MT feat. Eric Singleton
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
MT feat. Eric Singleton
Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat zatrudniania Erica Singletona przy kolejnych singlach Modern Talking.
Mi osobiście z początku ten pomysł bardzo się podobał, wnosił sporo ożywienia w piosenki. No ale z czasem zaczęło się to nudzić, bo każdy singiel robiony był według dokładnie tego samego schematu. Spokojny wstęp-muzyka-Eric-refren-chórek-muzyka-Eric-refren-chórek-spokojny fragment-refren-chórek-muzyka-koniec...
Mi osobiście z początku ten pomysł bardzo się podobał, wnosił sporo ożywienia w piosenki. No ale z czasem zaczęło się to nudzić, bo każdy singiel robiony był według dokładnie tego samego schematu. Spokojny wstęp-muzyka-Eric-refren-chórek-muzyka-Eric-refren-chórek-spokojny fragment-refren-chórek-muzyka-koniec...
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pioetrek
- Kontakt:
Ja pomysł wykorzystania takiej wersji (z Singletonem) na singlu aprobowałem ale zachwycony nie byłem. MT z Erikiem miał większe szanse trafić do tych, którzy nie muzyką duetu nie przejawiali szczególnego zainteresowania. Uważam jednak, że umieszczanie głosu Erica w jakiejkolwiek formie na albumach MT nie powinno mieć miejsca - niezależnie czy to jest bonus track, super extra mix czy jeszcze coś innego. Co do singli to trochę mnie zirytowała okładka China in her eyes ale jak mówiłem - przy singlach mogę to zaaprobować. Acha, jeszcze teledyski. Jak najbardziej popieram podwójne wersje teledysków i szkoda, że znalazo się kilka tylko w wersji z Erikem.
To chyba wszystko co mam w tym temacie do napisania
Pozdrawiam
Piotrek
To chyba wszystko co mam w tym temacie do napisania
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- YaQb85
- Kontakt:
- Malediwy
Ja uważam, że tylko dzięki takim aranżacją mieli szanse zdobyć serca młodszego pokolenia które wcześniej nie miało szansy słuchać wcześniej duetu.
Poza tym dzięki wersjom z Ericiem mogliśmy i oczywście wciąż możemy, słuchać tej samej piosenki w różny sposób. Dla mnie np. Najlepszą piosenką jest Don;t Take... i są momenty kiedy potrzebuję posłuchą dynamicznej wersji z Ericiem a są momenty kiedy potrzebuję trochę bardziej spokojnie bez niego. Ta piosenka jest wspaniała dzięki właśnie tym jakże różnym od siebie aranżacjom. No a do tego mogliśmy zobaczyć dwa tekedyski...
Poza tym dzięki wersjom z Ericiem mogliśmy i oczywście wciąż możemy, słuchać tej samej piosenki w różny sposób. Dla mnie np. Najlepszą piosenką jest Don;t Take... i są momenty kiedy potrzebuję posłuchą dynamicznej wersji z Ericiem a są momenty kiedy potrzebuję trochę bardziej spokojnie bez niego. Ta piosenka jest wspaniała dzięki właśnie tym jakże różnym od siebie aranżacjom. No a do tego mogliśmy zobaczyć dwa tekedyski...
Spokojem można kamień ugotować...
- Skyliner89MT
Modern Talking i Eric Singleton...
Od dawna to pytanie mnie dręczy
. Jak doszło do współpracy Dietera Bohlena, Thomasa Andersa (Modern Talking) z Erickiem Singletonem ??? 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: MT feat. Eric Singleton
W 1997 Dieter zaczął bawić się w piosenki stylizowane na rap i wydał dwa single, na których zatrudnił Erika (Cool Cut i G-Traxx). Później, gdy potrzebny był ktoś taki w MT, nie musiał daleko szukać. Co ciekawe - Singleton w tym samym czasie zaangażowany był w rapowanie dla Bad Boys Blue i z jednego z zespołów musiał ostatecznie zrezygnować.
