Princess Of The Night
- you're my heart
Princess Of The Night
Co sądzicie o POTN która pochodzi z płyty In The Middle Of Nowhere?Dla mnie to jedna z moich ulubionych piosenek i ostatnio znów do niej wróciłem i nie mogę się oderwać.

- Peter
Re: Princess Of The Night
No aranż na początku do mnie nie trafiał, ale później mi się już podobała, bardzo udana kompozycja.
- Krzychu
- Członek TAFC Polska
Bardzo osobista piosenka według mojego uznania. Pasuje jak dla mnie na chwilę, z dziewczuną "sam na sam".

- Daniel
Swietny kawalek, jeden z moich ulubionych !
- you're my heart
Dodam jeszcze od siebie że gdy było intro(nie podoba mi się) do wejścia Thomasa,myślałem że ta piosenka jest jedną z najgorszych ale potem stała się dla mnie jedną z...najlepszych.

- Mona Lisa
Ja też uwielbiam tą piosenkę i bardzo często do niej wracam,lubię te wykonanie
http://pl.youtube.com/watch?v=YYJhfFD0DbM
nie wiem jak to jest,ale zaraz poprawia mi się humor i jest wspaniale!
http://pl.youtube.com/watch?v=YYJhfFD0DbM
nie wiem jak to jest,ale zaraz poprawia mi się humor i jest wspaniale!
- Peter
Tak też lubię to wykonanie z 1989 roku, z Chile, tylko gdzie podziała się ta charakterystyczna aranżacja tego utworu?
- MichałT
Uwielbiam tę piosenkę
Gdy tylko uszłyszałem jej pierwsze nuty, od razu wiedziałem, że mi się spodoba. Zdecydowanie ma w sobie to coś. Chórki również zasługują tutaj na uznanie, a szczególnie podobają mi się te krótkie
tzn.:
Princess of the night (of the night)
I'm drowning in the light (in the light)
Princess of my dreams (of my dreams)
'Cause fire I feeling
Kawał dobrej roboty Dietera
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Princess of the night (of the night)
I'm drowning in the light (in the light)
Princess of my dreams (of my dreams)
'Cause fire I feeling
Kawał dobrej roboty Dietera
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
-
Mefistofeles
Szacuneczek 
- Gasolina91
- angel
Najbardziej podoba mi się refren tej piosenki śpiewany przez Thomasa i śpiewany przez chórek
.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
to świetny kawałek z 4 albumu jedna z moich ulubionych po Geronimo Cadillac
- Didi&Thomas
Princess Of The Night
Ostatnio na nowo odkrywam ten kawałek. Natknąłem się na You Tube na ten utwór wykonywany przez Thomasa już po rozpadzie MT, na jakimś koncercie, w chórkach zdaje się że widziałem Norę. Thomas miał włosy ściągnięte w koka jakąś taką apaszką i "pocięte" jeansy.
Warto obejrzeć ten filmik bo Thomas bardzo fajnie przerobił ten kawałek usuwając z niego "szczekający" fragment (zawsze w tym utworze irytowała mnie ta wstawka.) Nie wiem na czym to było robione, może na syntezatorze a może na git. basowej.
Nagranie samo w sobie ( a zwłaszcza refren ) było genialne. Moim zdaniem jednak to chyba Dieter zdecydował się "okrasić" je takim ciężkim motywem. Myślę tak, bo Thomas na tym koncercie zrezygnował z tej wstawki i pozostawił jedynie delikatne i łagodne tło. Dodał tez kapitalne zakończenie utworu. Naprawdę warto to sobie odsłuchać.
I jeszcze taka moja dygresja odnośnie układów Dieter-Thomas. Sądzę, że gdyby Dieter pozwalał na więcej Thomasowi, tzn. dopuszczał jego pomysły do głosu, mielibyśmy więcej urozmaicenia w MT i kto wie - być może inaczej potoczyłyby się losy duetu.
Warto obejrzeć ten filmik bo Thomas bardzo fajnie przerobił ten kawałek usuwając z niego "szczekający" fragment (zawsze w tym utworze irytowała mnie ta wstawka.) Nie wiem na czym to było robione, może na syntezatorze a może na git. basowej.
Nagranie samo w sobie ( a zwłaszcza refren ) było genialne. Moim zdaniem jednak to chyba Dieter zdecydował się "okrasić" je takim ciężkim motywem. Myślę tak, bo Thomas na tym koncercie zrezygnował z tej wstawki i pozostawił jedynie delikatne i łagodne tło. Dodał tez kapitalne zakończenie utworu. Naprawdę warto to sobie odsłuchać.
I jeszcze taka moja dygresja odnośnie układów Dieter-Thomas. Sądzę, że gdyby Dieter pozwalał na więcej Thomasowi, tzn. dopuszczał jego pomysły do głosu, mielibyśmy więcej urozmaicenia w MT i kto wie - być może inaczej potoczyłyby się losy duetu.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- you're my heart
też lubie to wykonanie z Chile tylko nie ciekawe według mnie przejście między 1 refrenem a 2 zwrotką. 

- Adi
Bardzo miło wspominam ten utwór, który przypomina mi czasy kiedy byłem szalonym nastolatkiem i raczej chyba nic bym w nim nie zmienił. Jednak wersja "Dieter'owska" najlepiej mi leży. Właściwie to zdałem sobie sprawę, że twórczość Modern Talking stanowi moją dużą część życia.
Czasy mojego dzieciństwa to pierwszy MT. Potem czasy Blue System i trochę Thomas solo to mój cały czas szkoły średniej, studia to czas (bardzo fajny czas-na studiach człowiek już nie czuje się jak w kołhozie, którym trochę była szkołą średnia
) przypadający w większości na come-back Modernu. Koniec drugiego MT to też czas ważnych zmian w moim życiu. No i teraz Thomas solo a mniej Dieter. 
- FMike
Piękna piosenka....posiadająca 1 z najlepszych refrenów.
"...I'm A Rough Boy..."