Dieter w TV

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
Awatar użytkownika
Adi

Re: Dieter w TV

Post autor: Adi »

Właściwie to nie wiem czy tutaj pasuje ten temat ale wpiszę. Dziś w Teleexpresie była mowa o Dionne Warwick. Lektor oraz film video wymienił kilku znanych artystów, z kórymi współpracowała ta znana wykonawczyni. Szkoda, że nie wspomniano o tym, że również współpracowała z gwiazdą muzyki POP czyli Dieterem Bohlenem. :wink: Chyba że też chodziło o to, z którymi gwiazdami odnosiła njawiększe sukcesy. Chyba, że tak. :) A z Bohlenem Dionne nie jest raczej kojarzona przez szerszą publiczność, gdyż nagrała z nim jeden epizodyczny utworek. Ale nie zaszkodziłoby jakby Teleexpres o tym wspomniał. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja w tym roku 7 lutego specjalnie oglądałam Teleexpress bo myślałam że powiedzą coś o Dieterze, niestety nic nie powiedzieli, :( a zawsze mówią kto ma urodziny
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Adi

No niestety. Dieter i Thomas już nie są na topie więc i media się nimi za bardzo nie interesują. Ja jednak gdzieś na płycie mam nagrany odcinek Teleexpresu, gdzie wtedy w cyklu alfabetycznym muzyki na literę "M" Marek Sierocki wybrał właśnie Modern i była krótka prezentacja Modernu z teledyskiem "YMHYMS" w tle. :wink: łoj, to już dawnooo było, może ze 2 lata temu w lato? Już nie pamiętam. Ale było. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

A pamiętacie wywiad Dietera z Iwoną Schymallą w TVP1 w 1998 r?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Adi

Gasolina91 pisze:wywiad Dietera z Iwoną Schymallą w TVP1 w 1998 r
oraz na TVN'ie jak mnie pamięć nie myli. :wink: No mówię, za czasów świetności Modernu to pełno było Thomasa i Dietera w mediach. Do dziś można znaleźć na "You Tube" ciekawe wywiady i reportaże TV. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Ja pamiętam, jak Dieter rozmawiał z Iwoną, to był ubrany w czarny golf i miał czarne okulary, miałam wtedy 7 lat i tylko tyle pamiętam. Ale juz wtedy za nimi szalałam :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Oj, będzie się działo:

Kod: Zaznacz cały

http://satkurier.pl/news/44463/25-lat-istnienia-rtl.html
MODERN TALKING FOREVER!!!
adam-jakubczyk

Post autor: adam-jakubczyk »

czy ktoś może to przetłumaczyć?

Zeugenaussage vor Gericht
Menschenauflauf vor dem Lübecker Landgericht: Alle wollten den Dieter sehen! Bohlen musste nämlich als Zeuge vor Gericht erscheinen. Gefasst und selbstbewusst wie immer betrat der Musikproduzent das Gebäude und fand noch Zeit, den wartenden Fans und Journalisten zuzuwinken.

Vor fünf Jahren waren Einbrecher in seine Villa in Tötensen eingestiegen und hatten unter anderem auch einen USB-Stick mitgehen lassen, auf dem sich eine Rohfassung von Bohlens Buch 'Hinter den Kulissen' befand. Dieter selbst war während des Einbruchs in Sachen 'DSDS' unterwegs.

Zur Aufklärung des Falles konnte Bohlen allerdings nicht viel beitragen - die Tat liege schon so lange zurück, und in seinem Haus sei ja auch öfter eingebrochen worden. "Am meisten ans Herz gegangen ist mir aber der Diebstahl eines Gemäldes, das ich in Russland gekauft hatte. Das war ein schwarz-weißes Bild, das einen abstrakten Flügel zeigte. Dafür würde ich glatt 50.000 Euro zahlen", so Bohlen. Doch die Einbrecher nahmen nicht nur Sachen mit, sondern zerstörten auch noch die wertvollen Marmor- und Parkettfußböden: "Die sahen ziemlich schlimm aus“, erinnerte sich Bohlen.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Zdaje się że Bohlen zeznawał przed sądem jako świadek w sprawie włamania do jego willi, jakie miało miejsce 5 lat temu. Skradziono mu tam m.in. pendrive'a z roboczą wersją książki Hinter den Kulissen oraz obraz wyceniony przez DB na 50 000 euro.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
kkrystiann

Post autor: kkrystiann »

Jeżeli ktoś nie oglądał to serdecznie zapraszam znalazło się również jakieś 20 minut dla samego Dietera i jego twórczości (30 minuta) oraz zestawienie najlepszych piosenek jego twórczości. http://rtl-now.rtl.de/25jahrertl.php?fi ... yer=1&na=1

Pozdrawiam
kkrystiann :D
ODPOWIEDZ