Zagadki czas zacząc...
- Pioetrek
- Kontakt:
-
Przemo
Brawo! Dla uzupełnienia, artykuł ukazał się w jednym z kolorowych czasopism (o ile mnie pamięć nie myli była to "Panorama"), tuż po ogłoszeniu przez M.T. zakończenia działalności. Według artykułu Thomas i Joey postanowili połączyć siły i na specjalnie zwołanej zamkniętej imprezie dla dziennikarzy i światka muzycznego zaśpiewali dwie pisoenki "The Final Countdown", a następnie rockową wersję "Slow Motion"
Myślałęm, że będzie Wam trudniej...![Dobre :] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Myślałęm, że będzie Wam trudniej...
Przemo
- Pioetrek
- Kontakt:
To jeszcze nie zagadka...Do dziś nie zapomnę jak jedna koleżanka ze szkoły przyniosła ten plakat do szkoły a potem mimo próśb, gróźb nie chciała mnie nim uszczęśliwić
Poza tym jakiś czas temu gdzieś w sieci pytałem o co chodziło z tym plakatem. Co do gazety to mnie się wydaje (ale tylko się wydaje) że to był kolorowy dodatek do Zielonego Sztandaru.
Przepraszam za offtopic
Pozdrawiam
Piotrek
Przepraszam za offtopic
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
Przemo
Być moze; dokładnie nie pamiętam. Na pewno nie był to "Dziennik Ludowy", bo oni dawali tylko plakat, bez artykułów (poza tym całość, oprócz plakatu w tej gazecie była zarno-biała, tymczasem tu mieliśmy kolorek). Zostaje więc "Zielony..." albo "Panorama". Ale nie jestem w stanie przypomnieć sobie co to było. U mnie w szkole tez sporo osób (ze mną włącznie) w to uwierzyło. Dopiero jeden kolega odkrył, że Joe Tempset ma swoją jedynie głowę, bo reszta to Dieer Bohlen 
Przemo
- Pioetrek
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
- Pioetrek
- Kontakt:
- Malediwy
Wracając jeszcze do plakatu... Nie pamiętam jakie czasopismo ale pamiętam ten plakat. Ja wtedy jeszcze nie interesowałem się MT ale za to byłem fanem właśnie Tempesta i Europe. A nie lubiałem MT bo nie mogłem ścierpieć widoku TA:-). Za to zawsze dobre wrażenie robił na mnie Didi. I kiedy zobaczyłem ten plakat Modern Europe pomyślałem: "dobre połączenie..."
Spokojem można kamień ugotować...
-
Przemo
Ale przecież tam obok Tempesta siedział właśnie Anders...
Co do samych plakatów, to był to okres ostrej kokurencji MT - Europe. I pamiętam, że plakaty były dwustronne: z jednej MT (w kolorze), z drugiej Europe (czarno-biały, gdyż mniej czytelników Europe prosiło).
No i zagadka: w której z piosenek Francesco Napoli wykorzystano w aranżacji zwrotek elementy z YMHYMS? (mam nadzieję, że ładnie to wyraziłem; teraz po ludzku: która z piosenek F.Napoli przypomina miejscami YMHYMS?)
Co do samych plakatów, to był to okres ostrej kokurencji MT - Europe. I pamiętam, że plakaty były dwustronne: z jednej MT (w kolorze), z drugiej Europe (czarno-biały, gdyż mniej czytelników Europe prosiło).
No i zagadka: w której z piosenek Francesco Napoli wykorzystano w aranżacji zwrotek elementy z YMHYMS? (mam nadzieję, że ładnie to wyraziłem; teraz po ludzku: która z piosenek F.Napoli przypomina miejscami YMHYMS?)
Przemo