CC Catch Catch the Catch.
- Peter
CC Catch Catch the Catch.
Co myślicie o tej płycie? Bo dla mnie najlepsza z wszystkich płyt Caro. Cudny jest 'Cause you are young w wersji maxi jaki i You shot a hole in my soul a także Jump in my car - to moje ulubione utwory z tej płyty. podoba mi się jeszcze I can lose my heart tonight. Nie ma tu żadnego słabego utworu co jest dużą zaleta płyty, a także nie ma ballad, co też jest super.
- Didi&Thomas
Re: CC Catch Catch the Catch.
Wszystkie które wymieniłeś mają swój niepowtarzalny klimat. Z całej dyskografii Caro dodałbym jeszcze do grona perełek "Soul Sorvovior" i moeże jeszcze "Backside of you're Caddilac"
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Mateusz
Cause you are young - nie ma innej opcji 
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Peter
Zgadzam się tu z Tobą.Mateusz pisze:Cause you are young - nie ma innej opcji
- Daniel
Ja najbardziej lubie Cause you are young, One night's not enough i Jump in my car.
Chociaz byly czasy, kiedy wolalem Strangers by night i Stay !
Co tylko swiadczy o tym, ze cala plyta jest znakomita
Chociaz byly czasy, kiedy wolalem Strangers by night i Stay !
Co tylko swiadczy o tym, ze cala plyta jest znakomita
- YaQb85
- Kontakt:
Chciałem wstrzymać się od głosu, bo według mnie cały album jest wręcz idealny i nie ma tuch słabych punktów. Zaznaczyłem jednak "Stay". Sam nie wiem czemu. Może dlatego, że jeszcze nikt go nie wymienił. Niemniej jednak jest to mój ulubiony album Caro, a tuż za nim "Big Fun".
- Peter
Stay jest fajnym kawałkiem i mam wrażenie, że słychać w nim samego Dietera.
- punky linsky
Strangers By Night - dla mnie jedna z trzech kompozycji wszechczasów Bohlena. Genialna w swojej prostocie. Natomiast sam album jest dla mnie absolutnym mistrzostwem - Bohlen nie stworzył nigdy nic lepszego. CATCH THE CATCH to kwintesencja Dietera w najczystszej postaci. Wogóle wszystko co wyszło spod jego ręki w '86 roku jest genialne, On musiał być wtedy natchniony przez jakieś istoty z innych wymiarów 
think for yourself - question authority
- Peter
Dlaczego Arku? Przecież 'Cause you are young, You shot a hole in my soul, Strangers by night i Jump in my car mają wspaniałe aranże, I can lose my heart jest utworem genialnym dla mnie jedną z kilku najlepszych kompozycji Bohlena, a tu mamy cuudowną wersję extended, co za wspaniała melodia. Pozostałe piosenki są na podobnym poziomie, z których ponadprzeciętność wybijają się Stay i One night's enough. Wspanaiały album.Arcrack pisze:CC Catch - tutaj narażam się wielu, ale nie przepadam za nią. Pierwszy album dla mnie monotonny
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Jump In My Car niestety nie trawię w żadnym wykonaniu, ogólnie mam wrażenie że "odrzutowa" teoria Bohlena na temat CC Catch odnosiła się głównie do tej płyty. Wszystko ma mniej więcej to samo tempo a aranżacje mimo że typowe, nie ruszają mnie tak jak Modern Talking z tego samego okresu. No, poza One Night's Not Enough, które ma coś wspólnego z Save Me Don't Break Me, szczególnie w wersji maxi. Szkoda, że akurat jej tutaj nie zamieszczono.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Mnie to rusza bardziej niż Modern Talking, Caro jest dla mnie na pierwszym miejscu przed MT, a potem przed BS/TA.ArCrack pisze:Wszystko ma mniej więcej to samo tempo a aranżacje mimo że typowe, nie ruszają mnie tak jak Modern Talking z tego samego okresu.
- Atlantis
Dla mnie to również jedna z najlepszych płyt Bohlena. Właściwie wszystkie kawałki są cudowne, no może poza Stay, tam nie podoba mi się refren i to dziwne aaaaaaaahhhhhaaaaa Systemsów we zwrotce, nie do zniesienia.
Poza tym wszystkie kompozycje są cudowne, album jest niezwykle klimatyczny, poza tym Strangers By Night to jedna z najlepszych kompozycji Dietera.
Słuchanie tej płyty sprawia mi o wiele więcej przyjemności niż np. drugiego czy czwartego albumu MT.
Poza tym wszystkie kompozycje są cudowne, album jest niezwykle klimatyczny, poza tym Strangers By Night to jedna z najlepszych kompozycji Dietera.
Słuchanie tej płyty sprawia mi o wiele więcej przyjemności niż np. drugiego czy czwartego albumu MT.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- angel
Dla mnie zdecydowanie jest to najlepszy album C.C Catch
.
Wszystkie utwory na tej płytce są po prostu wspaniałe
.
Najczęściej słucham z tego albumu: "You Shot A Hole In My soul ",Strangers By Night" i "Jump In My Car" .
Jednym słowem świetne kompozycje Dietera
.
Wszystkie utwory na tej płytce są po prostu wspaniałe
Najczęściej słucham z tego albumu: "You Shot A Hole In My soul ",Strangers By Night" i "Jump In My Car" .
Jednym słowem świetne kompozycje Dietera
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- Daniel
I w glowie sie nie miesci, ze te piosenki to sa odrzuty MT, ktore nie zmiescily sie na ich albumy 
Strangers By Night mial poczatkowo byc zaspiewany przez Thomasa.
Ciekawe jak to wsystko wygladalo "od kuchni" - pewnie nie dowiemy sie nigdy.
Strangers By Night mial poczatkowo byc zaspiewany przez Thomasa.
Ciekawe jak to wsystko wygladalo "od kuchni" - pewnie nie dowiemy sie nigdy.
- angel
No ciekawe jakby te świetne nagrania zostały zaśpiewane przez Thomasa, hmm mogę sobie tylko wyobrazić,że wokal Thomasa w tych nagraniach również byłby rewelacyjny
.
Tak to prawda, niestety tego się już nigdy nie dowiemy
.
Tak to prawda, niestety tego się już nigdy nie dowiemy
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- Jaro25
- Członek TAFC Polska