (podejrzewam, że od Gucciego), no może wyjątkiem były te różowe spodnie w teledysku do Atlantydy, ale to też nie był kicz. A Dieter się ubierał na sportowo w fajne dresy. Uwielbiam jego tamtejszy image. Te fryzury również były śliczne. Takie oryginalne. A muzyka, była cudowna. Kiczem są wszystkie zespoły typu Bayer Full, Millano i Boys a ostatnio Talking System, które usilnie starają się podrobić Thomasa i Dietera ale im się to nie udaje. :lol: I nigdy się nie uda bo TA i DB byli niepowtarzalni.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Peter pisze:Dieter się ubierał w fajne dresy. Uwielbiam jego tamtejszy image. Te fryzury również były śliczne. Takie oryginalne.
Racja...mi też bardzo podoba się styl Dieter z lat 80. I ta jego fryzurka....genialna.
Kiedyś jak leciało u mnie Cheri Cheri Lady i był wtedy u nas stary kolega mojego brata i wyjechał z tekstem "A ten to jak McGuywer wygląda" - no trochę podobny do niego był wtedy :wink:
Lata 80. i Mt to nie żaden kicz. Wtedy była taka moda na dresy i tą prześliczną fryzurkę Dietera.
Nawet Francesco Napoli w latach 80. miał bardzo podobną fryzurę do Dietera a ubierał się coś w stylu jak Thomas :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

phantomas pisze:Co powiecie np o Take That - jak dla mnie rewelacyjny powrót. Takie piosenki jak "Rule The World", "Patience", "Greatest Day" - słucham ich z prawdziwą przyjemnością.
Phantomas załóż temat boysbandy, sam sobie będziesz pisał wiadomości i sam na nie odpowiadał. :lol:
Gasolina91 pisze:Racja...mi też bardzo podoba się styl Dieter z lat 80. I ta jego fryzurka....genialna.
Mi też się podoba ten image Bohlena. :wink; I nie widzę w tym kiczu, a te wspaniałe aranżacje Bohlena świadczą o tym, ze Modern Talking to wielka klasa.
Ostatnio zmieniony sob sty 31, 2009 20:35 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Steve_19

Post autor: Steve_19 »

Moim zdaniem to najlepszy zespół XX w. i Uwielbiam ich piosenki słucham ich od bardzo długiego czasu, moi znajomi nie przepadają za nimi ale ja tak, i wierzyłem w to że nie jestem jedynym Fanem Thomasa Andersa i Dietera Bohlena że jest nas więcej i cieszę się.
Przy ich muzyce chce się wracac do tamtych czasów ta muzyka uspokaja i relaksuje przedewszystkim.Jest Dużo super piosenek i każda o czymś mówi .
Poprostu Uwielbiam Modern Talking są na topie i każdy ich słucha, i Ja też . :D
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Za 20 lat ludzie obecne czasy beda nazywac kiczem, a o muzyce mowic największe gówno.
Po prostu TAK TO DZIAŁA ! Inaczej plyty by sie nie sprzedawaly, inaczej moda by sie nie zmieniala.
To co dzis jest trendy i cool, jutro bedzie shitem i tandetą - aby powstaly nowe coole i nowe trendy :)

Oczywiscie ze MT jest nieco kiczowaty, jak i cale lata 80te takie byly.
To cecha charakterystyczna tego okresu - kolorowe tapirowane fryzury, żarówiaste kolory, słodka muzyka.
Lata 70te to srebrne szklane kule i disco w stylu Bee Gees czy Donny Summer, a 90te dyskoterowych pseudo raperow (i to jest dopiero tandeta, chociaz wtedy bardzo mi sie podobalo).

Dla mnie jednak lata 80te to najlepszy okres w muzyce, tak samo jak dla moich rodzicow lata 60te.
Na tym sie dane pokolenie wychowalo i to bedzie wielbic to wsze czasy.

