Modern Talking - Comeback w 2010??

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Re: Modern Talking - Comeback w 2010??

Post autor: adamstan »

Z drugiej strony - obserwując niektóre utworki dance z mijającego właśnie 2008 roku, tak sobie myślę...

... szkoda że styl Dietera wyewoluował w takim a nie innym kierunku, i że MT nie "pociągnęło" do dziś, bo zauważcie, że obecnie w utworach pop/dance coraz śmielej powracają klimaty lat '80 ** (i nie mówię tu o kiepsko wyprodukowanym Ashleyu itp...) , i ciekawie mogłaby zabrzmieć płyta MT 2008/09 - gdyby nie zmiana "orientacji muzycznej" Bohlena...

** Polecam dwa kawałki -
Velvet "Take my body close" (trochę przywodzi na myśl "Heaven is a place on earth" :-) )
http://pimp3k44.wrzuta.pl/audio/zp1xraeJsx/

i

Elin Lanto "Discotheque" http://dnl9.wrzuta.pl/audio/p9Raa1HYea/

(remiks jeszcze bardziej retro już wkrótce - zamierzam go na sylwestra przygotować, ale refren nawet w wersji radiowej to niemal żywcem lata '80 :-) )
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ale Dieter dla każdego ma osobny styl. Dla MT tworzył tak, w BS inaczej, dla CCC też nieco inaczej...choć te piosenki dla poszczególnych piosenkarzy są do siebie podobne bo wyszły spod ręki jednego człowieka. Teraz chyba też tak jest, więc jeśli by MT miało powrócic (choć to nierealne) to Dieter raczej trzymał by się tego klimatu jaki był dotychczas w MT...tak mi sie wydaje :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

adamstan pisze:coraz śmielej powracają klimaty lat '80
Ja też tak myślę. Ostatnio czytalem w internecie, że jakiś raper (chyba Kanye West...) odchodzi od hip - hopu i zamiast dalej melorecytować, chce zacząć śpiewać. Co prawda nie za bardzo wierzę w jego umiejętności wokalne :wink: ale to już jest jakiś krok na przód. Weźmy jeszcze na przykład The Jonas Brothers. Sporo brakuje im jeszcze do tworzenia prawdziwej muzyki bo na instrumentach wciąż grają "na oślep" (nawalanka w perkusję i gitarę naraz) to jednak są to już prawdziwe instrumenty. Być może w przyszłości, właśnie instrumenty, prawie w całości wyprą muzykę z komputerów, a może nawet w całości..... Jeśli stało by się to drugie, to mielibyśmy powrót do muzcznych lat 60. 8) No bo wtedy raczej komputerów do tworzenia muzyki się nie używało. Jeśli to pierwsze, to mielibyśmy istny powrót muzycznych lat 80. 8) Myślę, że i w jednym i w drugim przypadku, było by bardzo ciekawie.
Myślę więc, że już niedługo to dzisiejsze badziewie się skończy, a prawdziwa muzyka, przeżyje swój renesans. Niewykluczone także, że te dźwięki znów ustąpia miejsca, pseudodźwiękom, aby znów powrócić w wielkiej chwale. Pytanie tylko, czy czeka nas powrót do Beatlesów, Bee Gees czy Modern Talking :?: :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
batman

Post autor: batman »

Wiatam. Myslę, że pocieszę niektórych starych fanów MT i Blue System oraz Dietera Bohlena jako takiego (chodzi o stare brzmienie). Kolejny powrót Modern Talking w najblizszych 2-3 latach jest nieunikniony. To są zwykłe prawa rynku. Najwiecej zarabia się na powrotach. Ludzie to uwielbiają. Z takim repertuarem jak MT można jednorazowo pobyc na rynku muzycznym przez 4-5 lat ale potem nastepuje zmeczenie materiału i musi nastapic przerwa. Za nic mam wszelkie wykrety Dietera w stylu "muzyka sie zmieniła", "jestem za stary" itd. Bo to nie on decyduje kiedy MT wróci tylko wytwórnia płytowa. On jest tylko pomysłodawcą utworów (ich produkcja i wykonanie to juz ktos inny) oraz twarzą która to firmuje. jeżeli nastapi zmeczenie obecnym trendem muzycznym nastapi nowe natarcie weteranów pop m.in Modern Talking na listy przebojów. Mili moi - to są po prostu zbyt kolosalne pieniądze do podziału aby to od jednego widzimisie Bohlena zależało czy one bedą wpływac czy nie. Rolling Stonesom to nie przeszkadza ze zbliżając sie do 70-tki rzną rock and rolla a Bohlenowi przeszkadza grać disco ledwie po przekroczeniu 50-tki? To miliardy euro do podziału i żaden znawca rynku (a takim jest Dieter) nie przejdzie koło tego obojetnie. Pamietam jego smecenie z 1993 i 1994r (nigdy wiecej żadnego Modern Talking). Jak sie tylko przejadło Blue System natychmiast pogodził sie z Thomasem a pamietajmy, że po pierwszym rozpadzie nie było miło pomiedzy nimi. A tu nagle rachu ciachu i najlepsi przyjaciele. POWRÓT NA DOBRE :) Bezczelnośc tak nazwac pierwszy album po 10-letniej przerwie tym bardziej, że przez ten czas lzyli sie wzajemnie ile wlazło. DSDS, Supertalent i inne telewizyjne show pomału zaczyna sie przejadać. Marc Medlock to chwilowa podnieta na listach tak jak Alexander ale to nie ta skala co Modern Talking. Mysle, ze to kwestia 2-3 lat. Obym sie nie mylił.
Ninio