Dziś bardzo ciepło wspomina Thomasa, a Dietera podejrzewa o sabotowanie swojej kariery, szczególnie jeśli chodzi o singiel jaki nagrał z Shaggym. Jego zdaniem nie miał on przez Hansę odpowiedniej promocji
Dziś bardzo ciepło wspomina Thomasa, a Dietera podejrzewa o sabotowanie swojej kariery, szczególnie jeśli chodzi o singiel jaki nagrał z Shaggym. Jego zdaniem nie miał on przez Hansę odpowiedniej promocji
- Skyliner89MT
Dzięki Arek za informacje 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
-
Guni
W jaki sposób Dieter sabotował jego karierę?ArCrack pisze:Dietera podejrzewa o sabotowanie swojej kariery, szczególnie jeśli chodzi o singiel jaki nagrał z Shaggym.
Przecież ten singiel nie ma nic wspólnego z Dieterem,mam ten singiel,piszę tu że wyszedł w 2001 roku,czyli wtedy kiedy praktycznie Dieter i Eric nie współpracowali.
Dieter wypromował Erica i dzięki niemu stał się popularny,a co za tym idzie dzięki Bohlenowi nagrał tego singla.
P.S Produkcja singla :
Shaun "Sting" Pizzonia + Robert Livingston for big yard
Jak widać ani słowa o Dieterze.
P.S 2 :
Arek skąd wiadomo że Eric tak o Dieterze twierdzi?
Czyżbyś czytał forum euro-rap.com?
P.S 3 :Naprawdę polecam tego singla nazywa się "Sexy Girl" może singiel nie jest ciekawy,praktycznie każda wersja brzmi tak samo a jest ich 8 (!)
Chcę ktoś tego singla?
Mogę wrzucić
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Owszem, wiem to właśnie z tamtego forum. Singiel był wydany przez Hansę, stąd podejrzenia Singletona.
- Mateusz
Równiez polecam singiel z Shaggym
http://youtube.com/watch?v=f1ni5EFCbTM
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- shizonek
Mnie kompletnie nie bawią wstawki Singletona - idea piosenki, w której wokal Thomasa pełni tylko służebną rolę ozdobnika i wykonawcy refrenu, dziwnie mało mnie kręci.
Druga kwestia to cel takiego zabiegu (ściągnięcie małolatów), i ten rozumiem, choć swoje zdanie zachowam.
Druga kwestia to cel takiego zabiegu (ściągnięcie małolatów), i ten rozumiem, choć swoje zdanie zachowam.
- MichałT
Według mnie jest jednak sporo ciekawych piosenek Modern Talking z Ericem Singletonem
, toteż pomysł rap - refren - rap - refren, w piosenkach Dietera i Thomasa, uważam za udany
Moim szczególnym faworytem jest Fly To The Moon
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Moim szczególnym faworytem jest Fly To The Moon
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- shizonek
Ale niespecjalnie odkrywczy, a wręcz anachroniczny. "Przerobiłam" to już na początku lat 90, kiedy taki rodzaju muzyki przeżywał szczyty popularności i zespoliki typu "rapujący facet i śpiewająca kobieta" powstawały jak grzyby po deszczu, tworzyły hiciory w stylu "Mr Vain" czy "No Limits" i znikały w niebycie. A Thomas z Dieterem wpadli na tąż ideę (tzn. rapu, nie zniknięcia w niebycieMichałT pisze:pomysł rap - refren - rap - refren, w piosenkach Dietera i Thomasa, uważam za udany![]()
Ale ja ogólnie nie trawię takiej stylistyki, więc nie jestem obiektywna. Pod względem gustu odnośnie wokalu jestem przeraźliwie konserwatywna i lubię, jak ktoś "po prostu śpiewa", a nie postękuje rytmicznie, wykrzykując kwestie jak sierżant na musztrze.. ale co kto lubi - jeśli się podobało, to dobrze, piosenka spełniła swoją funkcję.
- Peter
Moim też a także Sexy, sexy lover. Pozdrawiam.MichałT pisze:Moim szczególnym faworytem jest Fly To The Moon
- you're my heart
Ja kompletnie jestem tym zawiedziony właściwie Thomas nic nie śpiewał w tych singlach bo tylko refren z Dieterem pare razy słuchałem wersje wokalne tych utworów i doszłem do wniosku że są o wiele lepsze .Rap Erica mi się podobał tylko w Brother Louie'98 reszta masakra

- Gasolina91
Wtedy kiedy powracali rap był popularny i Eric był im potrzebny aby zagościc w swiecie muzyki z nowym lookiem. Ja osobiście nie przepadam za piosenkami Rap Version i wogóle Eric nie pasował do MT 
Point Of No Return