Pet Shop Boys

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
MichałT

Re: Pet Shop Boys

Post autor: MichałT »

Ja też lubię Pet Shop Boys :) Mają własny styl i charakterystyczny wokal w swych utworach. Dlatego są właśnie oryginalni. Głosy dzisiejszych wokalistów, mylą mi się i nie potrafię ich rozpoznać <bezradny> , a gdy usłyszę piosenkę PSB w radiu, od razu wiem kto śpiewa :wink: W wykonaniu Pet Shop Boys, chyba najbardziej lubię Se A Vida E (That's The Way Life Is), Go West, Suburbia, It's A Sin, What Have I Done To Deserve This, Always On My Mind, Domino Dancing..... jak widać w swoim dorobku mają wiele świetnych nie tylko własnych piosenek, ale także i coverów :wink:
Gasolina91 pisze:No to w takim razie kto śpiewa ją naprawdę?
Peter pisze:Murray Head.
... a skomponowali Björn Ulvaeus i Benny Andersson. Jeśli ktoś niekojarzy, dodam, że to Ci dwaj z ABBY :wink:

Piękni i młodzi :wink:
Obrazek
edit:
Od lewej Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad i Benny Andersson :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 23:40 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

No ABBA to też wspaniały zespół. i strasznie podobają mi się buty od dziewczyn :D
No oki ale nie chce schodzic z tematu. :D :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

MichałT pisze:Od lewej Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad i Björn Ulvaeus :wink:
Akurat z prawej to Benny, a z lewej to Bjorn. :wink:
Co do PSB, to chyba ich ostatnim dobrym kawałkiem był Se a vida e i NYC boy, późniejsze mi się średnio podobają, no teraz są fajne z płyty Fundamental, chociaż Numb mi niespecjalnie lezy.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Peter pisze:Akurat z prawej to Benny, a z lewej to Bjorn.
Ach, racja :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

PSB.. co ja mogę rzec.. mój pierwszy "na poważnie słuchany" zespół.. na dobrą sprawę to Oni przyciągnęli mnie do muzyki, zainteresowali nią. Do dziś ich ogromnie lubię i bardzo cenię, choć miewam okresy wielkiej fascynacji, a czasem zarzucam ich muzykę na dłużej - ale zawsze wracam do PSB. To jednak był, jest i będzie genialny zespół. Obrazek Mało jest im podobnych.
Ich twórczość jest tak bogata, że jak popatrzeć na ich dokonania, to oprócz flagowych, popowo-dance'owych rytmów można znaleźć i gitarowe brzmienie, i wpływy muzyki klasycznej (właściwie chyba nie ma płyty, do której nie nagrywaliby choć 2 piosenek z całą orkiestrą :mrgreen: ), i różne gatunki, od techno do latino, ale co najważniejsze - cały czas zachowują swój spójny, charakterystyczny styl. Piszą świetne teksty. Są oryginalni - koncert, teledysk czy okładka płyty jest przemyślana, interesująca. Poza tym obaj panowie mają, jak to się mówi - łeb na karku. W zalewie obecnych żałosnych i porażających swoją bezdenną głupotą 'gwiazd', posłuchanie wypowiedzi Neila i Chrisa to miód na serce. :lol: Naprawdę inteligentni ludzie, mający coś mądrego do powiedzenia. No i podoba mi się, że przez tyle lat ANI RAZU się nie pokłócili. :> Nie zrobili też nic, czego możnaby się wstydzić - niestety wielu wykonawców ma 'parcie na szkło', są gotowi zrobić najgorszą glupotę, by dostać się na pierwsze strony gazet czy do tv. Neil i Chris nigdy nie mieli podobnych zapędów, i chwała im za to.
Peter pisze:Paninaro (chyba jedyny utwór śpiewany przez Chrisa Lowe) jest genialny. Nawiasem mówiąc lepiej śpiewa Neil Tennat.
No cóż.. Neil jest wokalistą, wiadomo, że sobie lepiej radzi niż Chris, który za skarby świata nie daje się namówić na częstsze udzielanie się w roli 'śpiewanej'. Ja osobiście sądzę, że Chris ma fajny głos, i bardzo żałuję, że nie ma więcej jego popisów wokalnych, choćby razem z Neilem. Sądzę, że fajnie by to wyszło, każdy z nich ma inną barwę głosu.
Nawiasem mówiąc, poza Paninaro Chris udziela się wokalnie jeszcze w jednej piosence, będącej b-side'm (stąd pewnie mało kto zna ten kawałek) o tytule Lies. :wink:
Obrazek Ja z kolei, oczywiście oprócz "żelaznego" zestawu z lat 80 (It's A Sin, Domino Dancing, monumentalny It Couldn't Happen Here, King's Cross, cover 2 w 1 Where The Streets Have No Name (I Can't Take My Eyes Off You), Rent, Suburbia) bardzo lubię The Sound Of The Atom Splitting - chyba najdziwaczniejszy kawałek, jaki chłopaki napisali. Mało kto z fanów go lubi (krążą różne domysły, jakim cudem napisali takie coś, bo chyba nie całkiem na trzeźwo :lol: ), ja akurat tak. :twisted:
Z albumów chyba największym sentymentem darzę Very, z nieśmiertelnym Go West na czele :lol: oraz Can You Forgive Her? Kiedyś nie lubiłam, teraz podoba mi się o wiele bardziej taka gitarowa płyta PSB - Release. Czasem trzeba czasu, żeby coś docenić. :> Fajne są b-side'y, oprócz wspomnianego Lies, lubię też uroczy Hit And Miss, staroświecko brzmiący I Didn't Get Where I Am Today, Delusions Of Grandeur, Shameless (mój ulubiony tekst). Inni moi faworyci to: I Don't Know What You Want But I Can't Give It Anymore, You Only Tell Me You Love Me When You're Drunk (to sielankowe brzmienie.. :] ), Some Speculation, Jealousy, rzadkość u chłopaków - piosenka brzmiąca bardzo optymistycznie: Se a vida é (That's The Way Life Is), Single, z nowszych - Integral czy Minimal.
Z bólem serca wymieniłam tylko niewielką ilość ulubionych piosenek, bo inaczej brakłoby mi miejsca.. :twisted:
Awatar użytkownika
Peter

