Kultowe seriale ;)

Rozmowy zupełnie nie na temat.
jkris

Re: Kultowe seriale ;)

Post autor: jkris »

Peter pisze:Niezły serial tylko czemu superglina jeździł Polonezem?
bo w tamtych czasach to byl szczyt techniki, nowoczesnosci i marzenie przecietnego Polaka, ktory albo turlal sie syrenka, trabantem albo najczesciej PKP i komunikacja miejska ;-)
moje ulbione seriale to z pewnoscia "Pomoc domowa" z Fran Drescher- dzis serce mi peka patrzac na kiepska polska podrobke, "Co ludzie powiedza", a jako, ze uwielbiam Joan Collins ogladalem kiedys takze "Dynastie" ;-) pamietam takze opustoszale ulice w czasie emisji "Powrotu do Edenu"... dzisiaj trudno wskazac mi na jakis konkretny serial, ktory by mnie zachwycal- pewnie dlatego, ze jest tego tak duzo...
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

jkris pisze:dzisiaj trudno wskazac mi na jakis konkretny serial, ktory by mnie zachwycal- pewnie dlatego, ze jest tego tak duzo...
Niestety polskie kanały (jeśli chodzi o seriale) stawiają na ilość, kosztem jakości <bezradny> - a szkoda, bo zamiast zrobić jeden naprawdę porządny serial, to robią w jego miejsce dziesięć "wód po kisielu" :wink:
Dobrego serialu bądź filmu w TV, to naprawdę ze świecą szukać, a gdy nawet takowy się trafi, to leci np w niedzielę po północy - i gdzie tu się podział rozum :?:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Ostatnio zmieniony wt paź 14, 2008 13:07 przez MichałT, łącznie zmieniany 2 razy.
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

jkris pisze:jako, ze uwielbiam Joan Collins ogladalem kiedys takze "Dynastie" ;-) pamietam takze opustoszale ulice w czasie emisji "Powrotu do Edenu"... dzisiaj trudno wskazac mi na jakis konkretny serial, ktory by mnie zachwycal- pewnie dlatego, ze jest tego tak duzo...
Kiedys zupelnie co innego sie podobalo i co innego robilo furore.
Niech ktos obejrzy dzis Dynastie czy Powrot do Edenu, a ogarnie go pusty smiech.
Ja kilka lat temu obejrzalem jeden odcinek "Edenu" (akurat byla portorka w TV4 albo TVN7) i ten serial jest tak cukierkowy i infantylny, ze chyba tylko za komuny mozna bylo cos takiego ogladac :) Zreszta podobnie z Dynastia, Niewolnica Isaura, Dallas i innymi. Te seriale zdecydowanie nie przetrwaly proby czasu. Natomiast kiedys widz nie mial zadnego wyboru - ogladal to co mu sie pokazywalo. Dzis moze ogladac co chce, najnowsze odcinki kazdego serialu w godzine po emisji w Stanach.
jkris

Post autor: jkris »

Daniel pisze: Zreszta podobnie z Dynastia, Niewolnica Isaura, Dallas i innymi. Te seriale zdecydowanie nie przetrwaly proby czasu.
zauwaz jednak, ze seriale z dzisiejszych czasow moga tylko pomarzyc o takim sukcesie jak te, ktore wg Ciebie nie przetrwaly proby czasu... zaden z dzisiejszych seriali nie jest w stanie wykreowac tylu gwiazd znanych na calym swiecie co np Dynastia... kto za pare lat bedzie pamietal o dzisiejszych bohaterach seriali?
co do Powrotu do Edenu to serial ten skladal sie z 2 czesci- o ile tej drugiej, dokreconej mozna zarzucic to o czym piszesz to pierwsza, skladajaca sie z 7 chyba odcinkow wg mnie nie jest zla i chetnie bym ja obejrzal raz jeszcze.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Teraz jest zbyt duza konkurencja i ciezko cos wylansowac i wypromowac.
Jesli tylko sie okaze, ze serial ma mniejsza ogladalnosc niz oczekiwano - natychmiast jest przerywany, nawet w polowie sezonu i w to miejsce jest wstawiany kolejny.

