Modern Talking + Eric Singleton - Thomas Anders = masz rozwiązanieGasolina91 pisze:Nie no bez przesady...wyobrażacie sobie takiego rapera stojącego koło Dietera z gitarą...
Które z utworów BS najbardziej nadawałyby się na comeback?
-
Pointrox
Re: Które z utworów BS najbardziej nadawałyby się na comeback?
- Gasolina91
No no i właśnie ten widok nie pasi mi do MT
No ale nie schodźmy z tematu...
No ale nie schodźmy z tematu...
Point Of No Return
- disco-man
Didi powiniem wziąść się w końcu za stare dobre brzmienie.Wiele gwiazd muzyki Italo nagrywa w tej chwili cudowne piosenki w stylu lat 80! Bohlen powinien ruszyć swoje leniwe dupsko, skończyć z tą obecną komercyjną sieczką i pokazać że potrafi jeszcze coś sensownego nagrać.No chyba że już całkowicie się wypalił.Dobrze wie o tym że fani kochają cały czas jego stare utwory, i to dla nich powiniem nagrać album ze starymi przebojami w nowych aranżacjach.Chyba wystarczająco jest już bogaty,aby zaryzykować wyprodukowanie albumu,który prawdopodobnie nie sprzeda się w ilośći w jakiej by sam chciał. Bardzo bym chciał aby Dieter reaktywował Blue System.Wiem że jest już niemłody,ale powinienen zebrać trochę sił i nagrać coś fajnego( np w stylu Systems in blue).Nie chce mu się ,czy nie ma już weny? Miliony fanów czekają na jego powrót w stylu Sorry Little Sarah,Magic Symphony czy nawet Laili. W głębi serca mam nadzieję że mój idol wykrzesze jeszcze z siebie trochę sił i poruszy nasze serca,jak robił to za czasów Blue System.
- Romantic Warrior
moje zdanie jest takie: Blue System to nie Modern Talking, a minęło 13 lat od Here I Am, żeby comeback się udał wybór piosenki to jedno (nowa / stara, jeśli stary hit to jaki??), ale tu by trzeba było zrobić extra promocję - widziałbym np. wspólne nagranie Alexander + M./Medlock feat. Blue System - wtedy zrobiłoby się głośno o samym BS i to stworzyłoby większe szanse na udany comeback (coś w stylu Timbaland feat. One Republic z "Apologize", co w efekcie wylansowało grupę One Republic - otworzyło jej drogę do nowych "segmentów" fanów)
tak sobie myślę
tak sobie myślę
- Peter
No jeśli Blue System miałoby tak tandetnie brzmieć jak ten utwór to ja dziękuję za taki comeback. BS był bowiem zespołem, którego słuchało się z przyjemnością. Jeżeli już to piosenki SIB ale przearanżowane trochę. Co do gwiazd DSDS, to już kiedyś ktoś takie coś wymyślił i to jest OK, ale chwyciłoby to tylko w Niemczech. Poza Niemcami to nie są znane gwiazdy.
- Romantic Warrior
to był tylko przykład... równie dobrze mogłoby być Blue System feat. K.Perry lub Shakira feat. Blue System - też przykłady...
chodzi o to, że uważam, że potrzeba by było jakiegoś "uderzenia", żeby się zrobiło głośno o Blue System,
bez tego, uważam - powrót byłby tylko dla fanów sprzed 13 lat, czyli z dużym prawdopodobieństwem niespaktakularny i Dieter mógły nie pójść na coś takiego....
chodzi o to, że uważam, że potrzeba by było jakiegoś "uderzenia", żeby się zrobiło głośno o Blue System,
bez tego, uważam - powrót byłby tylko dla fanów sprzed 13 lat, czyli z dużym prawdopodobieństwem niespaktakularny i Dieter mógły nie pójść na coś takiego....