Amen :)
Ostatnio zmieniony ndz lut 01, 2009 12:53 przez Daniel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

Daniel pisze:Za 20 lat ludzie obecne czasy beda nazywac kiczem, a o muzyce mowic największe gówno.
Po prostu TAK TO DZIAŁA ! Inaczej plyty by sie nie sprzedawaly, inaczej moda by sie nie zmieniala.
To co dzis jest trendy i cool, jutro bedzie shitem i tandetą - aby powstaly nowe coole i nowe trendy :)
Podpisuje się pod tym obiema rękami. Ludzie w latach 80-tych uważali że kiczem były lata 60-te etc. Tak było, jest i będzie i zawsze będzie sie wydawac że współczesność jest "tym czymś" właściwym i że wcześniej to były jakieś KICZE, ale po każdej współczesności następuje kolejna, która uważa że poprzednicy po prostu byli smieszni w swoich pogladach, muzyce, modzie itd.

Ale tak ogólnie to fakt, że MT po 20 latach wciąż słucha dośc spora grupa osób na całym świecie świadczy o tym, że są ponadczasowi czyli nie mogą byc KICZOWACI :) i coś jednak w tej muzyce widzimy (słyszymy jak kto woli;) ) skoro do niej tak chetnie wracamy...
O kiczach sie z czasem zapomina, klasyka pozostaje (może nie na zawsze, ale na długo),a MT to nic innego jak klasyka lat 80-tych. Są muzycznym symbolem tamtych lat:)
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Phantomas załóż temat boysbandy, sam sobie będziesz pisał wiadomości i sam na nie odpowiadał. :lol:
Bardzo kiepska zaczepka.Musisz się bardziej postarać :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

justysia854 pisze:MT to nic innego jak klasyka lat 80-tych. Są muzycznym symbolem tamtych lat:)
Zgadzam się. Jeśli jest jakiś bal czy dyskoteka robiona na lata 80. to przecież grają tam MT.
Mój komers gimnazjalny był stylizowany na lata 80. i co? Szalałam przy Cheri Cheri Lady :D i nie tylko ja bo wszyscy...wszyscy przy piosenkach MT sie świetnie bawili, choć jestem pewna ze niektórzy nie wiedzieli ze to Modern Talking.
Point Of No Return
Steve_19

Musiał być ubaw tylko że ja śpiewam ich piosenki uwielbiam ich piosenki śpiewać :)
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

ja tez spiewam, chociaz moj tata mnie wtedy błaga zebym przestala "skrzeczeć" :)
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Peter

Nie wiem kto w ogóle mógł napisać że MT jest synonimem kiczu, przeciez to wspaniała muzyka, taka przyjemna do słuchania, klasowa, bo wielu naśladowcom nie udało się do niej nawet zbliżyć. Synonimem kiczu jest Madonna i te jej kiczowate utwory jak Like a Virgin
Obrazek
Umalowana do granic możliwości madonna - synonim kiczu, że aż odrzuca.:/
czy Material Girl, albo płyty w rodzaju Erotica, przecież to ocieka tandetą i od tego odrzuca, porządne płyty to np: Ray of light - dobry pop. Dzisiejsza Madonna też jest kiczowata
http://pl.youtube.com/watch?v=GAfZfQuZnSM
Na Madonne nie idzie patrzeć, głos to może ma, ale np; z taką Kim albo Mariah nie może się porównywać, bo Kim to najlepszy kobiecy głos w Europie, a Mariah na świecie. Też mi się Madonna nigdy nie podobała, bo moim ideałem piękna jmest Kim albo CCC.
Symbolem kiczu jest to:
http://pl.youtube.com/watch?v=3pHnqmw9QRM
Szkoda, ze taka piosenka fajna, a oni tak fatalnie wyglądają, mają wulcowskie skórzane kurtki i wulcowskie ozdoby, że aż odrzuca, ale piosenka jest nawet niezła.
Uważam, że temat jest bardzo krzywdzący dla Modern Talking i powinien się znaleźć np: na forum Madonny, Take That albo na innych forach kiczowatych wykonawców, a nie na forum MT.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

No ja zdecydowanie wolę szminkę na ustach Madonny, niż Thomasa lub Dietera. No ale to już kwestia upodobań i preferencji :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Steve_19

Są super lubię ich za to jak w czasie śpiewania przy refrenie zmieniają głosy to jest coś też tak umiem ale wtedy przez tydzień mam mega chrypkie :lol: Pozdrawiwam
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Oni nie zmieniają głosu bo drugą część refrenu śpiewa chórek :wink:
Obrazek
Steve_19

Mają fajne piosenki są super
ODPOWIEDZ