Post autor: Ninio »

Jesli Dieter zrobi cos takiego to poprostu zabije Modern Talking. Niech stworzy taki projekt ale o innej nazwie i z innymi pioenkami,niech beda na ten sam styl. Jezeli sie sprawdza to wtedy ewentualnie moga nagrac piosenki MT w nowych aranzacjach
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam! chciałbym skomentować wpis kolegi Batmana. Moim zdaniem nie nastąpi kolejny Comeback Modern Talking. Na jakiej podstawie sądzisz, że nastąpi powrót Modern Talking i to w ciągu 2 - 3 lat?? Tylko dlatego, że tak chce firma BMG Sony? Wbrew temu co piszesz nie tylko firma płytowa ma tu coś do gadania. Dieter również. Żadna firma płytowa nie może zmusić Dietera do wydawania kolejnych (zupełnie nowych) płyt MT. Firma może jedynie wymagać od niego, by wywiązywał się z zobowiązań wynikających z kontraktu czyli np., że Dieter musi co roku wydawać jedną płytę CD. Podałem to tylko jako przykład, bo nie wiem, jak wygląda kontrakt Dietera z wytwórnią płytową i ile płyt rocznie musi on wydawać. Pominąłeś jeszcze jeden ale bardzo istotny aspekt a mianowicie osobę Thomasa Andersa. Czy według Ciebie również i on ZMUSZONY może być do reaktywacji Modern Talking, bo tak chce jakaś firma płytowa. Chyba, że masz na myśli to, że do reaktywacji Modern Talking wystarczy Dieter + dowolnie dobrany wokalista np. Mark Medlock. Pomijając względy prawne, bo nie wiem co na temat nazwy Modern Talking mówi prawo - Modern Talking to jest Dieter Bohlen + Thomas Anders. Każda inna kombinacja to już nie Modern Talking tylko co najwyżej zespół "moderntalkingowo podobny". Sam Dieter Bohlen lub sam Thomas Anders to też nie jest Modern Talking.

A troszkę z innej beczki - skąd Ci przyszło do głowy, że Comebeck Modern Talking może przynieść MILIARDY euro??? Owszem miliony może nawet kilkadziesiąt/kilkaset milionów euro ale nie miliardy! Miliardy euro to firma może zarobić globalnie a nie wyłącznie na zespole Modern Talking. Pozdrawiam!
Edmund
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

No, Michał - gdyby znaleźć w Europie z pół miliona ludzi myślących w ten sposób (a raczej takich, którzy byliby skłonni kupić nową płytę MT), Dieter już dawno by to zrobił, nawet bez Thomasa <bezradny> .
Obrazek
Awatar użytkownika
MichałT

Dr Mabuse pisze:No, Michał
Mówisz do mnie, czy do batmana :?: :wink:
Dr Mabuse pisze:gdyby znaleźć w Europie z pół miliona ludzi myślących w ten sposób (a raczej takich, którzy byliby skłonni kupić nową płytę MT), Dieter już dawno by to zrobił, nawet bez Thomasa <bezradny> .
Myślę, że bez problemu znalazło by się 500 000 chętnych..... albo nawet i więcej :wink: Taki powrót (choć raczej niemożliwy :( ) umocnił by tylko falę nurtu muzyki lat 80. w muzyce i doprowadził do upadku dzisiejszej pseudomuzyki 8) Tak myślę :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Ninio

Post autor: Ninio »

Prawda jest taka ,ze sam Thomas Anders nieistnieje. Cos tam wydaje ale sa to produkcje szerzej nieznane. Dieter narazie jeszcze jest popularny,slychac o nim i ma z tego pieniadze no ale tonacy brzytwy sie chwyta. Bohlen bedzie chcial byc w blasku jupiterow i jezeli niewymysli nic nowego to bedzie probowal reaktywowac Modern Talking... no a Thomas nigdy sam nieosiagnie chocby polowy tego co w Modern Talking wiec mysle,ze nierobilby wiekszych przeszkod w pogodzeniu sie z Dieterem. Takie jest moje zdanie.
Zwroccie uwage kiedy powrocil MT? w 1998 roku,wtedy gdy skonczyl sie Blue system. W tej chwili powoli traci popularnosc DSDS no i Medlock juz tak nieblyszczy...
jkris