A mowie oczywiscie o 2 serii "Edenu", ktora nie byla zbyt wysokich lotow (to taka Dynastia tylko ze w kraju "krokodyla").
Awatar użytkownika
Peter

Zbój Madej

Post autor: Peter »

Czy ktoś to jeszcze pamięta? To był dopiero kultowy serial.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Zbój Madej

Post autor: Gasolina91 »

Yyyy no niestety nie pamiętam tego, może to leciało jak mnie jeszcze nie było na świecie? :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Zbój Madej to był taki groźny i srogi zbój, którego w nagrodę czekało Madejowe łoże.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Mi się bardziej kojarzy z innym Madejem, znanym polskim kaskaderem filmowym :lol:
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

tylko po co osobny temat dla pana zbója..?
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

A co powiecie o CSI: Miami?
Horatio Caine jest trochę do Dietera podobny :wink:

Obrazek
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Jest jeszcze taki świetny serial z lat 80. - "Moonlighting". Leci on teraz od poniedziałku do piątku w TVP2 o 17.05, pod tytułem "Na wariackich papierach" :)

Obrazek

Serialowy David Addison (w tej roli świetny Bruce Willis :wink: ) i Maddie Hayes (w tej roli Cybill Shepard) prowadzą agencję detektywistyczną Blue Moon. W każdym odcinku dostają nową sprawę, którą wspólnie rozwiązują. Nie jest to jednak zwykły serial detektywistyczny. Jest w nim pełno zabawnych gagów i dialogów pomiędzy dwoma różnymi charakterami, jakie mają David i Maddie. Atmosfera jest lekka i przyjemna, ale nie oznacza to, że sprawy są błahe, przeciwnie, często rozwiązanie zagadki detektywistycznej, jest zadziwiające i niejednoznaczne 8) Jeśli ktoś lubi humor, przeplatany wartką akcją i ciekawym dialogiem, to ten serial jest dla niego :wink:

Obrazek
Od lewej David Addison (Bruce Willis), Maddie Hayes (Cybill Shepard) i panna (Agnes) Dipesto (Allyce Beasley) 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Mi podoba się ostatnio "Kroniki Sahry Conor". :D Co prawda terminatorka Cameron jest trochę przesłodzona a zły terminator Cromarti czy jak mu tam też jest jakiś dziwny. Wogóle te Terminatory są jakieś zbyt litościwe jak na maszyny. Najlepiej mi się podobał odcinek, w którym jeden z Terminatorów miał żonę :lol:
Co prawda serial odbiega poziomem od T1 czy T2 (choć chyba lepszy od T3) to jednak mnie jakoś wciągnął i śmieszą mnie niektóre teksty terminatorów. Nawet co niektóre sobie zanotowałem. :wink: Czasem też magluję "Z archiwum X" od 1 sezonu (który powolutku oglądam w miarę możliwości). :wink:
Ostatnio zmieniony czw gru 18, 2008 21:49 przez Adi, łącznie zmieniany 1 raz.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Adi pisze:Mi podoba się ostatnio "Kroniki Sahry Conor".
Czy to ta od "From Sarah with love"?
Czy ktoś oglądał "przygody Zbója Madeja"? To był dopiero kultowy serial.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze:Czy to ta od "From Sarah with love"?
Oj napewno nie. To serial na kanwie słynnych Terminator 1,2,3.
No niestety ja "Zbója Madeja" nawet nie znam <bezradny> . Może fajny ale, że go nie znam to nie umiem zająć stanowiska. :?
Aha. "Stargate" też jest niezłym serialem. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
alunia13

Post autor: alunia13 »

Ja uwielbiam Star Gate :D Teraz leci na AXN :D Naprawdę polecam :)
"You can win, If You want..."
ODPOWIEDZ