Myślę, że właśnie gdzieś w latach 2050-2060. Mam na myśli ten plan gdzie NASA zamierza wysłać na orbitę kilka rakiet ares z zaopatrzeniem a na końcu z załogą po czym opuścić orbitę okołoziemską i rozpocząć podróż na marsa...Kiedy człowiekowi uda się wylądować na Marsie
Zainteresowania pozamuzyczne
- Varcetti
- Kontakt:
Re: Zainteresowania pozamuzyczne
- Peter
A ja interesuję sie Brazylią. Zaczeło się od tego, ze pisłem magisterkę na temat rozwoju gospodarczego \brazylii w latach 1500-2006. Więc wiem wiele na temat gospodarki, historii, później zainteresowałem się też geografią i językiem, który jednak się dość znacznie różni od portugalskiego.
- Skyliner89MT
Ja interesuje się piłką nożną, Formułą 1 od 2002 roku, troche komputerami, samochodami. Moim idolem po Modern Talking jest Alessandro Del Piero. Kibicuje FC Barclonie, Liverpoolowi, Juventusowi, Wiśle Kraków i Polsce. Jeżeli chodzi o motoryzacje bardzo cenie sobie japońskie samochody i niektóre niemieckie. Nie lubie koreańskich, francuskich, włoskich, BMW i Volkswagenów. Aston Martin nie robi na mnie wrażenia. Ostatnio Mercedesy strasznie spadły z jakością i to już nie te samochody co kiedyś. Mazda, Toyota, Mitsubishi, Honda, Audi, Porsche, Saaby, Volvo to są marki. Jeszcze lubie Cadillaci, Dodge Challengera, Forda Mustanga, Chevroleta Camaro. W Polsce samochody japońskie są rzadko doceniane. Ale to samochody bardzo piękne i jednocześnie niezawodne. Przykład Mazda 6, Mazda RX-8, Toyota Avensis, Camry, Aurion, Avalon. Honda Accord, Legend itp itd.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Peter
Ja wole zdecydowanie amerykańskie a moimim ulubionymi markami są Chevrplet i Cadillac.http://www.samochody.info/tapety/chevro ... 24x768.jpg

- Adi
No to może tak by skoczyć na emeryturkę na Marsa?Varcetti pisze:Cytuj:
Kiedy człowiekowi uda się wylądować na Marsie
Myślę, że właśnie gdzieś w latach 2050-2060.
- MichałT
Gdyby wymyślono napęd warp, tak jak w Star Treku, to teoria Einsteina wzięłaby w łebAdi pisze:Gdyby kiedyś wymyślono prędkości ze Star Trek to może można by tam było latać na wycieczki.![]()
Ale się rozpędziłem..... przepraszam, po prostu astronomia i fizyka to moje wielkie pasję i jak zaczynam o nich mówić (pisać) to nie potrafię skończyć
Ale może kogoś tym zainteresowałem
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Mam nadzieję, że sam się nie pogubiłem, pisząc te wywody z Astrofizyki
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Varcetti
- Kontakt:
Hmm... podróż na Marsa jest według mnie bardzo ryzykowna. Chyba bardziej niebezpieczna niż wyprawa Armstronga, Aldrina i Collinsa (Apollo 11). Jeden błąd może kosztować życie wszystkich sześciu astronautów. I teraz pojawia się pytanie czy to sprzęt zawiedzie czy może psychika astronautów... Wyobrażacie sobie siedzieć 1.5 roku w sześciu?
- Adi
Hm...2 astronautów i 2 astronautki, "dłuuuga" podróż. Mogłoby być ciekawie. Tak jak widziałem w jednym z filmów, chyba w "Misji na Marsa"Varcetti pisze:Hmm... podróż na Marsa jest według mnie bardzo ryzykowna. Wyobrażacie sobie siedzieć 1.5 roku w sześciu?