Post autor: jkris »

MichałT pisze:Myślę, że bez problemu znalazło by się 500 000 chętnych..... albo nawet i więcej :wink: Taki powrót (choć raczej niemożliwy :( ) umocnił by tylko falę nurtu muzyki lat 80. w muzyce i doprowadził do upadku dzisiejszej pseudomuzyki 8)
a ja jestem wrecz przekonany, ze to by byla masakra roku- kolejny powrot MT... nie bedzie go moim zdaniem na 100% i cale szczescie, bo zabiliby wlasna legende i w pewnym sensie osmieszyli sie... poza tym gdyby teoria Batmana byla choc po czesci prawdziwa to rokrocznie mielibysmy setki tego typu comebackow...
przypuszczam, ze za jakies 10 lat moze i panowie stana obok siebie, przy okazji jakiegos koncertu charytatywnego ale nowych plyt z tego juz nie bedzie...
w '98 Dieter i Thomas sporo ryzykowali wracajac na scene i odniesli ogromny sukces. cieszmy sie, ze bylismy swiadkami tego wydarzenia- ja osobiscie bylem dumny, ze zespol, ktory zazwyczaj byl wysmiewany nagle ponownie stal sie numerem 1 i nie chcialbym dozyc chwili, w ktorej panowie strzeliliby sobie samoboja zabijajac legende wlasnego sukcesu...
Ninio pisze: Dieter narazie jeszcze jest popularny,slychac o nim i ma z tego pieniadze no ale tonacy brzytwy sie chwyta. Bohlen bedzie chcial byc w blasku jupiterow i jezeli niewymysli nic nowego to bedzie probowal reaktywowac Modern Talking... no a Thomas nigdy sam nieosiagnie chocby polowy tego co w Modern Talking wiec mysle,ze nierobilby wiekszych przeszkod w pogodzeniu sie z Dieterem. Takie jest moje zdanie...
a kto powiedzial, ze Thomasowi zalezy na blasku jupiterow? on ma rodzine, cos tam nagrywa, nie jest absolutnie anonimowy w swoim kraju i nie tylko zatem skad to przypuszczenie, ze ma cisnienie na megasukces? Bohlen juz probowal reaktywowania MT i otrzymal od Thomasa wiadoma odpowiedz. nie porownuj aktualnej sytuacji do tej z '98, bo wowczas obaj od kilku lat ze soba rozmawiali i planowali comeback. dzis Anders w kazdym wywiadzie powtarza, ze za zadne skarby swiata nie bedzie wiecej z Bohlenem wspolpracowal...
mrowa1808

Post autor: mrowa1808 »

witam was wszystkich jestem tu nowy ale chcialbym udzielic wam informacji ze niemiecki tygodnik hamburg show napisal o spotkaniu ditera z thomasem 30listopada 2008r. panowie spotkali sie i rozmawiali zesoba ok. 2godz. i to mnie zastanawia poco oni sie spotkali napewno porozmawiac o modern talking bo niesadze zeby pic herbatke pozdrawiam
jkris

moze Bohlen chce napisac Andersowi piosenke na Eurowizje ;-)
a co do tego spotkania to jakos w nie nie wierze...
mrowa1808

tez niewiem ale i niewontpie w niemczech by chciano ich powrotu bo poza modern talking i rammsteinem niemcy niemaja na arenie miendzy narodowej takich slaw
jkris

nie wiem czego chca Niemcy ale z tego co sie orientuje to Bohlen raczej nie jest lubiany w swoim kraju i wiekszosc ma o nim raczej zle zdanie. poza tym chciec a miec to 2 rozne sprawy ;-)
mrowa1808

tu sie z toba zgodze ja osobiscie za diterem nieprzepadam potym jak nawet sam thomas anders powiedzial ze diter to tylko jego gitazysta

Prosimy o uczynienie postu czytelnym ("zmień")
Awatar użytkownika
MichałT

jkris pisze:i nie chcialbym dozyc chwili, w ktorej panowie strzeliliby sobie samoboja zabijajac legende wlasnego sukcesu...
Polemizował bym. Miliony ludzi na świecie wciąż kochają Modern Talking za ich muzykę, więc myślę, że po prostu nie mogliby się ośmieszyć, ewentualnym powrotem. A teorie typu, że "muzyka brzmi dziś inaczej" i że powrót MT zabił by ich legendę, są według mnie wyssane z palca. To prawda, że muzyka brzmi dziś inaczej, ale dla mnie jest to pseudomuzyka. Stonesi grają nieprzerwanie tą samą muzykę od '62 (to już będzie 47 lat :!: ) i dalej mają swoich fanów, którzy po brzegi zapełniają nie małe widownie sal koncertowych, tylko stadiony. Tak więc muzyka, która jest naprawdę dobra - sama się obroni, a za taką muzykę, uważam piosenki Modern Talking.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
ODPOWIEDZ