shizonek pisze:Ja osobiście sądzę, że Chris ma fajny głos, i bardzo żałuję, że nie ma więcej jego popisów wokalnych, choćby razem z Neilem. Sądzę, że fajnie by to wyszło, każdy z nich ma inną barwę głosu.
Nawiasem mówiąc, poza Paninaro Chris udziela się wokalnie jeszcze w jednej piosence, będącej b-side'm (stąd pewnie mało kto zna ten kawałek) o tytule Lies. :wink:
Ja też myślę, że Chris ma świetny głos, bardzo go lubię. Chętnie bym posłuchał więcej takich kawałków jak Paninaro, gdzie Neil i Chris śpiewają razem. Słuchałem tego kawałka, ale średnio on do mnie trafia. Może to kwestia jego wersji, z jaką się zatknąłem. Natomiast wokal Chrisa do mnie już jak najbardziej trafia w tym kawałku. Jednak nigdy mi się nie podobał image Chrisa, odstawiał sie zawsze na takiego tajniaka, a ja go najbardziej lubiłem takiego jak był na teledysku do West end girls a nie tego z teledysku do Go west. A moją ulubioną płytą jest Please, gdzie są takie kawałki jak Suburbia, West end girls, czy nie doceniany (i chyba dlatego się jeszcze nie pojawił) Opportunites. Lubię też Disco, ale za wiele nowości tam nie ma jedynie co mi się podoba to Paninaro.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Do tego nalezy jeszcze dodac, ze chlopaki zawsze mieli swietne klipy!
Od pierwszego West End Girls (chociaz tak naprawde to pierwszy pierwszy to byl Opportunities!) do ostatniego.
Klipy ktore cos przekazuja, sa przemyslane i nie powielane, na kazdy teledysk byl jakis pomysl, jakas historia.
Moj ulubiony to Jelousy (zreszta cudowna piosenka!).
A tu z plyty Fundamental, The Sodom & Gomorrah Show (uwaga, dosc mocny klip !):
http://www.youtube.com/watch?v=MIIs2-Kr0Cg
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

to jakieś fanowskie video :)
Nie był to singiel bowiem (a szkoda). :wink:
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