- art_system
No jak młodsza to też myślałam o tym aby isć na germanistykę
Wybieraj historię , byle nie język polski!!!! Mam zonę polonistkę, istne kongo w szkole i mnóstwo pracy wieczorami do póżnych godzin nocnych . Naprawdę odradzam i pieniędzy z tego praktycznie nie ma-niekt nie płaci za siedzenie w domu przy sprawdzaniu klasówek itp...ODRADZAM
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Peter
No ale z historią jest podobnie, chyba, ze planujesz zostać na uczelni, to tylko wtedy to ma jakiś większy sens, tylko trzeb naprawdę lubieć ten przedmiot i poświęcać masę czasu na czytanie tysiąca tekstów, źródeł by poznawać najbardziej szczegółowe dane i rozwiązywać nie rozwikłane zagadki. To raczej nie dla mnie. Ja wolę przedmioty, dzięki którym można odwiedzać rózne kraje i czegoś się dowiedziec na ich temat: socjologia rozwoju/ekonomia rozwoju, międzynarodowe stosunki gospodarcze. To jest dopiero fajne, szczególnie jak wykłady prowadzi znany profesor, który był wicepremierem i ministrem finansów. Byłem na jego wykładach i on naprawdę potrafi zainteresować tym przedmiotem. Teraz mam mało czasu, ale to mnie interesuje i może będę miał jeszcze jakieś podyplomowe na SGH. Bardzo polecm tą uczelnię.
- Didi&Thomas
A co myślicie o podróżach w czasie ? Ten temat fascynuje mnie bardzo. Ja najchętniej przeniósłbym się tak w lata 1985-86 
Jeszcze raz na nowo odkrył MT
Jeszcze raz na nowo odkrył MT
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Adi
No fajna perspektywa ale nie jest to możliwe.Didi&Thomas pisze:A co myślicie o podróżach w czasie ?
Wogóle to co opisuję nadaje się na materiał seriali fantastycznych. W rzeczywistości nie wiadomo wogóle czy człowiek przeżyłby taki skok w czasie
-
jkris
Re: No jak młodsza to też myślałam o tym aby isć na germanistykę
ale malo kto pracuje 25h tygodniowo, ma 2 miesiace wakacji, ferie zimowe, platne roczne urlopy zdrowotne, wczesniejsze emerytury itd... badzmy obiektywniart_system pisze: Naprawdę odradzam i pieniędzy z tego praktycznie nie ma-niekt nie płaci za siedzenie w domu przy sprawdzaniu klasówek itp...ODRADZAM
- Adi
Proponuję bez polityki na tym forum.
Po co się kłócić dodatkowo. 
- Peter
Stawiam Krzysztofowi wielkiego browara, naturalnie za jego błyskotliwe stwierdzenia.jkris pisze:ale malo kto pracuje 25h tygodniowo, ma 2 miesiace wakacji, ferie zimowe, platne roczne urlopy zdrowotne, wczesniejsze emerytury itd... badzmy obiektywni
A co do zainteresowań to interesuje mnie zwiedzanie świata.
Ostatnio odwiedzilem to miasto:
- Gasolina91
Ja strasznie chciałabym zwiedzić Egipt...piramidy, stare miasta itp. Egipt jest moją wielka pasją...jak również Majowie, Inkowie itp szczerze muwiąc to na chwilę obecną nie widzę siebie w innej roli niż nauczyciel histori...chciałbym inym przekazać to co najciekawsze tak jak przekazywała mi moja pani z histori z gimnazjum. Teraz jestem w 2 kl liceum i moja pani z histy ....buu no masakra po prostu. Ale to mnie nie zniechęca.
Po częsci interesuję sie kulturoznastwem - Amerykanistyka...
Dawniej chciałam zostac archeologiem...ale żeby dostać sie na ten kierunek trzeba zdawać na mautrze Geografię
Po częsci interesuję sie kulturoznastwem - Amerykanistyka...
Dawniej chciałam zostac archeologiem...ale żeby dostać sie na ten kierunek trzeba zdawać na mautrze Geografię
Point Of No Return