Klip Geronimo's Cadillac

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Re: Jak byście ocenili teledysk Geronimo's Cadillac

Post autor: Jaro25 »

.
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 8:30 przez Jaro25, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Jaro25 pisze:ja uważam Ze ten teledysk dobry na planie jest Cadillac bardzo mi się nie zabardzo podoba się
ale oprawa tła za dużo ryży
Jaro, bardzo Cię proszę napisz zrozumialej, bo nie mogę pojąć o co Ci chodzi <bezradny>

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

Cos koledze Jaro25 się potentegowało, albo wypił za dużo Balantainsa;)
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

trochę przeforsowałem z tym tematem co napisałem wczoraj <pokręcony>

temat uważam za zamknięty
ml8
Użytkownik nieaktywny

Post autor: ml8 »

a ja uważam że jest OK :wink:
Brother louie,louie,louie!
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Całkiem inaczej nakręciłbym tekedysk do tej świetnej piosenki...wogole to zauważylem, ze na klipy MT jakoś specjalnie nie sypała groszem w owczesnym czasie Hansa, większosc video powstało w studiu, z udziałem jakis makiet i takich tam 8) , dla mnie osobiscie najuboższym i najtandetniejszym teledyskiem jest ten do piosenki ''Give Me Peace On Earth''. Przypomina mi on jakies szkolne przedstawienie wigiilijne, na ktore przyszli Thomas z Dieterem 8)
Przepraszam, ze nie skupiłem się na ocenie jednego klipu :oops: Wyrażam skruchę z tego powodu i obiecuje poprawę :)
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Jeśli chodzi o teledysk do GMPOE to wyobrażam go sobie tak: Jest duży ładny dom z kominkiem w którym pali sie ogień, chionką itp. Za oknem pada śnieg i biegają tam małe dzieci. Thomas chodzi po domu i śpiewa a Dieter gra na fortepianie... Coś w tym stylu :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

Gasolina91 pisze:Teledysk w sumie fajny. Ale nie czaje czemu Dieter ma na sobie jakąś indiańską kapote a za nim jest tipi.
Ponieważ Geronimo był wodzem Indian.
you can win if you want!
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

labambino pisze:Gasolina91 napisał(a):
Teledysk w sumie fajny. Ale nie czaje czemu Dieter ma na sobie jakąś indiańską kapote a za nim jest tipi.
Niezłe zdanko, rozbroiło mnie :lol:
Gasolina91 pisze:Jeśli chodzi o teledysk do GMPOE to wyobrażam go sobie tak:....
Ja mniej więcej też w tym stylu bym go zaaranżował. Coś na styl "Last christmas". Mogliby jeszcze przed domem rzucać się śnieżkami (ze sztucznego śniegu ale co tam..., nawet bałwan mógłby być plastikowy na biało - i tak by nikt nie sprawdzał czy ze śniegu :lol: ).
Jaro25 pisze:trochę przeforsowałem z tym tematem co napisałem wczoraj <pokręcony>
Wybaczamy ci ale lepiej na przyszłość pisz w miarę logicznie bo po pierwsze trudno często skumać o co ci chodzi a po drugie możesz się doigrać od admina. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Wczoraj wieczorem była u mnie koleżanka a ja puściłam sobie The Final Album ileciało Geronimo;s Cadillac. W pierwszym refrenie Dieter tupie nogą a ona wyjechała z tekstem "A temu co? Sikać sie chce? Wkurzyło mnie to, ale emocje jakoś zachowałam w sobie. Drażni mnie takie zachowanie innych...
Point Of No Return
Quasimodo

Post autor: Quasimodo »

Ktoś już zauważył "obcisłe gatki" Thomasa :lol: ja dodałbym jeszcze ruchy tyłeczkiem, błyszczące usteczka, anielsko długie włosy no i anielski głos... Hehe, tylko nie pomyślcie sobie, że ja niby jestem... tego... :lol: Ogólnie zabawnie to wygląda ale cóż, bez urazy, oczywiście, taki był wówczas jego styl i takim go ludzie uwielbiali. Co do "indiańskiej kapoty" Dietera, faktycznie, dosyć osobliwe ubranko ma na sobie... Najwyraźniej już wtedy motyw Ameryki przewijał się w ich twórczości...
Quasimodo

Post autor: Quasimodo »

Nawiasem mówiąc, teoria o związku utworu z wodzem Indnian o imieniu Geronimo była raczej sympatycznym żartem. Według mnie chodzi po prostu o auto, którego właścicielem był jakiś tam Geronimo, może nawet potomek Indian, ale gdzież tam mu do sławnego (lecz nie u nas) Geronimo sprzed ponad stu lat! Ów Geronimo, czy po prostu Hirek, pożyczył Thomasowi Cadillaca, a nasz przystojny Thomek zaczął podrywać dziewczyny "na furę". No i się zaczęło! :twisted: A skąd indiański namiot? może na wypadek, gdyby padało... <bezradny> Zaś Diterek miał tam tylko przygrywać na gitarze więc musiał się też jakoś schludnie ubrać i się dobrze komponować z otoczeniem... :wink:
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Mam płytę DVD z teledyskami "Pet Shop Boys". Każdy ich teledysk z lat 80tych jest dopracowany, ma jakąś fabułę i przyjemnie się je ogląda. To co nagrywało MT, a zwłaszcza "Geronimo" to żenada i totalny brak profesjonalizmu. Wyjątkami są tu Cheri i In 100 Years, ale wyjątki potwierdzają regułę.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Ninio

Post autor: Ninio »

Geronimo's to slaby teledysk,mnie urzekly ich dwa teledyski: Cherri cherri lady no i Atlantis is calling. Te animowane wstawki usmiechnietego cadillaca... ciezko krytycznie oceniac zespol ktorego jest sie fanem ale gdyby obejrzal to ktos stojacy z boku i niezaznajomiony z tworczoscia to powiedzialby ,ze to tragedia!
Awatar użytkownika
Kuba.K.

Post autor: Kuba.K. »

Adek pisze:wogole to zauważylem, ze na klipy MT jakoś specjalnie nie sypała groszem w owczesnym czasie Hansa, większosc video powstało w studiu, z udziałem jakis makiet i takich tam
Piękno ukryte jest w prostocie :wink: Moim zdaniem, nawed gdyby tak było jak mówisz to swojego uroku nie tracą, wręcz przeciwnie są oryginalne :wink:

Pozdrawiam:
Kuba.K.
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
Awatar użytkownika
Gasolina91

A Cheri Lady to co? To jest chyba jeden z najlepszych teledysków grupy :wink:
Point Of No Return
ODPOWIEDZ