PSB również uważam za wielki zespół (mam jeszcze gdzieś kilka ich winyli). Piosenki jednak takie jak Go West czy It's A Sin już mi bokiem wychodzą:) Bardzo mi się natomiast wciąż podobają Can You Forgive Her?, Being Boring czy Dreaming Of The Queen
ps. chyba nikt nie wymienił The Theatre - też niezły kawałek
Awatar użytkownika
Peter

Bardzo lubię tą grupę, która na początku grała eurobeat, a później synthpop z elementami dance. Ostatnio słucham nowego albumu "Yes" i okazuje się, że nawet w tak przecietnej dekadzie w muzyce jak ta można natrafić na prawdziwe perły myślę, tu głównie o piosence "Love etc". ale też poprzedni album "Fundamental" był przedni, może mi brakuje teraz do "love etc." jakiegoś fajnego teledysku, tak jak do "integrala" czy "Minimala" ale piosenka pierwsza klasa.
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Dla zainteresowanych, dziś o 16:55 w TV Planete będzie o nich program, a dla tych, którzy dziś nie zdążą zobaczyć, to powtórka będzie 16 grudnia o 07:20 :wink:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Ja także bardzo lubię Pet Shop Boys, mają wiele świetnych utworów. Pamiętam jak po raz pierwszy usłyszałam piosenkę It`s A Sin w radiu i strasznie mi się spodobała ta piosenka, ale niestety nie znałam wykonawcy. Dopiero potem kuzynka powiedziała mi, że to Pet Shop Boys, jej ulubiony zespół. To było dośc dawno, może jakieś 10 lat temu, może mniej, nie pamiętam, i od tej pory bardzo lubię ten duet. W moim zestawieniu Pet Shopy są na trzecim miejscu obok Modern Talking i Maroon 5. Niestety mam tylko jeden ich album Nightlife i składankę Pop Art-The Hits Pet Shop Boys i jest to świetne zestawienie ich największych przebojów. Do moich najbardziej ulubionych należą utwory: Go West / Suburbia / What Have I Done To Deserve This / Home And Dry / Left To My Own Devices / Flamboyant / I Get Along, / Can You Forgive Her /, właściwie to słucham tej super składanki od deski do deski (2CD), bo niesamowite są ich piosenki. Znam też inne piosenki w ich wykonaniu np. It couldn`t Happen Here / King`s Cross i parę innych. Album Nightlife zawiera kilka fajnych utworów np. For Your Own Good / Closer To Heaven / Happiness Is An Option / i mój ulubiony / The Only One /. :D Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

Gasolina91 pisze:Nie??? Hmm a mój brat na komputerze ma w Winampie Pet Shop Boys - One Night In Bangkok

On ciągle wprowadza mnie w blędy :evil:
No to w takim razie kto śpiewa ją naprawdę?
One Night In Bangkok - Murray Head
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
Peter

Był w tym roku na Diskoteka 80. Co do PSB, to urzekła mnie ta ich nowa płyta. Moi faworyci to "Love etc", "Vulnerable", "Pandemonium. Nie specjalnie za to przepadam za "Did you see me coming". Naprawdę bardzo dobre dzieło. Po bezbarwnych płytach z drugiej połowy lat 90 tych przyszła najpierw dobra "Fundamental" a teraz ta.
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Mi wszystkie piosenki z tego albumu przypadły do gustu, ale najbardziej lubię ''The Way It Used To Be'', jest niesamowicie melodyjna.
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

O, fajnie że powstało forum na ich temat, bo ja ostatnio dołączyłam do fanów ich twórczości :D Moją ulubioną jest oczywiście Always on my mind ale lubię też Domino Dancing, Go west, Send me an Angel i it's a sin, z pozostałymi piosenkami dopiero się zapoznaję ^^
Wiem tylko że zespół tworzy 2 anglików i nazwa została wzięta od sklepu zoologicznego. Czy powinnam znać jeszcze jakieś fakty?
ODPOWIEDZ