- Peter
O widzisz już przykłady fajne. Wiem o co Ci chodzi o zaangażowanie gwiazdy z prawdziwego zdarzenia, z topu i by jako lokomotywa pociągnęła BS. można by to bylo zrobić by nagrała coś w stylu BS jak Lady Gaga w stylu AOB, albo cover. Btw. Lady Gaga byłaby dobra, mogłaby zaśpiewać np" "Dr. Mabuse", albo dobry byłby Justin Timberlake, czy np: Britney. Skoro moze śpiewać "All that she wants' to czemu nie "When Sarah smiles"?
- Veljanov
pomysły macie straszne. Zacznijmy od tego ze wiekszość fanów BS raczej niezbyt przepada za tego typu amerykańskimi gwiazdkami. a co do samego comeback'u to taki już był, ale pod szyldem Dieter Bohlen i nie wypadł okazale. Poza tym jeżeli nowe kawałki miałyby brzmieć jak te ostatnie to ja serdecznie dziękuje. Jeżeli jednak Bohlen jakimś cudem by się postarał i stworzył coś na tyle dobrego co w 3 ostatnich albumach BS to jestem za. Co do piosenek dobrych na ew. comeback to widze wiele mozliwości. Co prawda w miare ogólnie rozpoznawana pioenką BS jest tylko Laila ale mimo to nie każdy się z nią zetknął. Wydaje mi sie, ze nowa wersja Love Me On The Rocks mogłaby namieszać. Dobre brzmienie w dobrym kierunku udoskonalone dałoby jakąś szanse na dobry powrót. Oczywiscie wszechobecna promocja w mediach też jest jak najbardziej na miejscu.
- Peter
Teraz sobie przypomniałem, że pomysł z gwiazdami DSDS zastosowali Systemsi i wyszło to fatalnie. (Judith Burgemeister śpiewala Winnera). Może to nie chwyciło spowodu braku charyzmatycznego lidera? Bo przecież projekt ten tworzyli tylko chórzyści Bohlena.... Bohlen znowu dał swoje dwie piosenki z czasów BS gwiazdom DSDS i nawet to nieźle wypadło. Ale sukcesów nie było, bo piosenki nie wyszły na singlach. Nie wiem jakie by miały też potencjały. Może by to połączyć tak, że gwiazdy DSDS śpiewają refreny a Dieter zwrotki?
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
"Fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego,
aby bawić się, aby bawić się, aby bawić się na całego"
Blue System feat. Mark Medlock & Alexander? Skąd ten Alexander nagle miałby się tam wziąć?
Blue System feat. Katy Perry albo Shakira? A co nagle miałoby skłonić amrykańskich wykonawców do wspólnego występu z niemieckim dziadkiem kompletnie nieznanym w Stanach, niepotrafiącym czysto śpiewać i na dodatek kopiującym ich ostatnie przeboje?
A przede wszystkim gdzie w Bohlenie ochota na reaktywację Blue System? Może warto przypomnieć sobie jak podsumował Dr Mabuse w zeszłorocznym DSDS. No, chyba że sugerujemy się sowicie opłacanymi moskiewskimi koncertami, podczas których Bohlen rusza ustami na scenie. Ale nie wolno zapominać, że kompletnie nie ma ochoty tego robić gdy dziennikarze pytają go tam o coś - taki jest stosunek Bohlena do Blue System i publiczności.
aby bawić się, aby bawić się, aby bawić się na całego"
Blue System feat. Mark Medlock & Alexander? Skąd ten Alexander nagle miałby się tam wziąć?
Blue System feat. Katy Perry albo Shakira? A co nagle miałoby skłonić amrykańskich wykonawców do wspólnego występu z niemieckim dziadkiem kompletnie nieznanym w Stanach, niepotrafiącym czysto śpiewać i na dodatek kopiującym ich ostatnie przeboje?
