Thomas w sylwestra w Wrocławiu
- Didi&Thomas
Re: Thomas w sylwestra w Wrocławiu
To widzę że przegapiłem trzecie wejście. Po drugim byłem już pewien że Thomas już nie wyjdzie a tu proszę. Dobrze że nagrywarkę nastawiłem to będę mógł sobie to odtworzyć. Moje odczucia z tej imprezy są takie: Thomas swoją klasą, kulturą bycia i sposobem, interpretacją śpiewania powalił resztę artystów na łopatki. A propos kultury - czy kiedyś doczekam się koncertu na którym prowadzący (albo jeden z prowadzących nie będą się kompromitować ? Słyszeliście ten tekst Kamela "dobrze że nie ma dziś tego co występował w dresie" ? Myślałem że mnie szlag za przeproszeniem trafi. Co ten dupek wie o tamtych czasach że odzywa się jak pajac. Powiedz gościu co musisz powiedzieć i spadaj z sceny. Najpierw Majewski w Sopocie a teraz Kamel we Wrocku. Dla mnie facet już nie istnieje jako prezenter. Pamiętam też że dogryzał temu co wywiady na kanapie przeprowadzał zdaje się ze powiedział coś takiego: "Oboje pochodzimy od neandertalczyka ale Ty więcej po nim odziedziczyłeś" Facet zdaje się jest narcyzem zapatrzonym w siebie, ale może chciał być tylko śmieszny. Nie wiem, w każdym razie wstyd mi za takiego prowadzącego. Jedno już wiem na pewno: Muszę się wybrać na koncert tylko Thomasa. Może do Krakowa np. Czy ktoś wie czy ten planowany w Krakowie koncert odbędzie się i ew. kiedy ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
-
alunia13
To było: " Dobrze, że ten facet nie występuje już w dresie". Tez mnie to zirytowało ale ten mimi wywiad Piotra Pręgowskiego wszystko mi wynagrodził 
"You can win, If You want..."
- Varcetti
- Kontakt:
Świetny występ, Thomas trzyma formę. Szczerze mówiąc po jego występie przed północą już odszedłem od TV ale ściągnął mnie z powrotem dźwięk You Can Win If You Want. To było miłe zaskoczenie. Jedyne co już tradycyjnie mi się nie podobało to chórki...
Pozdrawiam, Varcetti
Pozdrawiam, Varcetti
- Daniel
Ma ktos linki na youtuba z wystepu Thomasa?
Bo mnie tylko Gerominos udalo sie odszukac.
I kilka amatorskich fragmentow, nagrywanych telefonem.
Geronimo's Cadillac:
http://pl.youtube.com/watch?v=qplcd1LBaoE
Bo mnie tylko Gerominos udalo sie odszukac.
I kilka amatorskich fragmentow, nagrywanych telefonem.
Geronimo's Cadillac:
http://pl.youtube.com/watch?v=qplcd1LBaoE
-
Martin1987
Mieszkam w Katowicach. Zawsze chcialem zobaczyć Modern Talking na żywo,ale tyle okazji mi przepadało z różnych powodów. Miałem wielkie nadzieje że teraz we Wrocławiu wreszcie się uda,do ostatniego momentu nie było pewności ale WYWALCZYŁEM! Pojechałem! Już o 17:30 okupowałem wrocławski rynek,udało mi się podejść pod samą scenę! Kiedy widze Modern Talking w telewizji - to jest COŚ. Ale zobaczyć Thomasa Andersa z kilku metrów - Tego nie da się opisać,w telewizji to zaledwie namiastka ! Thomas jest PERFEKCYJNY! Stojąc przy scenie i widząc Thomasa miałem wrażenie jakbym te piosenki słyszal pierwszy raz,a nie po raz tysięczny.Każda wyszła cudownie.
A co do "wywiadu" Pręgowskiego - chyba nie trudno było zauważyć że to nie był wywiad mający coś konkretnego na celu. To był raczej element humorystyczny,tak jak i docinki Kamela z Pręgowskim.
A co do "wywiadu" Pręgowskiego - chyba nie trudno było zauważyć że to nie był wywiad mający coś konkretnego na celu. To był raczej element humorystyczny,tak jak i docinki Kamela z Pręgowskim.
-
Martin1987
Ktoś wczesniej napisał że w porównaniu do Sopotu ludzie byli "drętwi". Tam był taki ścisk że nie potrafiłem nawet ręki z kieszeni wyciągnąć.Poza tym jakoś tak nie w moim stylu wyrażanie emocji skacząc,machając itp. Lubię w miarę spokojnie stać i wpatrywać się,co inni(stojący obok czy nawet artysta na scenie) uważa za "brak zainteresowania". Ale zupełnie tak nie jest!
- Peter
Tego drugiego nie znam. A co do występu Thomasa to dowiedziałem się przypadkiem, że on już jest na scenie, później znowu, że znowu się pojawił, a za trzecim razem dowiedziałem się od Adiego.MichałT pisze:Prowadzący też byli bardzo dobrzy (Mann i Wąssowski).
- Skyliner89MT
Ten gitarzysta w czarnych włosach (po lewej stronie), który był wczoraj z Thomasem we Wrocławiu przypadkiem nie występował z Modern Talking w latach 1998-2003 ? 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
-
Martin1987
Aha i jeszcze ciekawostka - jak wracałem autem z Wrocławia to na RMFie o 2:55 puścili You're My Heart,You're My Soul '98 vocal ver
- Agata
Też mi się tak wydaje. Ten pan ma zdaje się na imię LarsSkyliner89MT pisze:Ten gitarzysta w czarnych włosach (po lewej stronie), który był wczoraj z Thomasem we Wrocławiu przypadkiem nie występował z Modern Talking w latach 1998-2003 ?
- Peter
W chórkach mógł zaśpiewać Nino, bo te w wykonaniu Thomasa średnio mi się podobały.
- MichałT
Chodziło mi o Grzegorza Wasowskiego. Jest to syn Jerzego Wasowskiego, który wraz z Jeremim Przyborą, stworzył w 1958 legendarny Kabaret Starszych Panów.Peter pisze:Tego drugiego nie znam.
Tutaj znajdziesz więcej informacji:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grzegorz_Wasowski
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Wasowski
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kabaret_St ... Pan%C3%B3w
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Nie oglądam czegoś takiego bo jestem na to za młody.MichałT pisze:Wideoteka Dorosłego Człowieka.
Dzięki za wyjaśnienie kim jest Grzegorz Wąsowski.
-
Mefistofeles
Hej chcialbym zobaczyc te wystepy. Moze ktos wreszcie zrobi upload? CZy nie mozna na was liczyc?
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 2009 19:40 przez Mefistofeles, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gasolina91
Wiecie co mi sie wydaje? Że gdyby z Thomasaem zaśpiewł by Dieter brzmiałoby to o wiele lepiejPeter pisze:W chórkach mógł zaśpiewać Nino, bo te w wykonaniu Thomasa średnio mi się podobały.
Point Of No Return
- Daniel
Z pewnością, bo Dieter śpiewał by z playbackuGasolina91 pisze:Wiecie co mi sie wydaje? Że gdyby z Thomasaem zaśpiewł by Dieter brzmiałoby to o wiele lepiej![]()
![]()