A przede wszystkim gdzie w Bohlenie ochota na reaktywację Blue System? Może warto przypomnieć sobie jak podsumował Dr Mabuse w zeszłorocznym DSDS. No, chyba że sugerujemy się sowicie opłacanymi moskiewskimi koncertami, podczas których Bohlen rusza ustami na scenie. Ale nie wolno zapominać, że kompletnie nie ma ochoty tego robić gdy dziennikarze pytają go tam o coś - taki jest stosunek Bohlena do Blue System i publiczności.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Po pierwsze Bohlen to nie dziadek, po drugie to nie przypominam sobie by któryś z utworów Blue System był kopią piosenki Shakiry czy Kate Perry, więc....? 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Więc.. co? Nowy album Blue System nagle odwróciłby wszystko, Bohlen przestałby kopiować aktualne hity i zaczął tworzyć coś oryginalnego? Byłoby to naprawdę wydarzenie epokowe, bo przecież albumy Blue System też na pewnym etapie były już składankami aktualnych hitów w bohlenowych wersjach.
Zazdroszczę optymizmu.
Zazdroszczę optymizmu.
- Peter
Arku, chyba tylko jeden album (Here i am) był taką typową składanką aktualnych przebojów, na pozostałych to tylko były 1-2 takie "perły". A czemu miałby robić ciągle plagiaty? Może mieć wenę? Przecież przy "Here I am" był na dnie jako kompozytor, wartość muzyczna ostatniego albumu BS jest bliska zero. i co? Pokazał, że może powrócić do dobrej muzyki? Powrócić na dobre. Taka gra słów. 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Super, czyli jedna-dwie zrzynki na album to ilość dopuszczalna? No to wysokie mamy standardy
Nienawidzę sytuacji, w których odkrywam że piosenka, za którą go ceniłem okazuje się dziełem kogoś zupełnie innego, a sporo takich już było. I nie wydaje mi się, żeby w oczach innych Bohlen dzięki takim postępkom zyskiwał.
O to pierwsze warto zapytać samego zainteresowanego, bo robi to z upodobaniem nie od dziś. Choć do tej pory wywoływany do tablicy zawsze odwracał kota ogonem i utrzymywał, że wszyscy rżną od siebie na wzajem, więc i on może. Weny może mieć wedle mnie i dwie, choć nie zanosi się nawet na pół. Jakoś zbyt wygodne jest wydawanie marnych płyt z dobrą promocją. Nie ma obecnie żadnego argumentu za powrotem Blue System i poza grupkami fanów, którzy na forach w różnych krajach roztaczają fantastyczne wizje, raczej nikt tego nie rozważa.Peter pisze:A czemu miałby robić ciągle plagiaty? Może mieć wenę?
- Peter
ArCrack pisze:O to pierwsze warto zapytać samego zainteresowanego, bo robi to z upodobaniem nie od dziś. Choć do tej pory wywoływany do tablicy zawsze odwracał kota ogonem i utrzymywał, że wszyscy rżną od siebie na wzajem, więc i on może. Weny może mieć wedle mnie i dwie, choć nie zanosi się nawet na pół. Jakoś zbyt wygodne jest wydawanie marnych płyt z dobrą promocją. Nie ma obecnie żadnego argumentu za powrotem Blue System i poza grupkami fanów, którzy na forach w różnych krajach roztaczają fantastyczne wizje, raczej nikt tego nie rozważa.Peter pisze:A czemu miałby robić ciągle plagiaty? Może mieć wenę?
- Peter
Czemu musisz być aż takim pesymistą? Przestałeś wierzyć w Bohlena, w to, że on może coś dobrego skomponować jeszcze? Bohlen nam jeszcze wszystkim pokaże, że potrafi, bo każdy producent ma ambicje bycia najlepszym przynajmiej w Europie. Poza tym każdy uważa, że jeszcze dzieło swojego życia ma przed sobą. Tak więc obserwujmy rozwój wydarzeń, ja myślę, że będzie to własnie Blue System i przeboje na niespotykalną dotąd skale.... Bądźmy tylko cierpliwi.ArCrack pisze:Więc.. co? Nowy album Blue System nagle odwróciłby wszystko, Bohlen przestałby kopiować aktualne hity i zaczął tworzyć coś oryginalnego? Byłoby to naprawdę wydarzenie epokowe, bo przecież albumy Blue System też na pewnym etapie były już składankami aktualnych hitów w bohlenowych wersjach.
Zazdroszczę optymizmu.